Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η Ναυαρχίδα οδηγείται πρόσω ολοταχώς στα βράχια, του τ.Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου. 

 

Α. Τις πρώτες ημέρες της θητείας του κ. Καμπουράκη, όλοι οι υπάλληλοι από τις 16.00 έως τις 19.00 κάθε μέρα, ήταν καρφωμένοι στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και περίμεναν να δουν το όνομά τους στις μετακινήσεις.

Διευθυντές ανεβαίνουν και κατεβαίνουν τη σκάλα τη ιεραρχίας. Προϊστάμενοι πάνε και έρχονται από ενότητα σε ενότητα και από το ένα τμήμα στο άλλο. Όποιος δεν υπακούει στην “his master’s voice”, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Έχει ανακαλυφθεί «το τάγμα ανεπιθύμητων» της Κρεμαστής και εσχάτως της Λίνδου. (Οποιαδήποτε ομοιότητα με τις μεταθέσεις της χούντας, στο Σουφλί και την Ορεστιάδα του Έβρου, είναι εντελώς συμπτωματική). Βέβαια, υπάρχουν και «οσφυκάμπτες», που έχουν τοποθετηθεί στη Νότια Ρόδο για να παίρνουν το επίδομα Προϊσταμένου, αλλά υπηρετούν (παράτυπα) έξω από το γραφείο του δημάρχου και έμπειροι με διδακτορικά, έξω από τα γραφεία αντιδημάρχων Δ.Ε.

Ακολούθησε το παράνομο σφράγισμα με κόκκινη κορδέλα των γραφείων και η αφαίρεση υπολογιστών υπαλλήλων, μέσα στη νύχτα. Βέβαια, ο «λαλίστατος και καταγγελτικός» επί θητείας μας, σύλλογος υπαλλήλων, τώρα έχει «καταπιεί την γλώσσα του». Αρκείται, σε ευχαριστήριες επιστολές για πληρωμή αναδρομικών αποδοχών, που εμείς ψηφίσαμε και τώρα θα τις εισπράξουν με διαταγές πληρωμής και κατασχέσεις λογαριασμών του δήμου.

Πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι έχουν υποβάλει αιτήσεις μετακίνησης σε άλλους φορείς του Δημοσίου. «Όπου φύγει, φύγει». Εμείς θα είμαστε στο πλευρό όλων των ευσυνείδητων υπαλλήλων -όχι των οσφυοκάμπτων- και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα και τα δικαιώματα τους.

Β. Χθες αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η τοποθέτηση του 3ου κατά σειρά ταμία του δήμου από τις 9 Δεκεμβρίου 2019 (μέσα σε 6 μήνες!!). Άραγε, ποιοί είναι οι λόγοι της αντικατάστασης τους, ποιές εντολές δεν εκτέλεσαν οι αντικατασταθέντες και ποιες εντολές θα κληθούν να εκτελέσουν οι νέοι; Θα … λάμψει η αλήθεια. Άλλωστε «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον».

Αυτό όμως που ξενίζει τους πάντες είναι ότι, τα εντάλματα θα προσυπογράφει εκτός από τον υπεύθυνο, κατά το νόμο, ταμία και δεύτερος  υπάλληλος Δ.Ε. που κατά σύμπτωση είναι σύζυγος αντιδημάρχου. Όμως πρακτικά, πως θα γίνονται οι πληρωμές;

– Όταν απουσιάζει ο ταμίας, θα πρέπει να απουσιάζει και η προσυπογράφουσα Δ.Ε.;

– Όταν αρρωστήσει ή πάρει γονική άδεια η Δ.Ε., θα πρέπει να αρρωστήσει και ο ταμίας;

– Ποιός είναι ο αναπληρωτής του ταμία και ποιός της Δ.Ε.;

Κύριοι, για μια ακόμη φορά σας καλούμε να σοβαρευτείτε. Ο Νόμος είναι σαφής και ξεκάθαρος. Ο Π.Ο.Υ. (Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών) και ο ταμίας έχουν αποκλειστικά την ευθύνη -και τις συνέπειες- για την ορθή διαχείριση του ταμείου, των πληρωμών και την τήρηση της νομιμότητας, αλλιώς υπέχουν ευθύνες καταλογισμού ή και ποινικών συνεπειών, αν παραβούν το καθήκον τους. Δεν παίρνουν εντολές από κανένα δήμαρχο και κανένα αντιδήμαρχο, που τώρα πλέον δεν υπογράφει ούτε τα εντάλματα.

Γ. Ο κ. Καμπουράκης έχει προσλάβει μέχρι τώρα μια ντουζίνα (12άδα) ειδικούς συμβούλους, ειδικούς συνεργάτες και νομικούς. Επιτέλους, θα βρεθεί κάποιος να του πει ότι όλα αυτά, αν δεν είναι παράνομα, είναι παράλογα. Ας το πράξει άμεσα αφού, αν θα τολμήσει ή αν θα τον αναζητήσει κάποιος από τους 11 αντιδημάρχους, άραγε θα τον βρει ή θα τον ακούσει;

Κύριε Καμπουράκη, αφήστε τους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους και όσο είναι καιρός ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας. Προχθές εκπρόσωποι 20 επαγγελματικών σωματείων εξέπεμψαν S.O.S. γιατί βλέπουν τη Ναυαρχίδα, με εσάς στο τιμόνι, να οδηγείται πρόσω ολοταχώς στα βράχια. 

Φώτης Χατζηδιάκος

τ. δήμαρχος Ρόδου

SHARE
RELATED POSTS
Στη Ρόδο η διοργάνωση του Final Four του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών. Ανοίγει τις πύλες του το Κλειστό της Καλλιθέας.
«Ευρωπαϊκή Πολυφωνία 2020» στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου. 14-15-16 Φεβρουαρίου με ελεύθερη είσοδο
Μιχάλης Ταχλιαμπούρης, στόφα υποδειγματικού επιχειρηματία. Η μοναδική συνέντευξη που έδωσε το 2008, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.