Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το ΠΟΤΑΜΙ-Παραχώρηση προεδρίας στο Γ.Μαυρώτα από τον Σ.Θεοδωράκη

Spread the love

Την απόφαση που ελήφθη στο Ποτάμι να μην κατέβει αυτόνομα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ανακοίνωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς, μέσω στη ΕΡΤ1, όπου παραχώρησε συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να μην συνεχίσει στη θέση του και ενημέρωσε για την πρόθεσή του να παραιτηθεί (τυπικά αυτό θα συμβεί τον Ιούλιο) στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Παράλληλα, «έδειξε» για διάδοχό του τον Γιώργο Μαυρωτά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εισηγήθηκε τη μη κάθοδο του Ποταμιού στις προσεχείς εθνικές εκλογές, ωστόσο η τελική απόφαση για αυτό θα ληφθεί μετά από κομματική διαβούλευση.

Πάντως, λίγες ώρες αργότερα, ο Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε στην ΕΡΤ1 : «Δεν θα κατέβουμε αυτόνομα». Απέφυγε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το μέλλον του κόμματος, περιοριζόμενος να σημειώσει μόνο ότι το Ποτάμι έχει πολιτικό ρόλο να διαδραματίσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα διαλυθεί.

Ερωτηθείς εάν με την απόφαση να μην κατέβει αυτόνομα το Ποτάμι συμβάλλει στην ενίσχυση των ποσοστών της ΝΔ, ο Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε ότι το Ποτάμι δεν θα στρέψει προς κάποια κατεύθυνση τους ψηφοφόρους του.

Σημείωσε, πάντως, ότι όποιοι πρώην ψηφοφόροι του Ποταμιού ήθελαν να ψηφίσουν την ΝΔ, πιθανότατα το έχουν κάνει ήδη, καθώς η εκλογική δύναμη του κόμματος έχει μειωθεί σημαντικά, στο 1,5%. Πιθανολόγησε ότι εκείνοι που ψήφισαν Ποτάμι την περασμένη Κυριακή τάσσονται υπέρ του Προοδευτικού – Φιλελεύθερου Κέντρου που εκπροσωπεί.

SHARE
RELATED POSTS
Stathis Panagiotopoulos
Δήγματα* επικαιρότητας 2, του Στάθη Παναγιωτόπουλου
Θεόδωρος Καραγιάννης
Την κοινωνία μου δεν παραδίδω, του Θεόδωρου Καραγιάννη
Xristos Magoutas
Η Αφροδίτη φιλοσοφεί, του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.