Υγεία

Διαγωνισμός φωτογραφίας της ΑΚΟΣ «Όχι στο τσιγάρο: πες το με μια φωτογραφία!», της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Διαγωνισμός φωτογραφίας

της ΑΚΟΣ

«Όχι στο τσιγάρο: πες το με μια φωτογραφία!»,

Η Τέχνη τον 20ο αι. αγκάλιασε το κάπνισμα, σ’ ένα… έγκλημα εκ προμελέτης, με πρωταγωνιστές «μοιραίους» ήρωες και ηρωίδες, αρειμάνιους καπνιστές και καπνίστριες. Τον 21ο αι. η Τέχνη, έχει την ευκαιρία να… εξιλεωθεί, συμβάλλοντας στην αποδόμηση αυτής της καταστροφικής συνήθειας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου) και σύνθημα «Όχι στο τσιγάρο: πες το με μια φωτογραφία!», η μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, καλεί όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αντικαπνιστική δράση της, να στείλουν τις φωτογραφίες τους στο στο [email protected] το αργότερο έως τις 10 Μαΐου.  Για τους όρους χρήσης, πατήστε εδώ. Στο email θα πρέπει να γράψετε το όνομα σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και τη φωτογραφία σας σε υψηλή ανάλυση.

Η…μάχη των likes θα ξεκινήσει την επόμενη ημέρα στο akoslife.com  και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου. Η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα likes, θ’ αναδείξει τον πρώτο νικητή, που θα λάβει ως δώρο, βιβλία αξίας 300 . Ο δεύτερος σε likes θα λάβει βιβλία αξίας 200€ και ο τρίτος βιβλία αξίας 150€

Οι 20 καλύτερες φωτογραφίες, σε συνεργασία με το ΔΚΘΑ Υγεία και το Μητέρα, θα εκτεθούν για δεκαπέντε μέρες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην εσωτερική γέφυρα που ενώνει τα θεραπευτήρια ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη: «Το τσιγάρο είναι ο καλύτερος φίλος του καρκίνου των πνευμόνων. Μπορεί το μεγαλύτερο ποσοστό νεοπλασιών για τις γυναίκες να αφορά στον καρκίνο του μαστού και για τους άνδρες στον καρκίνο του προστάτη ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας εμφανίζει ο καρκίνος του πνεύμονα. Η ανεκτική στάση της κοινωνίας έναντι των καπνιστών μποϋκοτάρει τον αγώνα κατά του  καπνίσματος. Στόχος μας λοιπόν, είναι η αλλαγή της στάσης των πολιτών μέσα από την ενημέρωση, προκειμένου, η απλή είδηση ότι το τσιγάρο υπονομεύει ανεπανόρθωτα την υγεία μας και την υγεία των γύρω μας, να γίνει συνείδηση».

Το κάπνισμα δεν είναι μόδα!

Καρκίνος των πνευμόνων, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιακές παθήσεις απειλούν τους καπνιστές.  Σύμφωνα με έρευνα της ΑΚΟΣ, η ανεκτική στάση της κοινωνίας έναντι των καπνιστών μποϋκοτάρει τον αντικαπνιστικό αγώνα. Αν λοιπόν το κάπνισμα επαναπαύεται στον… θρόνο του, ως κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά, οι επιστημονικές προσπάθειες ακυρώνονται. Κι αυτό, γιατί κανείς δεν θα θέλει ν’ ακούσει ότι το δηλητηριώδες μονοξείδιο του άνθρακα του τσιγάρου, εκτοπίζει το οξυγόνο από το αίμα και βάζει βόμβα στην ομαλή λειτουργία των κυττάρων: ενοχοποιείται για την εμφάνιση καρκίνων σε λάρυγγα (87%),  στόμα (74%), οισοφάγο (53%), ουροδόχο κύστη (50%), νεφρό (39%), πάγκρεας (38%) και τράχηλο της μήτρας (6%). Στο τσιγάρο δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο κακές συνήθειες. Όπως δείχνουν οι πρώτες έρευνες και το ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει.

SHARE
RELATED POSTS
Διεθνής Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο
Το κρύο θέλει προσοχή!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Δήμος Ρόδου Τμήμα Υγείας: Πρόληψη κατά της γρίπης

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.