Ανοιχτή πόρτα

Η διαχρονική αξία του Μανώλη Μητσιά στην Ηλιούπολη!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. 

Γιώργος Αρκουλής

Αφορμή για να αποδράσω από την ηρεμία της πολύμηνης τεμπελιάς μου, δόθηκε από εκδήλωση στο δημαρχείο της Ηλιούπολης, από αυτές που περιέχαουν ουσία και όχι φραμπαλάδες και υπερβολές από τις εφημερίδες και τις τηλεοπτικές αναφορές με δήθεν καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Το στόρι απλό και ταπεινό, αλλά με ενδιαφέρον ψυχής. Ο βετεράνος δημοσιογράφος (και παθιασμένος θαυμαστής του Μανώλη Μητσιά) Γιάννης Κούρκουλος, δημιούργησε ένα τόμο αφιερωμένο στον σπουδαίο τραγουδιστή της «Ελευσίνας», του «Γιάννη του φονιά», του «Ας’ τον τρελό στην τρέλα του», του «Ποτέ», της «Πιρόγας» και του πλήθους δημιουργιών του Χατζιδάκι, του Γκάτσου, του Μούτση (κατά την γνώμη μου ένα από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια που είπε ο Μανώλης), του Θεοδωράκη, του Ανδριόπουλου… 

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στην θεατρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δημαρχείου της πόλης, με την επιμέλεια του τομεάρχη επικοινωνίας, συγγραφέα  Γιάννη Ζευγώλη, και φροντίδα του νέου δημάρχου Στάθη Ψυλόπουλου, ο οποίος -όπως ήδη φαίνεται στις γειτονιές μας- ξεκίνησε την θητεία του με όραμα και όρεξη τόσο σε ιδέες όσο και στην καθημερινότητα των δημοτών. 

Παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου, με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον σπουδαίο καρδιοχειρουργό Στρατή Παττακό στην πρώτη σειρά. 

Όσο για τον Μητσιά, προς το τέλος, έπιασε το μικρόφωνο και χάρισε στο κοινό μερικά από τα διαμάντια του ρεπερτορίου του, αυτά που αποτελούν μέρος της μουσικής μας κληρονομιάς.

SHARE
RELATED POSTS
Τα Απαιτούμενα του Μινώταυρου, του Γιώργου Σαράφογλου
Δια-χειριστές δι-χ(αλ)ασμών, του Γιάννη Πανούση
Το δύσκολο ζήτημα της ομπρέλας, του Κωστή Α. Μακρή
1 Comment
  • Γιάννης Κούρκουλος
    6 Φεβρουαρίου 2024 at 22:06

    Γιώργο μου σε ευχαριστώ. Εχεις την αγάπη μου.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.