Πόρτα στην Πολιτική

Η πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη Metropolitan Club of N.Y.[photos and video], του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

Την περασμένη Πέμπτη είχα την ευκαιρία να παρακαθίσω σε ένα δείπνο προς τιμή του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ στην Νέα Υόρκη.

Η εκδήλωση έγινε στο Metropolitan Club στο Μανχάτταν, έναν πολυτελέστατο χώρο που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πολλούς και διάφορους πολιτικούς από την Ελλάδα.

Κατά την είσοδό μου ο mc της εκδήλωσης και εκδότης της αρχαιότερης ομογενειακής εφημερίδας -“Εθνικός Κήρυξ”- κ. Αντώνης Διαμανταρης με σύστησε στον κ. Μητσοτάκη ως “ο σκιτσογράφος της εφημερίδας μας” και είχαμε μια θερμή χειραψία και χαιρετισμό. Μου έκανε εντύπωση το ύψος του.

Δεν θα σας κουράσω με λεπτομέρειες του λόγου του κ.Μητσοτακη γιατί λίγο-πολύ οι περισσότεροι ξέρουμε ή φανταζόμαστε τι μπορεί να μας πει ένας πολιτικός εν αναμονή Πρωθυπουργός!

Περιληπτικά όμως μπορώ να σας πω ότι έθιξε τα γεωπολιτικά προβλήματα της Ελλάδας τα οποία όπως είπε απαιτούν κυρίως την ακομμάτιστη ενότητα όλων μας για την αντιμετώπιση τους.

Μίλησε για προσέλκυση επενδύσεων μέσω νομοθετημάτων που θα απλοποιούν και θα συντομεύουν την όλη διαδικασία όπως και φορολογικές ελαφρύνσεις στους επενδυτές. Ασφαλώς είπε και για την οικονομική κρίση λέγοντας ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει από το πρόγραμμα εφέτος δοκιμάζοντας τις αγορές οι οποίες όμως θα είναι Ιδιαίτερα απαιτητικές και θα χρειαστεί προσοχή.

Έχω ακούσει και συναντήσει -όπως κι εσείς φαντάζομαι- πολλούς πολιτικούς στην ζωή μου. Σχεδόν όλοι με ενθουσίασαν -ο Κυριάκος μη εξαιρετέος -με την λογική τους προσέγγιση και ανάλυση διαφόρων προβλημάτων και μου έδωσαν ελπίδες οι οποίες σχεδόν όλες τις φορές αποδείχθηκαν φρούδες. Γιατί; Θα σας πω. Ένας ηγέτης με καλό όραμα που μπορεί και το επικοινωνεί επιτυχημένα στους ψηφοφόρους, εάν δεν επιλέξει τους κατάλληλους συνεργάτες για την υλοποίηση του και δεν αψηφήσει και το πολιτικό κόστος, στο τέλος δεν θα καταφέρει τίποτα. Πλείστα παραδείγματα περί αυτού.

Ο κ. Μητσοτάκης σε άψογα αγγλικά -για να μην πει κανένας Ελληνοαμερικανός πως δεν κατάλαβε -μας είπε ακριβώς αυτά που θέλαμε ν’ ακούσουμε, και έφυγε και μας άφησε με την ελπίδα…

Γιώργος Σαράφογλου

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author
iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ηχηρό το μήνυμα “Η Ρόδος ΕΧΕΙ Δήμαρχο”- Ενωτικός, μεστός, to the point καυστικός ο λόγος του κου Φώτη Χατζηδιάκου
“Σωσίβια” Εμπιστοσύνης!, του Γιώργου Σαράφογλου
Ηλίας Καραβόλιας
End of theory: ο αργός θάνατος της Oικονομικής Θεωρίας, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.