ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πρόσωπα - Αφιερώματα

Δήμος Ρόδου: Δημιουργία Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου & η πορεία του Τεχνικού Προγράμματος

Spread the love

Συνάντηση Εργασίας στο Δήμο Ρόδου για τη δημιουργία Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου

Σήμερα Παρασκευή 31 Αυγούστου ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, είχε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο με τους συναρμόδιους φορείς και θέμα την από κοινού προετοιμασία πρότασης για τη δημιουργία και στη Ρόδο Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.

Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή των αντιπροέδρων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Νίκου Παπασταματίου και Γιώργου Αντώνογλου καθώς και της γενικής γραμματέως Φαίδρας Σπανού, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νίκου Μπόνη και του μέλους της διοίκησης Νίκου Κωστάκη καθώς και του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου Παναγιώτη Καραγιάννη. Η συνάντηση έγινε παρουσία του εξωτερικού συμβούλου κ Γιάννη Παππά ο οποίος θα αναλάβει την εκπόνηση του φακέλου του έργου.

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι σ΄ αυτή τη δύσκολη και απαιτητική οικονομική πραγματικότητα μόνο κέρδη μπορούν να υπάρξουν για όλους αν ο θεσμός των Aνοικτών Κέντρων Εμπορίου επιτύχει το στόχο του ενισχύοντας την τοπική αγορά και κάνοντάς την ν΄ αλλάξει πρόσωπο και ανακουφίζοντας τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με καταναλωτές που θα απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Η πρόταση που θα καταθέσουν ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου  και την Ομοσπονδία θα περιλαμβάνει αναπλάσεις σε προσδιορισμένο σημείο του εμπορικού κέντρου, εγκατάσταση και ανάπτυξη συστημάτων έξυπνης πόλης καθώς και ενέργειες και δράσεις προβολής και προώθησης.

Ο συνολικός προορισμός της Δράσης είναι πενήντα (50) εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση 100% και ο επιλέξιμος προϋπολογισμός του Δήμου  ανέρχεται στα 1.500,000 ενώ ο επιλέξιμος προϋπολογισμός των συνδικαιούχων Εμπορικού Συλλόγου και Επιμελητηρίου ανέρχεται στις 400.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αναβάθμιση των πεζοδρόμων, ανάπλαση πλατειών, φωτισμό μνημείων και όψεων δημοσίων κτηρίων, παρεμβάσεις υψηλής σκίασης, κατασκευή και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης μνημείων και πολιτιστικών χώρων, συστήματα οδοφωτισμού, προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων στεγάστρων και τεντών και άλλα.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι ανεξάρτητα από τους περιορισμούς που θέτει το πρόγραμμα ο Δήμος Ρόδου με ιδίους πόρους θα προβεί σε αναπλάσεις και άλλων δημόσιων χώρων στο κέντρο της πόλης.


Η εξέλιξη των εκτελούμενων έργων από το Δήμο και η πορεία του Τεχνικού Προγράμματος το αντικείμενο σύσκεψης υπό το Δήμαρχο Ρόδου

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος είχε το πρωί (Τρίτη)  συνάντηση εργασίας στο γραφείο του με τους διευθυντές των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου για την πορεία και τα στάδια εξέλιξης των έργων που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2018.

Εξετάστηκαν τα στάδια που βρίσκονται τα υπό εκτέλεση έργα του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου καθώς και του Τεχνικού Προγράμματος της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων και συζητήθηκαν τα υπό δημοπράτηση έργα και οι νέες προτάσεις έργων που θα υποβληθούν.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου το οποίο εκτός από τη μεγάλη παρέμβαση ανάπλασης στην περιοχή των σημερινών Σφαγείων περιλαμβάνει και άλλα έργα  προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 35 εκατομμύρια αφορούν συνεχιζόμενα έργα ενώ άλλα 5,5 εκατομμύρια ευρώ  αφορούν  νέα έργα. Το Τεχνικό Πρόγραμμα της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ενώ  χρηματοδοτούμενα έργα είναι η ανάπλαση του Ροδινιού, η επέκταση του ξύλινου πεζόδρομου, η Ροδιακή Έπαυλη, οι προσόψεις του Εθνικού Θεάτρου κ.ά.

«Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς την πορεία που ξεκινήσαμε δημιουργώντας έργα υποδομής, παρεμβαίνοντας με σημαντικές βελτιώσεις στα υπάρχοντα και σχεδιάζοντας το μέλλον» δήλωσε ο δήμαρχος.

 

SHARE
RELATED POSTS
15672745_1632063307095387_4453812389958884731_n.jpg
Ευχές από τον Παλμό 99.5 στους αναγνώστες του iPorta.gr
Γιατί ρε Βαγγέλη…, του Γιάννη Παπαϊωάννου
Να θυμάσαι τον Τσάρλι Τσάπλιν!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.