Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

ΕΣΗΕΑ: Όσο φοβάται θα εκτίθεται…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love
Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι  on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Δεν μας τα λέει καλά η Ακαδημίας 20 (6ος όροφος), δηλαδή η παρατεταμένα  ντεφορμέ  σε συνδικαλιστικούς αγώνες ΕΣΗΕΑ. Όχι ότι δεν έπραξε σωστά που εξέδωσε την ανακοίνωση για τις αγωγές Τσίπρα εναντίον των (μεγαλοδημοσιογράφων…) Κουρτάκη και Παπαχρήστο, όχι. Εκεί όπου θα μπορούσε κάποιος να υποβάλει ένσταση ήταν η… ταχύτητα α λα καρτ με την οποία αντέδρασε η λεγόμενη πλειοψηφία του Οργάνου, όταν –προσέξτε- έχει περάσει μήνας από τον (ουσιαστικά) αποκεφαλισμό τόσο της επί δεκαετίες αρθρογράφου του Συγκροτήματος Έλενας Ακρίτα όσο και της εξαιρετικής στην δουλειά της συναδέλφου Δήμητρας Κρουστάλη. Οι οποίες αναγκάστηκαν να υπερασπίσουν την αξιοπρέπειά τους, όταν κάποιοι –δυστυχώς συνάδελφοι- δεν γούσταραν κείμενά τους.

Ποιος εμπόδισε –διάβολε- την ΕΣΗΕΑ να φωνάξει ΑΜΕΣΑ τους προϊσταμένους ΝΕΩΝ και ΒΗΜΑΤΟΣ, να τους θυμίσει τις αρετές της ελεύθερης έκφρασης στην ενημέρωση, και να τους επαναφέρει στην τάξη με τον οπλισμό που διαθέτει (Πειθαρχικά κλπ.) ώστε να δείξει ότι υπερασπίζεται το δίκιο των μελών της; Βέβαια, όταν προέκυψαν τα προβλήματα με τις δύο κυρίες, φάνηκε ότι (η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ) ήταν έτοιμη να επέμβει δραστικά και να τρίξει «τα δόντια της», αλλά ιδού που το θέμα σέρνεται. Προφανώς «δόντια» δεν υπάρχουν όταν προκύπτουν απολύσεις (ή υποχρέωση σε παραιτήσεις – το ίδιο είναι), αλλά μόνο «μασέλα» που δεν είναι δυνατόν να «δαγκώσει». Ενώ θα μπορούσε μέχρι απεργία να επιβάλει και μάλιστα για εκδόσεις Σαββατοκύριακου.

ΥΓ: Και όχι μια 24ωρη μεσοβδόμαδα, που ουσιαστικά συμφέρει τους αφεντάδες.

ΥΓ: Αλλά αυτή είναι μια άλλη γελοία ιστορία, που έχει εκθέσει συχνά και δυστυχώς επαναλαμβάνεται.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

  The article expresses the views of the author  

   iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Είναι κάτι κατασκότεινες μέρες, του Άρη Μαραγκόπουλου
Ένα παράξενο όνειρο, του Κωστή Α.Μακρή
Όλη η επικράτεια στο επίκεντρο συζητήσεων για τον καιρό, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.