Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Η γυναίκα του Καίσαρα είναι φαλακρή, του Γιώργου Πίτσου

Spread the love

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια,

πρέπει και να φαίνεται τίμια “

Ιούλιος Καίσαρ

Αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να συμβεί για να μπορέσουμε ως κοινωνία να βαδίσουμε προς το μέλλον απαλλαγμένοι από  αγκυλωτικά στερεότυπα. Εάν μετά το οκτάχρονο μαστίγωμα των μνημονίων , εξακολουθούμε να δίνουμε εμφύλιες μάχες για τα αυτονόητα , φοβάμαι πως θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για να επιτύχουμε την κανονικότητα μιάς σύχρονης κοινωνίας.

Εχει ξεσηκωθεί ο πασοκικός μικρόκοσμος και οι κολαούζοι του «εκσυγχρονισμού» γιατί θα ελεγχθεί  ο Κώστας Σημίτης.

ΑΞΙΩΜΑ . Όποιος αποφασίζει , αυτοβούλως το τονίζω, να ασχοληθεί με τα κοινά , υπόκειται σε δημόσια κριτική και έλεγχο . Αλλιώς ας κάτσει σπίτι του. Όποιος διαχειρίζεται ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ επιβάλλεται να ελέγχεται πάντα. Χωρίς χρονικές παραγραφές.

Τι σημασία έχει εάν ο Κώστας Σημίτης υπήρξε ή όχι επιτυχημένος πρωθυπουργός ; Είναι τουλάχιστον παραπλανητική αυτή η συζήτηση. Οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται ala carte; Να φτιάξουμε λοιπόν μία λίστα με ποιους μπορεί η εποπτική αρχή να ελέγξει και ποιοι είναι ιερά τέρατα της πολιτικής και δικαιούνται το απυρόβλητο.

Στη συγκεκριμένη δε περίπτωση, κορυφαίοι συνεργάτες του είναι στη μπουζού για μίζες . Κι αν προσθέσουμε Μαντέλη, Τσουκάτο κλπ. φασκελοκουκούλωστα.

Διαβάζω στο ΦΕΚ ίδρυσης της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος :

Πρόεδρος της Αρχής ορίζεται ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός εν ενεργεία, με γνώση της αγγλικής γλώσσας, ο οποίος επιλέγεται μαζί με τον αναπληρωτή του με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος της Αρχής είναι πλήρους απασχόλησης. Ο διορισμός του Προέδρου και του αναπληρωτή του γίνεται με την απόφαση της παρ. 6 εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την κοινοποίηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της απόφασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

Η Δικαιοσύνη δεν είναι ακορντεόν. Δεν μπορούμε να υποδεικνύουμε στους εισαγγελείς τη δουλειά τους από τα τηλεπαράθυρα . Όσοι επικαλούνται την επιβαλλόμενη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, είναι οι ίδιοι που την δυσφημούν όταν δεν εξυπηρετεί τις μικροπολιτικές τους  επιδιώξεις.

Η δήλωση που συνηθίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί  «είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της” είναι ο χυδαιότερος και πλέον απαξιωτικός  εκβιασμός της.

Μια οικοδομική άδεια εκδίδεις για ένα κοτέτσι και αναρτάται  στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Οι έλεγχοι όμως κατά πολιτικών ανδρών είναι σκευωρία και πολιτική δίωξη.

Πρέπει να καταλάβουμε πως ο έλεγχος θωρακίζει την Δημοκρατία . Επιβεβαιώνει την συνταγματική μας προσήλωση σε αυτή. Διαφορετικά αφήνουμε χώρο στα φασιστάκια να ισχυρίζονται πως όλοι διεφθαρμένοι είναι και τα κουκουλώνουν. Ωρέ Παπαδόπουλος  που σας χρειάζεται, θα ακούμε  όλο και συχνότερα .

Ο Γιώργος Πίτσος είναι Πολιτικός Μηχανικός.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the view of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο δυστυχής λαλίστατος αλέκτωρ, του Νότη Μαυρουδή
Προσφυγικό: Αναλάβετε επιτέλους τις Ευθύνες που σας αναλογούν, του Κώστα Αρβανίτη
Ο Δρ. Κων/νος Φίλης για προσφυγικό και Σένγκεν: η αλήθεια για ό,τι συμβαίνει, της Μαρίας Καρχιλάκη
1 Comment
  • Γ.Γ.
    18 Νοεμβρίου 2018 at 03:11

    « Όποιος διαχειρίζεται ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ επιβάλλεται να ελέγχεται πάντα. Χωρίς χρονικές παραγραφές.»
    Μερικές φορές εκχυδαΐζουμε την πραγματικότητα χρησιμοποιώντας κοινότυπες εκφράσεις. Δεχόμαστε ότι το αναρτηθέν πόθεν έσχες του Κ. Σημίτη είναι για να σπάμε πλάκα. Όχι όμως μόνο του Σημίτη αλλά ΟΛΩΝ των μελών του κοινοβουλίου τωρινών και παρελθόντων. Όπου ξαφνικά λέω εγώ ότι ο Γ. Παπανδρέου ή ο Λ. Παπαδήμος ή ο Χ. Φλωράκης τα έχουν πιάσει. Ο εγώ (ο Μαμανέας) είμαι κάτοικος Ρόδου, Μεσσήνης, Ξάνθης… Αυτός ο δικαστικός λειτουργός που παίρνει την καταγγελία, την αξιολογεί ή την πετάει στο ακροατήριο και κει ας βγάλουν οι αντίδικοι τα μάτια τους;;; Διότι στην περίπτωση αυτή ας αφήσουμε ήσυχη την διάταξη περί ευθύνης υπουργών και τη γυναίκα του Καίσαρα.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.