Ανοιχτή πόρτα

«Ζηλεύω την Ελλάδα, τον πολιτισμό σας αλλά από θάλασσες …σκίζετε»«Ζηλεύω την Ελλάδα, τον πολιτισμό σας αλλά από θάλασσες …σκίζετε», του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

F0to: Clark Van Der Beken

Ο Francesco (Φραγκίσκος) είναι Ιταλός ιατρός οφθαλμολογικής κλινικής σε ένα από τα πολλά αλλά και τόσο σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας του καθώς και ένα από τα κορυφαία ονόματα στην χειρουργική καταρράκτη. Έχει αρκετές φορές επισκεφθεί την χώρα μας για ολιγοήμερες διακοπές κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που τον έχουν μαγέψει τόσο πολύ οι γαλαζοπράσινες ακτές μας που δεν τις αλλάζει με τίποτα, όπως μου είπε σήμερα 17/1/2024 το πρωί επισκέπτοντας τον στο ιατρείο του για κάποιο – ευτυχώς – μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζω αυτήν την περίοδο σχετικά με ένα αγγείο του ματιού μου το οποίο διερράγη, προκαλώντας μου μια μικρής κλίμακας αιμάτωμα και το οποίο έχει αρχίσει να υποχωρεί. 

Ο Francesco, πέρα από το ότι είναι γνώστης και μελετητής Ελληνικών αρχαίων κειμένων και παθιασμένος με τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, πολύ καλά γνωρίζει και την Ελληνική κουλτούρα σχετικά με τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα, και ειδικά αυτές τις μέρες όπου μέγας ντόρος έχει δημιουργηθεί με το προς διαμόρφωση σχέδιο νόμου το οποίο θα ρυθμίζει τις σχέσεις ομόφυλων ζευγαριών, τεκνοθεσίες κλπ., δεν διστάζει να πάρει θέση: ‘Μετά από την Ελλάδα που ασθμαίνουσα έρχεται να νομοθετήσει ένα τόσο σημαντικής προτεραιότητας θέμα που (τυχόν) εκκρεμεί – ικανοποιώντας μια κοινωνία, από όσο πληροφορούμαι, περίπου 250 οικογενειών ομόφυλων ζευγαριών – ούτε η δική μου η χώρα η Ιταλία δεν τόλμησε με τόση βιασύνη και προχειρότητα όση η Ελλάδα να αντιμετωπίσει, καθότι είμαστε οι δυο χώρες στην Ευρώπη που δεν έχουμε ‘τακτοποιήσει’ ένα τόσο φλέγον θέμα, και τούτο κατά την γνώμη μου νομοθετείται για να μη δυσαρεστηθεί μια μικρή μερίδα του πληθυσμού της’, καταλήγει. Επιμένει δε ότι «στο παιδί γεννάται η ανάγκη με τον ερχομό του στον κόσμο άμα τη γεννήσει του να νοιώσει τη ζεστασιά τόσον στην αγκαλιά της πραγματικής του μαμάς όσον και σε αυτή του μπαμπά του καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του έως τα βαθιά του γεράματα και όχι σε παρένθετες όπως η χώρα σας και άλλες φυσικά στην Ευρώπη έχουν νομοθετήσει μηδέ εξαιρουμένης κι αυτής ακόμα της συμπαθέστατης κατά τα άλλα Λεττονίας των 2 εκατομμυρίων ψυχών. Δες τε το τι επικρατεί στην Ολλανδία από το 2001 σχετικά με τον νόμο περί ομόφυλων ζευγαριών και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Μακρόχρονες νομικές μάχες έως και σήμερα που μιλάμε βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτά λάβετε τα υπόψη σας ως χώρα, όπου αν και τελευταίοι συρθήκατε σ’ αυτόν τον άχαρο ρόλο, σας βλέπω να έχετε μακρύ και ακανθώδη δρόμο εμπρός σας, αντιμετωπίζοντας – το ξαναλέω – μια ιδιόρρυθμη μειοψηφία των 250 φαμελιών».

«Σας ζηλεύω ως Έλληνες, εκτιμώ και προσκυνώ τον πολιτισμό και την ευφυΐα σας, αλλά όσον αφορά στις θάλασσές σας, σκίζετε. Εκεί, ναι μετράτε και σας βγάζω cappello», μου λέει ο Francesco αποχαιρετώντας τον. 

Για ‘σένα Φραγκίσκο το τραγούδι που ακολουθεί, ως λάτρης της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και του πνεύματός μας που τόσο και από κοντά παρακολουθείς και θαυμάζεις:

SHARE
RELATED POSTS
Γιώργος Σαράφογλου: Από τα Greek Islands στον “Εθνικό Κήρυκα” – Ο Επιχειρηματίας της Ομογένειας
Θα την «πληρώσουν την νύφη» τελικά οι …κεκέδες , του Δημήτρη Κατσούλα
Oscar Α’ Γυναικείου ρόλου στην Olivia Colman για την “Ευνοούμενη” του Γ.Λάνθιμου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.