Το σχόλιο της ημέρας

Εμβολιασμός, ένα μέγα ΝΑΙ στη ζωή, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Ωραιοζήλη – Τζίνα Δαβιλά

 

Ο φόβος κατά του εμβολιασμού θυμίζει τις αντιδράσεις της γιαγιάς Ερμιόνης όταν είδε την τηλεόραση στα “Καλύτερά μας χρόνια”. “Τι παλιόπραμα είναι τούτο που φέρατε στο σπίτι;”, έλεγε. Εν συνεχεία αποδέχτηκε ότι η τβ είναι και εντυπωσιακή και χρήσιμη όταν χρησιμοποιείται με σύνεση. Συμπέρασμα: κάθετι νέο και ξαφνικό ξενίζει, αλλά ζυγίζουμε τις συνθήκες.

Μια φίλη της μητέρας μου, που εμβολιάστηκε, έκανε υψηλότατο πυρετό. 39.8. “Φοβάμαι”, μού είπε η μαμά μου, “είδες τι έπαθε η Σούλα;”. “Αφού με το εμβόλιο ο οργανισμός της αντέδρασε έτσι, αν κολλούσε τον ιό, θα πέθαινε, μαμά”, απάντησα αφοπλιστικά. Ο εμβολιασμός, συνεπώς, είναι ένα μέγα ΝΑΙ στη ζωή. Μην τον φοβηθείτε. Πρώτα ο Θεός, μετά η Επιστήμη και κατόπιν η πίστη του ανθρώπου στο καλό και χρήσιμο. Ο εμβολιασμός προστατεύει τον εμβολιαζόμενο, τους οικείους του, τους συναδέλφους του, τους φίλους του, όποιον αγαπά. Εκτός αν δεν αγαπά κανένα. Ούτε καν τον εαυτό του.

ΥΓ: Με τους συμφοιτητές έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα στο φβ όπου λέμε τα δικά μας . Μεταξύ άλλων και με αφορμή ένα καλό δημοσίευμα με τίτλο Μας φταίει το εμβόλιο κι όχι ο κάθε αμόρφωτος που έμαθε ιατρική σε μια νύχτα,  

αρχίσαμε το πείραγμα. Θα γίνω γοργόνα; Θα φωσφορίσω; Μία ήταν η τοποθέτησή μου: καλικάντζαρος μην γίνω και όλα καλά! 🙂

SHARE
RELATED POSTS
Τα στοιβαγμένα τ’ άκαυτα, τ’ απούλητα τα ξύλα, του Δημήτρη Κατσούλα
Η κόρη της “καλής κοινωνίας”, του Πάνου Μπιτσαξή
Το μήνυμα της ημέρας: Δάσκαλος Πο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.