Ανοιχτή πόρτα

Δημοσκοπήσεις, το ρεύμα, o Mπόρις κ.λ.π…, του Δρ Πάνου Καπώνη

Spread the love

Ο Πάνος Καπώνης* είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Επ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Φαρμακευτική), ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας  Έχει συγγράψει οκτώ πανεπιστημιακά συγγράμματα φαρμακευτικού δικαίου.Λογοτεχνική ιστoσελίδα : http://logos.caponis.gr.

ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ [Π26]

Δημοσκοπήσεις, το ρεύμα, o Mπόρις κ.λ.π…

η πραγματικότητα αποτυπωμένη σε έρευνες και μετρήσεις»]  
[εφημερίς
political.gr 26/6/2022].

Η πρώτη έκρηξη τιμών σε ενέργεια, μετακινήσεις και καταναλωτικά αγαθά επέφερε πλήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης, η οποία καταγράφηκε στις μετρήσεις στις αρχές της άνοιξης. Αυτό καταγράφεται στην επικαιρότητα και τώρα. ‘Όμως, παρ΄ όλο που έχουν ληφθεί μια σειρά μέτρων ελάφρυνσης, τα οποία ενισχύονται σε τακτική βάση, και κάπως διορθώθηκε η κατάσταση, δεν λύθηκε μεν το πρόβλημα, αλλά έγιναν παρεμβάσεις σε τέτοιο σημείο που, αν και δεν ικανοποιούν 100% τον πολίτη, τιθασεύουν εν μέρει το χάος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα που διαμορφώθηκε στην χώρα, αλλά και στην Ευρώπη, η «γκρινιάρα» μείζον αντιπολίτευση, επιμένει ότι θα σώσει την Ελλάδα : «Υπηρεσιακή κυβέρνηση για τους επόμενους τρεις μήνες ζήτησε σήμερα ο «παγκόσμιος» ηγέτης της ελληνικής μείζονος αντιπολιτεύσεως κ. Τσίπρας,  από την παραθαλάσσια βίλα του στο Σούνιο. Παραβλέποντας κάθε πολιτικό συσχετισμό, τη γενικότερη αστάθεια αλλά κυρίως την Τουρκία, με μοναδικό οδηγό την ελπίδα να ξανακάτσει στην καρέκλα. Θίασος», όπως διαβάζω στο διαδίκτυο, όταν :

Ο τούρκος δείχνει τα δόντια του εξ ανατολών …

Οι Ρώσσοι συμμάχησαν με την Κίνα …Ο Γάμα Γάμα του ΝΑΤΟ φόρεσε τούρκικο φέσι…

Ο Μπόρις Τζόνσον του εκτός ΕΕ Ηνωμένου Βασιλείου παίζει το παιχνίδι του Ερντογάν [εντός ΝΑΤΟ πάντα]…

Ο Σκουρλέτης (μεγάλη η χάρι του που τον αναφέρω) έγραψε με χρυσά γράμματα τις Πρέσπες, μετά την θλίψη του για την υποδοχή του Π/Θ στις ΗΠΑ…

Ο σύγχρονός μου 75άρης Φ. Κουβέλης πόζαρε με την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ… 

Οι Έλληνες πάνω από 500.000 έκαναν αίτηση στην πλατφόρμα power pass για το ρεύμα του …. Μητσοτάκη που πρέπει να φύγει….

Έστειλε ο ΣΥΡΙΑ από μέρες τον «λογαριασμό» στον Π/Θ και η Κυβέρνηση από 1ης  Ιουλίου θα τον πληρώσει…

Η διαφορά μεταξύ ΝΔ & Τσίπρα κυμαίνεται από 8.5 έως 9,5 μονάδες…

Ο κ. Μητσοτάκης αναγορεύτηκε ως «Πολιτικός  απατεώνας!» σύμφωνα με τα επιχειρήματα και τον πολιτικό λόγο ενός Ζαχαριάδη …

Στην νήσο Κω π.χ. σε γκάλοπ της opinion poll η ΝΔ λαμβάνει 36,3, το ΠΑΣΟΚ 17,8 και ο Τσίπρας 17,1

Έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις κατά 40+ δις, έχουμε άφθονες μειώσεις φόρων και αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος…

Κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή η ρύθμιση για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Αυγούστου για ένα χρόνο….    

Όταν – όταν – όταν ΠΟΛΛΑ όταν που δεν χρειάζεται να  τα γράψω…

Καλά, αυτά δεν απασχολούν τον «μέλλοντα» Πρωθυπουργό Τσίπρα, ο οποίος – όπως δήλωσε επισήμως – θα παραλάβει «χάος» παρά μόνον η «εμμονή» του στο να κυβερνήσει ως  «2η αριστερά» δηλαδή μια «ποικιλόχρωμη» μάζωξη – κατά την έκφραση τους – με ποιόν εκ δεξιών σύμμαχο αυτή την φορά, όπως στο παρελθόν τους ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα τον Σεπτέμβριο του 2015;   

Στα εθνικά θέματα ; Εκεί είναι που οι πολίτες πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή όταν απαξιώνουν επίσημα στην Βουλή την εξωτερική μας πολιτική, δεν ψηφίζουν τις αμυντικές δαπάνες, ειρωνεύονται τον Πρωθυπουργό της χώρας για την αγορά των rafale και των Bechara, κοροϊδεύουν την αναβάθμιση της αμυντικής μας βιομηχανίας, δίνουν τροφή στην τουρκική προπαγάνδα [ΑΚΑΡ > 17/11/2021   «Τα μέλη του κόμματος του Τσίπρα, με  ξεκάθαρο τρόπο κινούμενα με βάση αυτά που είπαμε εμείς και απευθυνόμενοι στην παρούσα κυβέρνηση λένε πως “Αυτή η επιθετική ρητορική και οι επιθετικές ενέργειες βλάπτουν τον ελληνικό λαό».], σχολιάζουν την σύζυγο του Π/Θ, επιτίθενται στο Ευρωκοινοβούλιο εναντίον της χώρας, κ.α. κ.α.

Μπορεί η πολιτική τους να μας γεμίζει θλίψη και κατάθλιψη, αλλά στα  Εθνικά μας θέματα υπάρχουν και κάποιες φωνές λογικής στην αντίπερα των νησιών μας όχθη,  όπως ενός τούρκου διπλωμάτη : «Η Ελλάδα έχει δίκιο», τόνισε σε συνέντευξή του ο Γιαλίμ Εράλπ πρέσβης επί τιμή της Τουρκίας, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις και τους ανυπόστατους ισχυρισμούς για την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου. [9-6-2022].

… και για επιδόρπιο μια ανάρτηση για την Έφεσο : «Πάλι λες ψέματα καλό μου παιδί ; αφού την έκτισαν οι Τούρκοι κ ο Ναός της Εφέσου πριν πάνε οι Έλληνες ήταν το Εφεσλί Τζαμί. Και η προς Εφεσίους επιστολή γράφτηκε στη Τουρκική γλώσσα , μετά μεταφράστηκε στα Ελληνικά. Για να τιμήσουν την πόλη οι Τούρκοι την έκαναν και μπίρα.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΠΩΝΗΣ

SHARE
RELATED POSTS
Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη: το πείραμα
12539949_10207409917078359_168910481_n.jpg
Πέντε Άσσοι για την Πόρτα
Ηλίας Κόλλιας: “Όταν θα έχω ”φύγει”, στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου θα με βρίσκετε”, της Κατερίνας Μανούσου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.