Πόρτα στη Δωδεκάνησο

ΕΥΘΥΤΑ: 15 χρόνια ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα στη Ρόδο

Spread the love

15 χρόνια.. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ στη Ρόδο  και συνεχίζουμε.

Η ΕΥΘΥΤΑ – Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου, διοργανώνει  το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 την «15η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» και ήταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που την διοργάνωσε με τη  συνεργασία με RYDrivers του Βελγίου.

Στόχος της δράσης είναι ότι: «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», η αποδοχή του από τις παρέες για να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει αλκοόλ και θα αναλάβει τον ρόλο του «ΟΔΗΓΟΥ της ΠΑΡΕΑΣ».

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί φέτος στα club του πεζόδρομου και της παραλιακής ζώνης, με την τήρηση όλων των κανόνων του πρωτοκόλλου Covid-19.

Στόχος  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται με δεδομένο ότι η χρήση του αλκοόλ κατά την οδήγηση είναι μεταξύ των κύριων αιτιών θανατηφόρων τροχαίων  στη χώρα μας.

Θα διανεμηθεί για πρώτη φορά το  «Test ανίχνευσης αλκοόλ στο σάλιο» χορηγία του Κέντρου Ολιστικών Θεραπειών stagona » μαζί με έντυπο, ενημερώνοντας το κοινό ότι η κατανάλωση αλκοόλ  δεν συνδυάζεται με την οδήγηση.

Οδηγούμε χωρίς αλκοόλ …η επιλογή είναι δικά μας.

Στόχος μας:  ο ορισμός του «Οδηγού της Παρέας» που θα φροντίσει, για την ασφαλή επιστροφή τους μετά το τέλος της διασκέδασης, όποτε προγραμματιστεί η διασκέδαση, υπενθυμίζοντας ότι : 

«Όλοι διασκεδάζουμε.. ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της ΠΑΡΕΑΣ». 

Η «15η  Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», που διοργανώνεται από την ΕΥΘΥΤΑ-Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου έχει υποστηρικτές την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, τα μέλη της, τους εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον Ε.Ε.Σ Παράρτημα Ρόδου.

SHARE
RELATED POSTS
Υποψήφιος με τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Θανάσης Μπαράκας – Ομιλία Βαρουφάκη για το “ΜέΡΑ25” σήμερα στο Semiramis
Στιγμιότυπα από την Έκθεση της Αθηνάς Γιομπλάκη-Δωροθεσία στο Δήμο Ρόδου-Ιστορία αιώνων με πινέλα και χρώματα της Εικαστικού-Αγιογράφου
Ρόδος: Οι δημότες ανακυκλώνουν και κερδίζουν – Συνείδηση η ανακύκλωση την τελευταία διετία

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.