Το σχόλιο της ημέρας

Ετοιμάζεται για Σαλονίκη με «βαρύ το πακέτο» παροχών, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

 

Κατερχόμενος του αεροπλάνου του στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ ο πρωθυπουργός για την εμφάνισή του στην ΔΕΘ στις 9/9, όχι μια φορά αλλά δέκα θ’ αναλογιστεί ότι μπορεί να έλαβε την απόφασή του ‘εν θερμώ’ όταν ‘καρατομούσε’ τον τέως υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη (Νότη) Μηταράκη, όταν ο τελευταίος με πρότασή του υπεστήριζε την συγκρότηση έφιππης ομάδας στον χώρο στης Αστυνομίας σκοπός της οποίας θα ήταν και η παρουσία της σε εκδηλώσεις υποδοχής υψηλών προσώπων. Και το γράφω αυτό υπό την έννοια ότι καθόλου δεν θα ήταν άσχημη ιδέα η είσοδος του πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα επί αλόγου, ως ηγέτης που είναι. Υπόψη ότι η ‘καρατόμηση’ του κυρίου Μηταράκη δεν έγινε υπό το κράτος της αγανακτήσεως του πρωθυπουργού αλλά κάτω από την έκταση που έλαβε το θέμα με τα δυσμενή σχόλια να κατακλύζουν τα media, προ διμήνου περίπου.

Προσωπικώς, δεν θα με ‘χάλαγε’ μια τέτοια εικόνα, από την στιγμή όπου όλα ή σχεδόν όλα τα έχουμε ζήσει. Εν αναμονή της αφίξεως του λοιπόν, εκτός της μιντιακής του υποστήριξης η οποία θα έχει τον χαρακτήρα πανηγυρικής κάλυψης, να θυμάστε ότι καμία πυρκαγιά τις ημέρες αυτές δεν θα ευρίσκεται όχι υπό εξέλιξη ή αναζωπύρωση αλλά για ούτε κάρβουνο σβηστό δεν θα γίνεται λόγος. Εξ άλλου, εδώ που τα λέμε, τι άλλο απέμεινε πλέον να καεί όταν και το περίφημο δάσος της Δαδιάς βαίνει προς αφανισμό του, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να ομιλούν για πρωτοφανή ολοκληρωτική καταστροφή που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ευρώπη.

Θα μιλήσει στην ΔΕΘ περί κηρύξεως αναδασωτέων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και με ιδιαίτερο στόμφο θ’ αναφερθεί τόσον στον Έβρο όσον και στην Πάρνηθα υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα και τα ‘έργα’ που έχουν σημειωθεί στην Βόρειο Εύβοια υπό την εποπτεία του υπερκομματικού κυρίου Σταύρου Μπένου, ανεξάρτητα εάν ο Καλλιτέχνης Κώστας Χατζής ‘αγρίεψε’ και αγανάκτησε από το κτήμα που διατηρεί εκεί, δηλώνοντας ότι : ‘Δεν θα ξαναπατήσει το πόδι του διότι όλα αφανίστηκαν εξ αιτίας των πυρκαγιών του 2021μη έχοντας το κουράγιο και την ψυχική δύναμη πλέον αφού τίποτα δεν έχει αποκατασταθεί’. ‘Η Πολιτεία όμως έρχεται αρωγός προς τους παθόντες ειδικά της Βόρειας Εύβοιας εκδίδοντας ακόμα και σήμερα, χωρίς στιγμή να σταματήσει τα περίφημα vouchers μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα vouchers.gov.gr  επιλέγοντας το North Evia Pass’ θα ξανά υπενθυμίσει ο κύριος Μητσοτάκης. Φίλος πάντως που ‘κληρώθηκε’ και πέρασε μια εβδομάδα εκεί πέρυσι, ευχαριστήθηκε τα τηγανητά λαλάγγια με τις διάσπαρτες ελιές τους, μου ανέφερε! Αυτά μάλιστα, όχι όμως και όσα μέσω της πλατφόρμας δηλώνονται.

