Ανοιχτή πόρτα

Η ανυπαρξία πολιτικού πολιτισμού και η άνοστη εμφάνιση της παρουσιάστριας , του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Αν και από νωρίς το πρωί της Κυριακής 15/10 διαφαινόταν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και πού αυτό θα κατέληγε – και τούτο σε μεγάλο βαθμό θα έγκειτο στην ισχνή προσέλευση του εκλογικού σώματος –, κανένα από τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης με προεξέχοντα τον ίδιο τον κύριο Μητσοτάκη, σε καμία όμως των περιπτώσεων δεν ανέμεναν την επερχόμενη ψυχρολουσία.

Παρόλα αυτά – και μέχρι πριν κλείσουν οι κάλπες – ‘δεμένη’ είχαν την επικράτηση της ΝΔ τόσο για τον Δήμο Αθηναίων όσον και για την Περιφέρεια  Θεσσαλίας αφού είχε φροντίσει ο κύριος Μητσοτάκης να επισκεφθεί τον πρώην Περιφερειάρχη δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στον εκλογικό του αγώνα που διεξήγαγε. Όσον αφορά στον Δήμο Θεσσαλονίκης, εκεί πλέον δεδομένη θεωρούσαν την επανεκλογή του κυρίου Ζέρβα. 

Και νωρίς προς το βράδυ, όταν άρχισε να συγκεντρώνεται το πρώτο επίσημο δείγμα από την singular logic, η εικόνα στον Τηλεοπτικό ΣΚΑΙ άρδην άρχισε να αλλάζει. Το ‘χώνεψαν’ πλέον ότι οι ‘μάχες’ ήσαν πλέον χαμένες. Με επίκεντρο συζητήσεως τον Δήμο Αθηναίων και τον ανεψιό Μητσοτάκη και μέχρι χθες Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να εγκαταλείπει τα ‘μακρόπνοα’ έργα του τα οποία είχε οραματιστεί για την επομένη του θητεία, η συζήτηση έλαβε διαστάσεις ανεξέλεγκτες. Τούτο φάνηκε όταν ο Διευθυντής της Καθημερινής – και πάντα ηπίων τόνων – κύριος Αλέξης Παπαχελάς παρενέβη σε μια προσπάθειά του να ηρεμήσει τα πράγματα και να ‘επαναφέρει στην τάξη’ τον φωνασκούντα Άδωνι Γεωργιάδη. 

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα εκλήθη να διαχειριστεί η παρουσιάστρια των ειδήσεων του ΣΚΑΙ κυρία Κοσιώνη η οποία εμφανώς πικραμένη άλλαξε όψη, και προκειμένου να διευθύνει την συζήτηση κατέφυγε στο ποτήρι με το νερό για να διευκολυνθεί στην άρθρωση. Ως σύζυγος του απερχομένου πλέον Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη και ως γνωρίζουσα το τι εφαρμόζεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, θα έπρεπε να γνωρίζει εξ αρχής ότι θα έπρεπε να απέχει ως παρουσιάστρια όποια κι αν ήσαν τα αποτελέσματα για τον μέχρι χθες διατελέσαντα Δήμαρχο. Ο ρόλος της προτιμότερο θα έπρεπε να είναι από έναν άλλο τομέα του τηλεοπτικού σταθμού και όχι αυτός της κεντρικής παρουσιάστριας. 

Με την διατήρησή της όμως στην ιδία θέση που μέχρι χθες κατείχε (και θα συνεχίσει φυσικά ως παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων να κατέχει), χάθηκε κάθε αξιοπρέπεια, κάθε πολιτικός πολιτισμός και χάνοντας τον έλεγχο της συντονίστριας παρέμενε απλώς σε μια άχαρη θέση, για την οποία υποθέτω ότι θα παρακαλούσε να τελείωνε γρήγορα αυτή της η δοκιμασία. Ο άνθρωπος γενικώς, δεν λυγίζει μόνο εμπρός στον θάνατο, υπάρχουν κι άλλες επώδυνες καταστάσεις στην ζωή τις οποίες καλείται να διαχειριστεί με ψυχραιμία. Και σ’ αυτή την περίπτωση η κυρία Κοσιώνη φάνηκε ότι της ήταν δύσκολο να τις διαχειριστεί. Άνθρωπος θα μου πεις είσαι και σ’ αυτήν ακόμα έχεις το δικαίωμα να εκδηλωθείς και να εξωτερικεύσεις και τα συναισθήματά σου. Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν για επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.   

SHARE
RELATED POSTS
Προεκλογική ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στον Άγιο Πολύκαρπο Βοτανικού, του Δημήτρη Κατσούλα
Οριστικοποιήθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο Νομικών και Δικαστών στη Ρόδο, του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού και Μ.Π. Ρόδου Τέρη Χατζηιωάννου
Τελετές φωτός, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.