Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Για τον Φλεβάρη, το αποσπόρι του χειμώνα…, της Άννας Κοντοπίδη [Νάξος]

Spread the love

Η Άννα Κοντοπίδη είναι Συμβολαιογράφος και ζει στη Νάξο

13151741_10207909895578231_5093440124938901213_n.jpg

Λένε πως τα αδέλφια του, ο Γενάρης και ο Μάρτης, τον τιμώρησαν και του’ κλεψαν από δυό μέρες, γιατί ήπιε ανέλεγκτα και στα κρυφά όλο το κρασί της σοδειάς τους…και κάθε 4 χρόνια του επιστρέφουν τη μία … πάντα απλή η αγάπη είναι…

Για τον Φλεβάρη λέω, τον αστοχιάρη . Τον πιο μοναχικό ζεϊμπέκη των μηνών. Που χορεύει στους ρυθμούς της Αποκριάς την αναπηρία του, χωρίς μειονεξίες. Γι’ αυτό και είναι ο δικός μου αγαπημένος…. Όλα όλα δικαιολογούνται στους διονυσιακούς ρυθμούς που φλεβίζει .. Μεταμφιέζουμε την απώλεια σε πληρότητα, το λίγο σε πολύ, την απουσία σε παρουσία, την περιφρόνηση σε στοργή, την ειρωνεία σε παραδοχή κι αστείο, την αδιαφορία σε αγάπη, την ανοησία σε εξυπνάδα, την ανικανότητα σε μπόρεση, το παραμύθι σε αλήθεια και δεν δίνουμε λόγο σε κανένα .. Άρχοντες καρνάβαλοι στην ξεφλουδισμένη μας ψυχή γινόμαστε για όσο βαστά τούτος ο μήνας.. Τον αγαπώ τον Φλεβάρη …μαζί του ξεχνάω και να λυπηθώ. Αυτό, λιγάκι με μελαγχολεί. Που ξεβάφουνε οι λύπες μου που θα’ λεγε και ο Μάτεσις … Μα πιο πολύ τον αγαπώ για κείνο το παιδαρέλι που ξεπηδά μπροστά στο καθρέφτη την ώρα που τραβώ με βία το προσωπείο της καθημερινότητάς μου και ξεκινώ να σκίζω μαζί του σε εκατοντάδες, χιλιάδες, μικρά χαρτάκια, τις λευκές σελίδες της ζωής μου που περνά και τις πετώ χαρτοπόλεμο στην μούρη του χρόνου..

Τον αγαπώ τον κλαδευτή, τ’ αποσπόρι του χειμώνα… ίσως επειδή πάντα στο τελευταίο του φιλί ανθίζει μια μυγδαλιά… ή γιατί ένα χελιδόνι ξαναγυρνά στη φωλιά του… ή επειδή μια άχραντη σιωπή περιμένει να ξεφωνίσει στη λουλουδιασμένη γη… ή γιατί μια υπόσχεση ελπίζει ν ανταμώσει την δική της Άνοιξη… Να’ ναι γλυκός ο μήνας σας Άγιοι Φίλοι μου ! πολύχρωμος και ευωδιασμένος ! Άγιος Φεβρουάριος! βιάζομαι να τον καλωσορίσω τον “άθλιο”… η βιασύνη, ένα απ’τα κουσουράκια μου και αυτή.

Καλή Αποκριά ! 

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

https://www.youtube.com/watch?v=jn8Wq-d7JQY

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Συνδικαλιστική κατάντια, του Γιώργου Αρκουλή
Ο ήρωας, της Τζίνας Δαβιλά
Να γιατί έγινα γιατρός, του Γιάννη Στουραΐτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.