Έτερον στο οποίο θ’ αναφερθεί ο κύριος Μητσοτάκης – μερικοί λένε χάριν αστεϊσμού ότι του υπενθυμίζεται σε καθημερινή βάση – θα είναι και η καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας εναντίον του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη όταν πριν λίγες ημέρες δέχτηκε τραμπούκικη επίθεση για εκφοβισμό,  ευρισκόμενος σε ταβέρνα με την οικογένειά του στην Εύβοια. Οπωσδήποτε ο πρωθυπουργός θ’ αναφερθεί και στην κλιματική αλλαγή ‘κάτι το οποίο η χώρα μας το ζει σε έντονους ρυθμούς’, εξαγγέλλοντας μέτρα συνοδευόμενα από μερικά εκατομμύρια ευρώ ‘προς άρση των αδιεξόδων στα οποία έχουμε περιέλθει’.

Δεν νομίζω πως ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να τρέφει και ελπίδες στο ότι ο κύριος Μητσοτάκης είναι διατεθειμένος ν’ αναφερθεί: α) Στην χρήση της 120 ΠΕΑ (Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος/Ακαδημία Πιλότων) που εδρεύει στην Καλαμάτα προς εκπαίδευση των αεροπόρων του Ζελένσκι εμπλέκοντας την Ελλάδα στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, β) Στην κατάργηση της Αεροπορικής σύνδεσης Καλαμάτα-Θεσσαλονίκη, γ) Στην καθιέρωση νέου τύπου ταυτοτήτων, δ) Στις ζημιές που υπέστησαν τα αγροτικά προϊόντα φέτος από τις πρωτοφανείς θερμοκρασίες (μέρος αυτών καλύπτεται από το Υπουργείο Γεωργίας, ο δάκος ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται ούτε φυσικά καλύπτονται τα ελαιόδεντρα από την ασθένεια), ε) Στην μειωμένη σοδειά φέτος κατά περίπου 35% τόσον στις σταφίδες πολύ δε περισσότερο στ’ αμπέλια με τους αγρότες να μη δύνανται πλέον ν’ ανταποκριθούν στα έξοδά τους, στ) Στα 2,5 δις ευρώ αναδρομικά των συνταξιούχων όπου κατά το δοκούν η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιέκοψε ερχόμενη σε αντίθεση με την απόφαση του Αρείου Πάγου επικαλούμενη ‘μη δημοσιονομικό χώρο’ (κατάντησε γελοίος αυτός ο ισχυρισμός) και ζ) Ναι στα πάσης φύσεως ‘Καλάθια’ από market pass έως …’Θρανίο pass’, ‘για να περισωθεί το ελληνικό νοικοκυριό’.

Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε μήπως αντιληφθεί τις αντοχές και τις οικονομικές δυνατότητες της κοινωνίας ή επαναπαύεσθε στο 41%σας; Γνωρίζετε ότι οι αντοχές έχουν εξαντληθεί εδώ και πολύ καιρό τώρα; Πού ζείτε εσείς; Πόσο θα εμπαίζετε ακόμα τους πολίτες προφασιζόμενος ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία φρέναρε τα οικονομικά σας σχέδια και την ανάπτυξη που καθημερινά ευαγγελίζεσθε; Έως πότε πιστεύετε ότι θα έχετε τον προστατευτικό κλωβό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ακόμα κι αυτόν με τις στρατιές των εισερχομένων στην Δημόσια ΕΡΤ NEWS; Όλα έχουν κάποιο τέλος, κύριε Μητσοτάκη, εσείς το βλέπετε πολύ μακρινό αυτό;  Πιστεύετε ότι εσάς δεν θα σας αγγίζει τίποτα και ποτέ;

Αύγουστος 30 2023 Βραχναίικα Αχαΐας 

SHARE
RELATED POSTS
Παραπληρώματα Παιδείας; Μήπως; , του Κωστή Α. Μακρή
“Είναι περιττές οι παραστάσεις μας στην Ελλάδα” δηλώνει το Ιταλικό τσίρκο Medrano, του Δημήτρη Κατσούλα
Η αδικία στην Μπαζιάννα, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.