ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Δεσμεύσεις Δήμου Ρόδου υλοποιούνται: ξεκινούν παρεμβάσεις σε Βίλα Ακάβη και Πάρκο Ροδινιού

Spread the love

ΞΕΚΙΝΟΥΝ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΙΛΑ ΑΚΑΒΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΙΝΙ

Προχωράει ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής με την δρομολόγηση έργων που είχε σχεδιάσει, είχε δεσμευτεί και χρειάστηκαν εντατικές προσπάθειες για να φτάσουν στο σημείο να μπορούν να δρομολογηθούν. Ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος υπέγραψε σήμερα δύο συμβάσεις για να αρχίσουν οι παρεμβάσεις στο Πάρκο Ροδίνι και την Βίλα Ακάβη.

Πρόκειται για ξεχωριστής σημασίας εξέλιξη για την Βίλα Ακάβη, αφού άμεσα ξεκινάει η αποκατάσταση σε ένα ιστορικό, εμβληματικό κτίριο εγκαταλελειμένο για πολλά χρόνια. Ας σημειωθεί, ότι η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε μια παρέμβαση στον χώρο ήταν το 2004 και από τότε αφέθηκε. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή με τις κατάλληλες μελέτες που εκπόνησαν οι υπηρεσίες του δήμου και τις απαραίτητες κινήσεις κατάφεραν να εξασφαλίσουν τους πόρους και να δρομολογήσουν όλες τις διαδικασίες που να κάνουν εφικτό μια σημαντική παρέμβαση στο Κέντρο της Πόλης  να ξεκινήσει και άμεσα να μπορεί να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία, στους δημότες και τους επισκέπτες.

Το ίδιο σημαντική είναι και η έναρξη του έργου « Προστασία και Ανάδειξη του Πάρκου Ροδίνι». Αναφερόμαστε για ένα από τα αρχαιότερα Πάρκα στην Ευρώπη, για περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ιδιαίτερης σημασίας για την Ρόδο, τον Τουρισμό και την Ιστορία του Νησιού. Μετά από άοκνες προσπάθειες και συνεχείς ενέργειες τα τελευταία χρόνια για την εκπόνηση της Μελέτης, της συγκέντρωσης των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και την εξασφάλιση χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους προχωράει και αυτό το έργο. Ο στόχος είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, ώστε το Καλοκαίρι να μπορούν να το απολαύσουν και οι κάτοικοι της Ρόδου και οι επισκέπτες. Ταυτόχρονα έχει εκπονηθεί Μελέτη ύψους 1 εκατομ. ευρώ για την συνέχιση και ολοκλήρωση του συνόλου των παρεμβάσεων και έχει υποβληθεί στην Π.Ν.Α.Ι.  το αίτημα για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, δεδομένου ότι έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Π.Ν.Α.Ι. η σχετική χρηματοδότηση.

Με δύο νέα έργα, δύο νέες σημαντικές παρεμβάσεις σε ιστορικής σημασίας χώρους, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή προχωρούν για τη τόνωση του Τουρισμού και της Ανάπτυξης στο Νησί, για την αναβάθμιση του Περιβάλλοντος και την προβολή της Ιστορίας του Νησιού. « Μυστικό » της επιτυχίας είναι ο σχεδιασμός, η ύπαρξη οράματος, η γνώση των λειτουργιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η μεθοδική δουλειά, η προσήλωση στα αποτελέσματα και όχι στα λόγια.

 

SHARE
RELATED POSTS
Karikis-Hatzidiakos.jpg
Φώτης Χατζηδιάκος για Στράτο Καρίκη: “Ούτε ο γιαλός είναι στραβός, ούτε στραβά αρμενίζουμε. Μερικοί είναι στραβοί”
ΠΑΝΑΚΕΙΑ : Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση: Από το άσυλο στην κανονικότητα-Ημερίδα με ελεύθερη είσοδο στις 12 Οκτωβρίου 2019
Τελετή Βράβευσης 5ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού – Ευγενή τα κίνητρα, σπουδαία τα αποτελέσματα [Φωτογραφίες]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.