Πρόσωπα - Αφιερώματα

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Συνεχώς ξεψυχάει..», του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Ηθοποιός σημαίνει φως. Αυτό έγραψε στα 1962 ο Μάνος Χατζιδάκις και ερμήνευσε ο Δημήτρης Χορν θέλοντας και οι δύο τους να ”φέρουν” στο φως το έργο που επιτελεί αλλά και τις συνεχείς δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ηθοποιός. Δυσκολίες που αρκετές φορές επηρεάζουν ακόμη και τις βιοποριστικές του ανάγκες! Ηθοποιός είναι εκείνος που μεταφέρει γεγονότα και καταστάσεις της καθημερινής ζωής στη μικρή οθόνης της τηλεόρασης μας , στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου, στο σανίδι κάποιου θεάτρου. Αφιερώνεται ψυχή τε και σώματι προσπαθώντας κάθε φορά να στείλει το δικό του προσωπικό μήνυμα με τελικό αποδέκτη των μηνυμάτων του τον άνθρωπο, για να πετύχει τη μαγική συγκίνηση του κοινού ως βιωμένη εμπειρία, που αποτελεί και τον ουσιαστικό ρόλο του θεάτρου (η στιγμή που τα φώτα σβήνουν).

O Κώστας Βουτσάς, ενσάρκωσε στην ζωή και στην σκηνή τον απλό καθημερινό μας χαρακτήρα, δίχως φτιασίδια, δίχως μάσκες, δίχως ψέμματα. Τόσο αληθινός. Και ακριβώς γιαυτό τον αγαπήσαμε. Και μαζί του αγαπήσαμε την ζωή, τη νιότη, την τρέλα, την αθωότητα, την απλοχεριά. Μέσα από τον Κώστα, τον απλό και χαρούμενο μάθαμε πως τα πάντα είναι εφικτά, αφού μέχρι και η Αγγλία έχει Καλαμάτα και πως ηθοποιός είναι μια τέχνη που μπορείς να την δεις σαν την παλιά παροιμία. Με τους δύο τσαγκάρηδες. Ο ένας ήθελε να κάνει καλά παπούτσια. Ο άλλος μαγαζί με βιτρίνα και πολλά λεφτά. Διαλέγεις και παίρνεις. Ο Κώστας διάλεξε. Διάλεξε τα καλά παπούτσια. Τα φόρεσε, περπάτησε μαζί μας μια ζωή, σε κάθε μονοπάτι, ηλιόλουστο ή δύσβατο και σήμερα έκανε για μια ακόμη φορά ένα φσσσ μπόινγκ ..και έφυγε.

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Συνεχώς ξεψυχάει..».

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Αουγκούστο Χοσέ Ραμόν Πινοσέτ Ουγκάρτε, Μέρος Β’, της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου
2cf6603.jpg
Το “παράτολμο” ταξίδι της Μέρκελ στην Τουρκία, της Μαρίας Καρχιλάκη
938490_snape.jpg
Πέθανε ο “Mr Snape”, ο Βρετανός θεατράνθρωπος Alan Rickman

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.