ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Εγκαίνια υπερσύγχρονων Duty Free στο Αεροδρόμιο “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”-Γ.Βελέντζας: “Εγκαινιάζουμε την καλύτερη έκφραση της Ευρωπαϊκής Ελλάδας”

Spread the love

“Θα σας πω δυο παροιμίες, μια ελληνική και μια αφρικανική: η ελληνική λέει “Μια μόνη μέλισσα, δεν κάνει μέλι” και η αφρικανική “Αν θες να πας γρήγορα, πήγαινε μόνος σου, αν θέλεις όμως να πας μακρυά, πήγαινε μαζί με άλλους”.

Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών κος Γιώργος Βελέντζας με αφορμή τα εγκαίνια των Duty Free στο Αεροδρόμιο Διαγόρας Ρόδου προσθέτοντας: “Σε πέντε σημεία δίνουμε βαρύτητα: α) στην εξυπηρέτηση του πελάτη, β) στην ικανοποίηση του εργαζόμενου, γ) στην ομαδικότητα, δ) στην ανάπτυξη της επιχείρησης, ε) στην αποτελεσματικότητα”.

Στην ομιλία του, κ. Γιώργος Βελέντζας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε, σήμερα, εδώ για να εγκαινιάσουμε τα νέα καταστήματα της εταιρίας μας, των οποίων η εικόνα, είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που γνωρίζατε. Ακολουθώντας το πρόγραμμα ανακαίνισης και μετασκευής της Fraport Greece, η εταιρεία μας προχώρησε στην πρώτη φάση της ριζικής αναδιοργάνωσης των χώρων και των επιβατικών ροών στο νέο terminal. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία τριών νέων καταστημάτων, συνολικού εμβαδού 1466τ.μ. αυξημένο κατά 38% σε σχέση με τους προηγούμενους χώρους».

Και συνέχισε τονίζοντας: «Βρισκόμαστε σε ένα χώρο, που αποτελεί την καλύτερη έκφραση της Ευρωπαϊκής Ελλάδος. Σε ένα χώρο που συνυπάρχουν η καθαριότητα, ο σεβασμός, το χαμόγελο, η  τάξη,  η ευγένεια και η καλαισθησία. Και αυτά τα στοιχεία είναι που επιβάλλουν σε όλους, ακόμη και στον πιο «παράξενο»  Έλληνα να προσαρμόζεται στο περιβάλλον αλλά και να αισθάνεται υπέροχα. Πιστεύουμε ότι στη διαμόρφωση αυτού του περιβάλλοντος και αυτής της εικόνας, συμβάλλουμε κι εμείς με τα Καταστήματά μας».

Ο κ. Juan Carlos Torres Carretero, Πρόεδρος της Dufry AG, ο κ. Pedro Castro, CEO Νοτιοανατολικής Ευρώπης & Αφρικής & ο κ. Γιώργος Βελέντζας Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε., εγκαινίασαν την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 τα νέα  καταστήματα duty free shops, στο διεθνή Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας»

Παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου, η Dufry AG*  εγκαινίασε επίσημα τα ανακαινισμένα Hellenic Duty Free Shops, στο διεθνή Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας».

Οι νέοι εμπορικοί χώροι της εταιρείας αποτελούν μέρος της εντός και εκτός Schengen περιοχής του αεροδρομίου, κατέχουν συνολική έκταση 1.466 τ.μ. και είναι αυξημένοι κατά 38% σε σχέση με τους προηγούμενους χώρους τους οποίους κατείχε η εταιρεία. Η ανακατασκευή τους αποτελεί μέρος του σχετικού προγράμματος  της μητρικής εταιρείας Dufry, για εμπειρία “παγκόσμιας κλάσης” στους πελάτες των καταστημάτων της.

Κάθε εμπορικός χώρος που λειτουργεί η Dufry, σχεδιάζεται με βάση την κουλτούρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου στον οποίο βρίσκεται. Έτσι, τα νέα Hellenic Duty Free Shops, αποτελούν ένα μοντέρνο και φιλόξενο περιβάλλον αγορών στο οποίο οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν μία μεγάλη συλλογή διεθνών προϊόντων όπως αρώματα και καλλυντικά, ποτά, καπνικά, είδη πολυτελείας και αξεσουάρ αλλά και τοπικά και παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

Τα καταστήματα που εγκαινιάστηκαν σήμερα είναι τρία:

