Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Επέτειος, της Αναστασίας Φωκά

Spread the love

Αναστασία Φωκά

Αναστασία Φωκά
Είναι κι αυτοί οι επέτειοι στη ζωή σου, που συνήθως δεν τις γιορτάζεις. Αυτά τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν, που και να θέλεις να ξεχάσεις δεν μπορείς.

Την πρώτη χρόνια είσαι ακόμα μουδιασμένος. Προσπαθείς ακόμα να αποκωδικοποιήσεις τα σημάδια. Να αναγνωρίσεις τις συμπεριφορές, κυρίως τις δικές σου. Ψάχνεις βαθειά μέσα σου να δεις τι έγινε και έφτασες σε αυτές τις καταστάσεις. Γιατί αντέδρασες έτσι, γιατί τέντωσες το σχοινί, γιατί, γιατί… πολλά γιατί μαζεμένα. Με τα χρόνια τα γιατί ξεθωριάζουν. Δεν θέλεις να βρεις απάντηση σε κανένα γιατί. Σου αρκούν μόνο οι αναμνήσεις. Δεν προσπάθησες να τις σβήσεις. Δεν σβήνουν. Είναι η στιγμές που έζησες και όλα αυτά μαζί, κάνουν το σήμερα σου, το παρόν και το μέλλον σου.
Και πάνω σε αυτήν την επέτειο, συμβαίνει ένα άλλο γεγονός. Επίσης δυνατό! Που έρχεται απλώς για να κλείσει τον κύκλο. Να κουμπώσει στο μέσα σου και να σε απελευθερώσει. Να δώσει με μιας απαντήσεις σε όλα τα γιατί κι ας έχουν ξεθωριάσει πια… Και χαμογελάς. Η ψυχή σου καθαρίζει. Γεμίζεις ένα ποτήρι με το αγαπημένο σου κρασί και το πίνεις στην υγεία σου. Γιατί πολύ απλά, μετά από καιρό αυτή την επέτειο έχεις ανάγκη να την γιορτάσεις.
Εσύ για εσένα.

SHARE
RELATED POSTS
“Παραμύθια της Καραντίνας”. Μια ιστορία που θα σας κόψει…τον βήχα!, του Νίκου Βασιλειάδη
Τα πεύκα της Μαγκουφάνας, του Κωστή Α. Μακρή
Σε ποιον τοίχο της Αθήνας ν’ ακουμπήσεις, σε ποια γωνιά να φιληθείς;, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.