Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Γ.Νικητιάδης: μαθήματα στρατηγικής Τουρισμού από έναν υποψήφιο Ευρωβουλευτή, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

Η άνοδος της ακροδεξιάς, ο ακραίος Λεπενισμός, η επικίνδυνη προοπτική του  Ευρωσκεπτικισμού, η πιθανολογική επικράτηση της φασιστίζουσας νοοτροπίας στην Ευρώπη ένωσε στην πραγματικότητα τον κεντρώο χώρο, ο οποίος στέλνει συμπαγή και ολοκληρωμένα ψηφοδέλτια στην Ευρωβουλή. Τόσο το ΠΟΤΑΜΙ, όσο και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Με την ασφαλή, σεβάσμια και πολυσχιδή παρουσία του Καθηγητή και Ευρωβουλευτή κου Γραμματικάκη να είναι η αρχή ενός πολυσυλλεκτικού αξιοπρεπούς, επιστημονικού ευρωψηφοδελτίου για το ΠΟΤΑΜΙ, μα και ένα ισχυρό δυναμικό από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με συμμετέχοντα για πρώτη φορά στην ενεργό πολιτική τον κο Νίκο Παπανδρέου, γιο του Ανδρέα.

Δυναμική και συγκροτημένη, όμως, είναι η υποψηφιότητα του κου Γιώργου Νικητιάδη. Νομικός και Υφυπουργός Τουρισμού επί ΠΑΣΟΚ με σφαιρική γνώση περί τουριστικής στρατηγικής είναι ο πρώτος και ο μόνος υποψήφιος Ευρωβουλευτής που έθεσε στην ατζέντα του τη δημιουργίας  θέσης του Επιτρόπου Τουρισμού, τη  οποία θα διεκδικήσει αν εκλεγεί με το ΚΙΝΑΛ. «Η ΕΕ κερδίζει χρήματα από τον Τουρισμό μας, το 52% του παγκόσμιου Τουρισμού είναι από την Ευρώπη και η Ευρώπη δεν διαθέτει Επίτροπο Τουρισμού, ενώ έχει άλλους 27 συνολικά επιτρόπους σε άλλους τομείς», δήλωνε ο κος Νικητιάδης όταν ξεκινούσε την προεκλογική του διαδρομή για την Ευρωβουλή.

Προφανώς και είναι αδιανόητο κανείς από τους μέχρι τώρα Ευρωβουλευτές να μην έχει ασχοληθεί με την τουριστική στρατηγική της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μα και όσοι μέχρι σήμερα βρέθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την προοπτική Ευρωπαϊκού Στρατού– ενέργεια που ευνοεί την Ελλάδα αμυντικά ως ασφαλή πύλη της Ευρώπης στον κόσμο –  μα ούτε και την πολιτική στρατηγική περί Τουρισμού, την κορυφαία δεξαμενή εσόδων της χώρας μας.

Τούτες τις ημέρες βομβαρδιστήκαμε από τα πρόσωπα των υποψηφίων στην Αυτοδιοίκηση και στην Ευρωβουλή. Εντούτοις, κος Νικητιάδης είναι ο μοναδικός που έθιξε ένα τόσο λογικό θέμα, του Επιτρόπου Τουρισμού. Τόσο λογικό και αυτονόητο που εντυπωσιάζει πώς κάνεις άλλος μέχρι σήμερα δεν το είχε σκεφτεί.

Προφανώς ήρθε η ώρα για να βρεθεί ο ίδιος εκεί που τα αυτονόητα και συνετά θέλουν τον κατάλληλο άνθρωπο, με την ωριμότητα, το σχεδιασμό, την ολοκληρωμένη πρόταση για τον Τουρισμό. Εμμέσως πλην σαφώς ο κος  Νικητιάδης δίνει μαθήματα παραγωγικής σκέψης σε όσους βαυκαλίζονται ότι γνωρίζουν από Τουρισμό και ότι μπορούν να δώσουν λάμψη στους τόπους, σαν τη νεράϊδα των παραμυθιών.

Ευχής έργο θα ήταν από κάθε μικρό ή μεγάλο κόμμα να υπήρχε ο υποψήφιος, ο μεγαλοχορηγός, ο πολιτικός ή εν δυνάμει πολιτευτής, που να έχει την ικανότητα οργάνωσης και στρατηγικής περί Τουρισμού. Μα αυτό δεν είναι απλώς Πολιτική, είναι τεχνογνωσία που αποκτάται με εργασία και μεθοδικότητα. Φακέλους με προτάσεις και συνεργατικότητα. Ευελιξία και εξωστρέφεια. Επαφή με πολλά υφάσματα ανθρώπων και πολλές νοοτροπίες. Ο κος Νικητιάδης με τεράστια πολιτική εμπειρία ζητεί την ψήφο μας για την Ευρωβουλή και είναι η ανώτερη πολιτικά θέση, που του αρμόζει και λόγω εμπειρίας του και λόγω σοβαρότητάς του.

Εύχομαι από καρδιάς να εκλεγεί. Έχει να δώσει πολλά μαθήματα σε κείνους που αυτοαποκαλούνται ειδήμονες.

26.05.2019

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
sorotou-kasos.png
Κάσος: Πορτοπαράθυρα ανοιχτά στο νησί των τεσσάρων θαλασσών, της Μαίρης Σορωτού-Τσανάκη [11 φωτογραφίες]
Παραλλαγή Αισώπιου Μύθου, του Κωστή Α. Μακρή
w07-91241MacroneMM.jpg
Αισιόδοξος ο Μακρόν για το μέλλον της Ελλάδας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.