Ανοιχτή πόρτα

Εγώ που ύπνο είχα ήσυχο, προχθές το βράδυ …αναστατώθηκα, του Δημήτρη Κατσούλα 

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Γνωστόν τοις πάσι – όπως εξ άλλου και οι ιατροί συνιστούν – ότι για να κοιμηθεί κάποιος θα πρέπει να ευρίσκεται το σώμα του σε κατάσταση χαλαρότητας. Προσωπικά, πρόβλημα με τον ύπνο δεν είχα ούτε έχω ποτέ, ανεξαρτήτως του χρόνου που θα προσέλθω στην κλίνη μου, είτε αυτός είναι μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα είτε αρκετές φορές και μετά τις δυο ή τρεις τα ξημερώματα. Όσο άγχος λόγω εργασίας κι αν κουβαλώ, όταν πλησιάσει η ώρα της κατάκλισης αφήνομαι ολοκληρωτικά στις αγκάλες του Μορφέα. Ακόμα και η Μάριον ν’ απαγγέλει κείμενα θεατρικά εντός της κρεβατοκάμαρας, εγώ ησύχως θα παραδοθώ στον ύπνο μου, η δε ‘μουρμούρα’ της ως νανούρισμα μπορεί να εκληφθεί όχι πάντως ως ανάσχεση στο αποκοίμισμά μου. Γενικώς, είμαι εύκολος στον ύπνο μου χωρίς να χρειάζεται να περιστρέφομαι ως σβούρα όπως από πολλούς φίλους ακούω να διηγούνται στις παρέες μας. 

Κι ενώ λοιπόν έως προχθές όλα έβαιναν ομαλώς, τι μ’ έπιασε κι άνοιξα την εφημερίδα όπου έως και σήμερα καταφθάνει στα ειδικά κιόσκια που πωλούνται εδώ στην Ιταλία (ναι, είμαι ακόμα από εκείνους που αγοράζουν εφημερίδες) για να διαβάσω τα ‘’Εσχες’ των πολιτικών μας. Πέρα από τα σωρηδόν ακίνητα, τα μερίσματα, τις μετοχές και τις συμπράξεις που εμφανίζουν οι περισσότεροι, διαπίστωσα ότι η πλειονότητα των εθνικών μας ‘πατέρων’ είναι παντρεμένοι και με πλούσιες γυναίκες. Κακό δεν είναι φυσικά, ούτε επίσης κακό είναι να δηλώνεις ‘Αριστερός’ και να βρίσκεσαι και με ένα σκάφος των 40 μέτρων και μερικές χιλιάδες ευρώ σε Τράπεζες κατατεθειμένα και μάλιστα εκτός Ελλάδος, ούτε επίσης κακό είναι να δηλώνεις 27 ή 47 ή 112 ακίνητα. Περίεργο είναι – για να μην πω ότι και κακό είναι – το ότι να μην έχεις κολλήσει ούτε ένα ένσημο στο βιβλιάριο του ΙΚΑ (σημερινός ΕΦΚΑ), επειδή κάτι σαν αυτά μπορούν να συμβούν μόνο στα θαύματα, τα οποία – νομίζω – ότι δεν εμφανίζουν και μεγάλη συχνότητα στην εποχή μας. 

Μετά από αυτά που ανέγνωσα, πού ο ύπνος να με πιάσει! Και… μη μου πείτε ότι και στα προηγούμενα ‘Έσχες’ τους, τα ίδια ενεφάνιζαν. Θα συμφωνήσω αλλά την ένστασή μου σχετικώς και με το νεαρότερο της ηλικίας τους συγκριτικώς με προηγούμενες περιόδους, θα την κάνω. Κι όπως αντιλαμβάνεστε, ο καφές εκεί γύρω στις 01:30 και το παραλίγο σπάσιμο του πληκτρολογίου ήσαν τα μόνα που με ηρέμησαν. Κατά τα άλλα: και συ λαέ βασανισμένε που έχεις χάσει στην κυριολεξία τον ύπνο σου από τις πολιτικές, τα μέτρα και τις μεθόδους που κάποιοι σου  εφαρμόζουν στις πλάτες σου, ξαναβγάλε τον σκασμό και όδευε την οδό που σου υποδεικνύεται.

ΥΓ: Το κείμενο αυτό είναι γραμμένο από την επομένη της αναρτήσεως των δηλώσεων περιουσιακής καταστάσεως στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων, ήτοι των πολιτικών, αρχηγών κομμάτων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, δημάρχων, περιφερειαρχών και λοιπών υπευθύνων οικονομικών κομμάτων και τελούσε εν υπνώσει εκ μέρους μου, το ανέσυρα στην επιφάνεια σήμερα όπου η βροχή έξω στο γκαζόν άρχισε να σχηματίζει λιμνούλες, συνοδευόμενο και με το αντίστοιχο βίντεο:   

SHARE
RELATED POSTS
Για μια ανοιχτή κοινωνία, του Δρ Πάνου Καπώνη
Στην υγειά του Σπύρου…, του Γιώργου Αρκουλή
Δι-αιρέσεις;, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.