Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Γ.Νικητιάδης: Ψυχραιμία αγαπητέ Πρόεδρε της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Spread the love

Ο Γιώργος Νικητιάδης είναι Δικηγόρος, τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, π. Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΟΔΟΥ

Ψυχραιμία αγαπητέ Πρόεδρε

Μετά την απόφαση του Δ.Σ της ΕΞΡ με βάση την οποία εξουσιοδοτήθηκαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος «από κοινού ή μεμονωμένα να υποβάλλουν αίτηση ή μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα για οποιοδήποτε συκοφαντικό ή δυσφημιστικό δημοσίευμα βλάπτει την εικόνα του προορισμού μας»  δηλαδή τη Ρόδο, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης, έδωσε στη δημοσιότητα, ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής :

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αγαπητέ Μανώλη, διάβασα με προσοχή την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου σε σχέση με την ποινικοποίηση θεμάτων που σχετίζονται με την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη και θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω τα παρακάτω :

Πρώτον Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και κάθε Ένωσης, να καταθέτει μηνύσεις και αγωγές προκειμένου να διεκδικήσει την αποκατάσταση του Δικαίου. Είναι συνεπώς δικαίωμά σας να λαμβάνετε ελευθέρως οποιαδήποτε απόφαση και να ασκείτε οποιοδήποτε δικαίωμα σας προβλέπεται από το Νόμο. Δεν θα πρέπει ωστόσο να διαλάθει της προσοχής σου και των εκλεκτών μελών του Δ.Σ της Ένωσης, ότι αποτελεί ταυτοχρόνως δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράζει την άποψή του. Αν αυτή, παραβαίνει κανόνες δικαίου, είναι προφανές ότι θα το κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Το αγαθό ωστόσο της ελευθερίας της έκφρασης, αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας και είμαι βέβαιος ότι όλοι μας συμμεριζόμαστε την αρχή αυτή, όσο και αν κάποιες φορές, ενοχλούμαστε από την άσκηση της. Θα σας υπενθυμίσω απλώς την πασίγνωστη έκφραση που φέρεται να είπε ο Βολταίρος «Διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για να διατηρήσεις το δικαίωμα σου να τα λες». Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Ένωση σας διαφωνεί με την ρήση αυτή.

Δεύτερον Θεωρώ αγαπητέ Πρόεδρε, υπερβολική την ανησυχία σας σε σχέση με το δημοσίευμα που αποτέλεσε την αφορμή της απόφασής σας.

Η Ρόδος, όπως κάλλιον εμού γνωρίζετε όλοι, αποτελεί μοναδικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα δημοσίευμα, του βεληνεκούς που είχε το συγκεκριμένο, θεωρώ αδύνατον να καταφέρει «να ζημιώσει και να υποβαθμίσει την ανταγωνιστικότητα της Ρόδου» όπως καταγράφεται κατά λέξη στην απόφασή σας. Σκοπίμως δεν αναφέρομαι στο περιεχόμενό του δημοσιεύματος, δεδομένου ότι πρόθεση μου με την δημόσια αυτή επιστολή δεν είναι σε καμμία περίπτωση να υπεισέλθω στην αιτία που προκάλεσε τις αντιδράσεις σας.

Τούτη την ώρα, και ο τελευταίος συμπολίτης μας, πρέπει να ταχθεί στην αποστολή του εμβολιασμού όλων σε μια παλλαϊκή εκστρατεία. Να πρασινίσουν, από άκρη σε άκρη όλα τα νησιά μας. Και γνωρίζω ότι συμφωνείτε μαζί μου. Αντιπαραθέσεις συνεπώς και κόντρες, μπορούν να περιμένουν.

Τρίτον Ο κ. Χαρδαλιάς αγαπητέ μου Πρόεδρε προσφάτως, δημοσίως αναφέρθηκε στο ιικό φορτίο της Ρόδου και στον διαφαινόμενο κίνδυνο να εισέλθει η Ρόδος στο «κόκκινο». Η δήλωση του κ. Χαρδαλιά, είχε τεράστια δημοσιότητα και το βεληνεκές της, έφθασε στις αγορές που μας ενδιαφέρουν. Το ότι ο κ. Χαρδαλιάς , δεν φρόντισε να μας προειδοποιήσει χωρίς να δώσει δημοσιότητα, δεν αποτελεί σφάλμα ; Προσέξτε. Σφάλμα ήτανε, δεν ήταν ποινικό αδίκημα. Συμφώνως όμως με την απόφαση σας και ο κ. Χαρδαλιάς θα πρέπει να μηνυθεί από την Ένωση. Είναι έτσι ; Θα μηνύσετε τον κ. Χαρδαλιά ; θα του αποστείλετε την απόφαση σας για να φοβηθεί ; Καταλαβαίνετε σε τι φαύλο κύκλο σας οδηγεί η απόφασή σας ;  Προφανώς και ορθώς δεν θα μηνύατε ποτέ τον κ. Χαρδαλιά.

Τέταρτον Αναφέρεστε αγαπητέ Πρόεδρε, σε «πολιτική σκόπευση» (αυτή είναι η έκφραση σας κατά λέξη), που υπηρετεί το δημοσίευμα που σας ενόχλησε. Πιστεύετε πραγματικά κ. Πρόεδρε, ότι και η δική σας απόφαση, δεν εμπεριέχει πολιτικές στοχεύσεις ; Εκτιμάται ότι υπάρχει πολίτης που δεν αντιλαμβάνεται, πως έχουν τα πράγματα, πέραν βεβαίως της προστασίας του τουρισμού που είμαι βέβαιος ότι άπαντες επιδιώκουμε ; Σε κάθε περίπτωση, η απειλή που διατυπώνετε με την απόφαση σας προς κάθε κατεύθυνση, όταν βάλει ευθέως κατά την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου , δεν υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες εποχών, με τις οποίες είμαι βέβαιος δεν έχετε καμία σχέση ;

Αγαπητέ Πρόεδρε, η απόφαση του Δ.Σ της Ένωσης, δεν συνάδει με τις δημοκρατικές κατακτήσεις της χώρας μας και φοβάμαι ότι αποτελεί προϊόν υπερβάλλοντα ζήλου. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τουρισμός μας, απαιτείται πάνω απ’ όλα ψυχραιμία. Οι όποιες διαφορές υπάρχουν, τούτη τη στιγμή ας παραμεριστούν. Ένωση των δυνάμεων χρειάζεται και όχι διαίρεση.

Και κάτι τελευταίο, αγαπητέ μου Πρόεδρε, επειδή διατηρώ τη βεβαιότητα ότι συμφωνούμε όλοι με το πνεύμα της επιστολής αυτής. Αν είναι έτσι, δεν χρειάζεται ούτε καν να μου απαντήσετε. Απλώς, ας βάλει ο καθένας τα όπλα του στις θήκες τους, μέχρι να φύγει η κατάρα του ιού που βρήκε την ανθρωπότητα και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να μείνουμε υγιείς και να κρατήσουμε όρθιο τον τουρισμό μας χωρίς αντιπαραθέσεις και χωρίς απειλές.

Με τιμή

Γιώργος Νικητιάδης »

SHARE
RELATED POSTS
Εμφυλιακός πόλεμος η πολιτική εμπάθεια, του Δημήτρη Γάκη [Βουλευτή Δωδ/σου]
Για 8η χρονιά Arte Con Anima διοργανώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου – 12 Απριλίου στη Ρόδο
17 Αυγούστου: στη Ρόδο η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη “Χένσελ και Γκρέτελ” των αδελφών Γκρίμ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.