ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, του Προστάτη Στρατού Ξηράς από την 95 ΑΔΤΕ

Spread the love

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, ο Στρατός Ξηράς τιμά τη μνήμη του Προστάτη Αγίου του, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου.

Μόνο στη Ρόδο

Στις 23 Απριλίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί από την 95 ΑΔΤΕ, ο επίσημος εορτασμός στη μνήμη του προστάτη του Στρατού Ξηράς «Αγίου Γεωργίου», στο Στρατόπεδο «ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ» στην περιοχή Αφάντου. Στην παραπάνω εκδήλωση έχουν προσκληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους οι τοπικές αρχές.

Για την διευκόλυνση των επισκεπτών θα υπάρχουν λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν από την Πλατεία Δημαρχείου την 23 09:30 Απριλίου 2018 για τον χώρο της εκδήλωσης και επιστροφή την 23 13:30 Απριλίου2018.

Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε το 270 μ.Χ. στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Οι γονείς του ήταν Χριστιανοί και ο πατέρας του μαρτύρησε για τη Χριστιανική πίστη.

Σε ηλικία 18 ετών κατετάγη στο Ρωμαϊκό Στρατό όπου διακρίθηκε για την αγωνιστικότητά του, τιμήθηκε πολλές φορές και έγινε Χιλίαρχος.

Η πίστη του στο Ναζωραίο και η γενναία υπεράσπιση των Χριστιανών, τον φέρνουν σε σύγκρουση με τον ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Διοκλητιανό. Επειδή περιφρόνησε τις συστάσεις και τις απειλές του να απαρνηθεί το Χριστό, υποβάλλεται σε φρικτά βασανιστήρια, μαστιγώνεται, βασανίζεται και τέλος αποκεφαλίζεται στις 23 Απριλίου του 304 μ.Χ, σε ηλικία μόλις 34 ετών.

Η Εκκλησία τον ανακήρυξε Άγιο. Θεωρείται προστάτης όλων των Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς, εκτός από το Πυροβολικό, που έχει προστάτιδα την Αγία Βαρβάρα.

                                                                                      Από την 95 Ανώτερη Διοίκηση

                                                                           Ταγμάτων Εθνοφυλακής

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Οσία Δομνίκη – Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης, 8 Ιανουαρίου
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 41ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Στη Ρόδο ο Γιώργος Α.Παπανδρέου: “Πρέπει να επανακτήσουμε τη σχέση μας με την κοινωνία”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.