Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Η απώλεια της στοιχειώδους αισθητικής είναι προϊόν της αστοιχείωτης παιδείας, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Στην  εικόνα του άρθρου η πλατεία των Προπυλαίων του Οθωνικού και έπειτα Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απέναντι από την πλατεία Κοραή, γύρω στο 1900. Σε φωτοαναπαραγωγή του Γεωργίου Γατόπουλου. Διακρίνεται η δεξιά πρόσταση της Ακαδημίας των Χάνσεν – Τσίλλερ που ολοκληρώθηκε πριν μία δεκαετία, το βυζαντινότροπο Οφθαλμιατρείο των Κλεάνθη – Καυταντζόγλου, ο ανδριάντας του Γλάδστωνος του Βιτάλη και το κομψό τραμ που διασχίζει το βουλεβάρτο της οδού Ακαδημίας. Στο βάθος διακρίνεται η Βουλή, πρώην ανάκτορο, έργο του Βαυαρού Γκαίρτνερ. Το κτηριακό και πολεοδομικό σύνολο αντανακλά αστικό ήθος και υψηλή αισθητικής. Εν τέλει ποιότητα ζωής.

Η κατάντια του σημερινού Μεγάλου Περιπάτου αποδεικνύει θλιβερά και το υστέρημα ήθους και την απώλεια αισθητικής. Υποτίθεται ότι το τραμ θα Προεκτεινόταν ως το Μουσείο και την πλατεία Αιγύπτου. Τώρα δεν φτάνει καν στην πλατεία Συντάγματος! Παρά τα έργα και τα τεράστια έξοδα.

ΥΓ. Δεν είναι άσχετο εν προκειμένω να αναφέρω την δραματική πτώση όχι μόνο των βαθμών αλλά κυρίως του επιπέδου των θεωρητικών μαθημάτων στις πανελλήνιες εξετάσεις. Αγράμματοι και αν – αίσθητοι υποψήφιοι που θα γίνουν κάποτε ημιμαθείς και ακαλαίσθητοι πτυχιούχοι. Το δράμα της παιδείας συνεχίζεται και στην εποχή των “αρίστων”.

Νομοθεσία για την ιδιωτική εκπαίδευση δείχνει το ποιόν και το ήθος των νομοθετών.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το άγος της Εθνικής Πινακοθήκης, Ή, λέγε με Picasso!, του Μάνου Στεφανίδη
1557482_10151909930297844_2092844726_n.jpg
Πάμε λίγο πιο πίσω; Εκεί στα σκοτεινά…, του Μανώλη Δημελλά
Πλωτά θαλάσσια εμπόδια…, του Νότη Μαυρουδή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.