Το σχόλιο της ημέρας

Η Εύα κι αν ακόμη αμάρτησε…, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Όχι για τίποτα άλλο, αλλά επειδή δεν πιστεύω στα όσα γράφονται για ‘σένα, ανέτρεξα στον χάρτη και υπολόγισα την διαδρομή Μιλάνο-Βέλγιο, καλιμπράροντάς μου μια απόσταση 900 περίπου χιλιομέτρων – όση δηλαδή και η Καλαμάτα-Ξάνθη – για να ‘ρχόμουν να σε έβλεπα εκεί στο κελί που λένε ότι σ’ έχουν απομονωμένη, αλλά πολλά τα διόδια, σκέπτομαι, τέως αντιπρόεδρε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και στην αναμενόμενη (ευλόγως) απορία σου: ‘τι γράφεται για ‘μένα;’, ευθέως και εξ αρχής σου απαντώ: απολύτως τίποτα το επιλήψιμο κα Εύα, αναρτάται. Όλα είναι υποθέσεις και προσωπικές εκτιμήσεις του κάθε Μέσου που τα πρεσβεύει.

Σίγουρος δεν είμαι, αλλά… θα πρέπει να πέρασε πάνω από μισή ώρα για να συνέλθω με τα όσα σου αποδίδονται μέχρι να τακτοποιήσω τις σκέψεις στο μυαλό μου και να εισέλθω σε αυτήν που τώρα ‘διανύω’  παράγραφο. Κι αυτό, διότι δεν μπορώ να το διανοηθώ ότι μια πολιτικός του εύρους του δικού σου,  εσύ μια σοσιαλίστρια κατέχουσα και μια εκ των δεκατεσσάρων θέσεων αντιπροέδρων θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να έφθασες στο σημείο  να δωροδοκηθείς. Απίθανα πράγματα που φαντάζουν όλα αυτά. Μα, είναι δυνατόν μια τέτοια εκθαμβωτική ομορφιά να λερώνει το πρόσωπό της για μερικά πετροδόλαρα, όσα κι αν είν’ αυτά;  Εμ, ο άλλος ο αρχηγός, ο Ανδρουλάκης, αντί να κατεβάσει την κεφαλή (Κρητική η διάλεκτος) έσπευσε μέσα σε δευτερόλεπτα, λέει, και τράβηξε ‘Χ’ στην καλλονή, αιτώντας από την απαστράπτουσα 44χρονη και χωρίς ίχνος ζάρας κάτω από τα μάτια της Ευρωβουλευτίνα, να παραδώσει, λέει, την έδρα της στο κόμμα, έχοντας προετοιμάσει και τον αντικαταστάτη της, τον Νίκο Ανδρέα Παπανδρέου, τον συγγραφέα.

Ευελπιστώ ότι όλες αυτές οι κατηγορίες που αποδίδονται στην Εύα, θα καταρρεύσουν ή άντε στην χειρότερη περίπτωση να περιπλανώνται ως σκιές εσαεί και η λάσπη που εκτινάχτηκε προς το κορίτσι γρήγορα θα επιστρέψει στους ‘διανομείς’ της. Κι αν κατά λάθος βρέθηκαν και μερικά ευρώ στην παιδική κρεβατοκάμαρα, είναι έγκλημα δηλαδή; Σιγά μη μας πουν κιόλας ότι και το παιδικό στρώμα ήταν τιγκαρισμένο με Καταρικά Ριάλ(ια)! Ελάχιστο μυαλό δεν διαθέτουν οι αθεόφοβοι να σκεφτούν ότι υπήρξε και ο φόβος το παιδί να τα κατουρούσε; Για ντιπ χαζή την περνάτε δηλαδή την παραλίγο σταρ του σινεμά; Συνέλθετε, παρακαλώ, μη χύνετε το φαρμάκι σας άπαντες μονοκοπανιά, όπως σας το αιτήθηκε και η αδερφή της η Μανταλένα. Νομίζετε μερικοί από εσάς τους κατήγορους ότι η Ευρωβουλευτίνα τα σπατάλησε τα χρήματα σε αγορές πανάκριβων κοσμημάτων ή για αγορές ακινήτων ή ότι τα προόριζε για φορολογικούς παραδείσους, όπως μερικοί διατείνονται; Όχι δα. Κι αν ακόμη τα χρήματα που έχουν περιέλθει στα χέρια των  Βελγικών Αστυνομικών Αρχών – όπως τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν – τους δοθεί η εξουσιοδότηση από την κα Εύα να επιστραφούν εκεί από όπου προήλθαν, τότε τι θα έχετε να της προσάψετε ως κατηγορία, έξυπνοι εσείς; 

Και… για να καταλήγουμε, διότι πολύ το κουράσαμε το θέμα, αποδειχθεί τελικώς ότι η όλη αυτή ‘επιχείρηση’ κατασυκοφάντησης της κας Εύας εδραζόταν στο ότι το Βέλγιο εξήγαγε όλο του το κόμπλεξ προς το πρόσωπό της και της την είχε ‘στημένη’ επειδή κατά την περίοδο της πανδημίας τους ξεπεράσαμε ως χώρα, τότε με τι μέτωπο θα κυκλοφορείτε, κατήγοροι; 

Η μουσική παρένθεση που ακολουθεί, ως ένδειξη συμπαράστασης προς την προσωρινώς κρατουμένη σήμερα 13/12/2022, αποτυπώνοντας της εικόνες στον νου από μια Ελλάδα της μονίμου δοκιμασίας.  

SHARE
RELATED POSTS
Πόσα πληρώνουν τα κόμματα για τον τηλεοπτικό τους χρόνο
Μητσοτάκης..διάγγελμα, του Πάνου Μπιτσαξή
Τα στοιβαγμένα τ’ άκαυτα, τ’ απούλητα τα ξύλα, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.