Το Walkthrough Self Service, συνολικού εμβαδού 1.074 τ.μ. το οποίο διαθέτει επώνυμα αρώματα και καλλυντικά καθώς και μία μεγάλη ποικιλία οινοπνευματωδών, σοκολατών, ελληνικών τροφίμων και ποτών, καπνικών, ηλεκτρονικών ειδών, ειδών ταξιδίου, αναμνηστικών καθώς και εταιρίες με ελληνικά φυσικά καλλυντικά. Σε κεντρικό σημείο του καταστήματος παρουσιάζεται ειδικά σχεδιασμένο, το Hellenic gourmet που προσφέρει στους ταξιδιώτες μια τελευταία γεύση Ελλάδας. Εδώ, μπορούν οι πελάτες μας να προμηθευτούν παραδοσιακά τρόφιμα και ποτά από τη Ρόδο αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Luxury, συνολικού εμβαδού 146 τ.μ. στο οποίο διατίθενται οι τελευταίες τάσεις επώνυμων ειδών πολυτελείας (ρολόγια, αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου κ.α). Ενδεικτικά αναφέρουμε τα brands Emporio Armani, Hugo Boss, Prada, Guess, Swarovski, Folli Follie, Swatch.

Το Last Minute, συνολικού εμβαδού 246 τ.μ., το οποίο διαθέτει μια μικρότερη συλλογή από τα δημοφιλέστερα προϊόντα αρωμάτων και καλλυντικών, ποτών, καπνικών, ελληνικών προϊόντων κ.α. και απευθύνεται στους ταξιδιώτες για αγορές της τελευταίας στιγμής.

Οι εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης των νέων καταστημάτων ολοκληρώθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σε άριστη συνεργασία με τη Fraport Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος της για την ανακαίνιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο κ. Juan Carlos Torres Carretero, δήλωσε: «Η σχέση μας με την Ελλάδα ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και κάθε χρόνο οι πωλήσεις και τα κέρδη μας αυξάνονται. Είμαστε αποφασισμένοι να αναβαθμίσουμε την εμπειρία των πελατών σε όλα τα Ελληνικά αεροδρόμια. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιβάτες θα εκτιμήσουν τις προσπάθειές μας και θα ανταποκριθούμε στις υψηλότερες προσδοκίες τους. Τα αεροδρόμια είναι οι πύλες εισόδου της κάθε χώρας και η πρώτη και τελευταία εντύπωση στα ταξίδια μας. Η συνεργασία μας με τη Fraport Greece στοχεύει στην αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας προσφέροντας ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον για όλους τους επιβάτες».

Ο κ. Pedro Castro, δήλωσε: «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην υπέροχη Ρόδο για τα εγκαίνια των νέων καταστήματα μας. Σε  συνεργασία  με τη Fraport Greece, έχουμε επενδύσει στην ανάπτυξη υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Τα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών, μέλος του Ομίλου Dufry, με την ενθουσιώδη και αφοσιωμένη ομάδα του, προσφέρουν πάντα την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία».

Ο κύριος Γιώργος Βήλος – Γενικός Διευθυντής Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece δήλωσε: «Πριν από ένα χρόνο ξεκινήσαμε με την εταιρεία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. μία στρατηγική συνεργασία στοχεύοντας στη δημιουργία και ανάπτυξη σύγχρονων εμπορικών χώρων. Σήμερα, εγκαινιάζοντας τα νέα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών στο αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας», βλέπουμε το όραμά μας να μετουσιώνεται σε πραγματικότητα, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Σύντομα, και τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece θα διαθέτουν  εμπορικούς χώρους διεθνών προδιαγραφών που θα είναι αντάξιοι των προσδοκιών των επιβατών και των προορισμών που εξυπηρετούν, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη ταξιδιωτική εμπειρία».

* Η Dufry AG είναι η κορυφαία εταιρεία ταξιδιωτικού εμπορίου παγκοσμίως. Λειτουργεί 2.200 καταστήματα αφορολόγητων και φορολογημένων καταστημάτων σε αεροδρόμια, κρουαζιερόπλοια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και τουριστικές περιοχές σε τοπικές αγορές. Η Dufry απασχολεί περισσότερα από 31.000 άτομα. Η Εταιρεία, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, λειτουργεί σε 63 χώρες και στις πέντε ηπείρους.

* Η Dufry φροντίζει τα παιδιά και υποστηρίζει κοινωνικά προγράμματα του SOS Kinderdorf στη Βραζιλία, την Καμπότζη, το Μεξικό, το Μαρόκο και την Ακτή Ελεφαντοστού. Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ένας ανεξάρτητος, μη πολιτικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε για ορφανά και άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

SHARE
RELATED POSTS
Και η τυχερή των Amor-Amor είναι η…
21616443_1482102575239409_8642167086224893128_n.jpg
7η Έκθεση Παλαιού Αυτοκινήτου & Μοτό Ρόδου στο Casino Ρόδου
Ημερίδα από τον Δήμο Ρόδου στις 25.11.2018 με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία: Γυναίκα και Παιδί»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.