Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Δυναμικό λιβανιστήρι στην κόρη του ιερέα…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

                            

Εντυπωσιακά δομημένο και πολυσέλιδο ήταν το αφιέρωμα της (κυριακάτικης)  «Καθημερινής», στην απερχόμενη καγκελάριο Μέρκελ, την οποία μερικοί διάσημοι αρθρογράφοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, σχεδόν αγιοποιούν με τα κείμενά τους. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, δεν αποφεύγουν να δείξουν την συμπάθειά τους (και μαζί να δώσουν ‘συγχωροχάρτι΄) στην σκληρή Γερμανίδα, για το γεγονός ότι παραδέχτηκε πως φέρθηκε κάπως σκληρά στους ‘Ελληνες, ειδικά κατά την περίεργη (και ζόρικη) περίοδο της πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου (όταν «λεφτά υπήρχαν», αλλά το μέλλον ήταν θολό). Η φωτογραφία του πλήθους των συνταξιούχων να σχηματίζουν ουρές, από τα ξημερώματα, έξω από την ΕΤΕ της Πλατείας Κοτζιά για να «σηκώσουν» το εβδομαδιαίο ποσό των 120 ευρώ (!) τα λέει όλα. Συνεπώς, ο μόνος που βρίσκει άθλια της συμπεριφορά της φράου (ως ηγέτιδας δύναμης της ΕΕ) προς την Ελλάδα ήταν ένας φωτορεπόρτερ!!

Ωστόσο, μέσα σε ύλη 16 σελίδων μεγάλου σχήματος (στο οποίο επιμένει η ιστορική εφημερίδα της Δεξιάς), δεν θα βρει ο αναγνώστης ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ για την  αρνητική (λυσσαλέα θα έλεγα) στάση άρνησης της καγκελαρίου, να συζητήσει το μείζον θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας. Λες και  όσα υπέφερε η χώρα μας από την ληστρική κατοχή των ναζί στην Ελλάδα και βέβαια τις θηριωδίες σε βάρος των Ελλήνων (Δίστομο κτλ.) είναι ένα ζήτημα που μπορεί εύκολα να ξεχαστεί.

ΥΓ: Νομίζω πως με το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, θα τρίζουν τα οστά του ήρωα Μανώλη Γλέζου. ‘Όπως  εκείνα της Μελίνας, όταν επαναλαμβάνονται, κατά καιρούς,  τα “no” των Άγγλων στο μόνιμο αίτημα της Ελλάδας για την  επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Αυτών  που είχε αφαιρέσει ο κλέφτης  λόρδος ‘Ελγκιν.

                                  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 50, 85133, ΡΟΔΟΣ 2241069007
                                  ΛΕΩΦ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 24, 85104, ΡΟΔΟΣ 2241005085
                                  3Ο ΧΛΜ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ, 85132, ΡΟΔΟΣ 2241005080
                                  ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΩΝ 37, 85132, ΡΟΔΟΣ 2241037957
                                  ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, 85150, ΡΟΔΟΣ 2241037090

PANE DI CAPO ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

SHARE
RELATED POSTS
Η αδέξια αριστερά είναι η σκληρότερη δεξιά, του Πάνου Μπιτσαξή
ΜέΡΑ25: Ανάδειξη Κλιματικής Καταστροφής ως κύρια προτεραιότητα της νέας Βουλής
Ηλίας Καραβόλιας
H καταστροφική εμμονή με την απορρύθμιση, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.