ΕΥ ΖΗΝ

Για τη σωτηρία της Λεοπάρδαλης του χιονιού επιχειρεί το Avaaz

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων (έναντι Σταδίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ), «Πηγές Καλλιθέας»

Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

 

Ανάλαβε δράση τώρα!

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Ψηλά στις απομονωμένες πλαγιές των Ιμαλαΐων ζει ένα από τα πιο απειλούμενα μεγάλα αιλουροειδή του πλανήτη.

Αυτή τη στιγμή η λεοπάρδαλη του χιονιού αγωνίζεται για την επιβίωσή της — αλλά στο Νεπάλ, ένα από τα τελευταία της καταφύγια, ετοιμάζονται να ανοίξουν αυτοκινητόδρομο που θα κόψει το σπίτι της στα δύο. Θα μπορούσε να είναι το τέλος της. Όμως δύο μέλη του Avaaz σκέφτηκαν ένα τέλειο και απλό σχέδιο για να τις σώσουμε!

Σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και την οργάνωση Rainforest Trust, θέλουν να αγοράσουν τις εκτάσεις όπου ζουν αυτά τα σπάνια πλάσματα και να τα προστατέψουν. Αν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τους πόρους, θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο, μόνιμο καταφύγιο για τις λεοπαρδάλεις του χιονιού, ακυρώνοντας παράλληλα τη διάνοιξη του αυτοκινητόδρομου!

Αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο. Αν δεν μαζέψουν τα χρήματα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το σχέδιό τους θα ναυαγήσει. Αν όμως χιλιάδες από εμάς στηρίξουμε τώρα, θα βοηθήσουμε να αγοραστεί αμέσως η γη που χρειάζεται για τη δημιουργία του καταφυγίου. Και για να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική η δωρεά σου, για κάθε ευρώ που προσφέρεις, η Rainforest Trust θα προσφέρει άλλο ένα! Στήριξε τώρα, για να σώσουμε τη λεοπάρδαλη του χιονιού, πριν να είναι πολύ αργά:

Δεν είναι όμως μόνο η λεοπάρδαλη του χιονιού. Αυτό το εύθραυστο ορεινό οικοσύστημα είναι μία απ’ τις πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα περιοχές του Νεπάλ — εκεί θα βρεις κόκκινα πάντα, παγκολίνους, άγρια γιακ και εκατοντάδες είδη πεταλούδων! Όλα αυτά απειλούνται, όχι μόνο απ’ τη διάνοιξη του δρόμου, αλλά κι απ’ τις εξορύξεις.

Πλέον απομένουν λιγότερες από 7.000 λεοπαρδάλεις του χιονιού στη φύση. Είναι το αποτέλεσμα της 6ης μαζικής εξαφάνισης των ειδών που προκαλεί ο άνθρωπος ανοίγοντας χιλιάδες νέους δρόμους, φράγματα και ορυχεία που διαταράσσουν τα οικοσυστήματα κι αφήνουν αυτά τα απροστάτευτα είδη χωρίς σπίτι. Γι’ αυτό εκατομμύρια από εμάς υπογράψαμε το ψήφισμα προς τους ηγέτες του κόσμου με το αίτημα να δεσμευτούν ότι μέχρι το 2050 θα έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενο το 50% των οικοσυστημάτων του πλανήτη.

Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε τις κυβερνήσεις με σταυρωμένα τα χέρια. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας απ΄ όλο τον κόσμο για να δώσουμε σάρκα και οστά σ’ αυτό το υπέροχο όραμα και να δημιουργήσουμε το καταφύγιο για τις λεοπαρδάλεις του χιονιού, μαζί με την τοπική κοινωνία!

Στήριξε τώρα για να προστατέψουμε αυτή την πολύτιμη γωνιά του πλανήτη και να ενισχύσουμε τη δράση του κινήματός μας για την προστασία των οικοσυστημάτων που απειλούνται περισσότερο — προτού τα χάσουμε για πάντα:

Μέσα στα τελευταία μόνο χρόνια, με τις δωρεές μας αγοράσαμε ένα τροπικό δάσος στην Ινδονησία για τους ουρακοτάγκους, χρηματοδοτήσαμε την ιδέα των Μασάι στο Σερενγκέτι για τη δημιουργία ζωτικού καταφυγίου άγριων ζών, και προστατεύσαμε σημαντικές εκτάσεις στα νησιά Γκαλαπάγκος! Και με τις φωνές, κινητοποιήσεις και πιέσεις μας βοηθήσαμε να δημιουργηθούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια και χερσαία καταφύγια στην ιστορία! Σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο στην μάχη για την υπεράσπιση της ζωής στον πλανήτη μας που απειλείται από την κατάρρευση των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας. Αυτό όμως που κερδίζουμε είναι πιο βαθύ – είναι η μάχη για το ποιοι πραγματικά είμαστε. Αποδεικνύουμε ότι το ανθρώπινο είδος δεν είναι απλά ένας ιός για τον πλανήτη, αλλά είναι η φύση η ίδια που ξεσηκώνεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Αυτή τη βδομάδα, ας κερδίσουμε άλλη μια μάχη για την ζωή, κι ας μην σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για όσα αγαπάμε.

SHARE
RELATED POSTS
Αγία Ιουλιανή και ο εκδικητικός υποψήφιος σύζυγος – 21.12 τιμάται η μνήμη της
Kostis A. Makris
Λέξεις στο τετράγωνο “Το αδιανόητο”, του Κωστή Α. Μακρή
19366286_230042784179493_1520330749103395308_n.jpg
Πρόσκληση θεατρικής παράστασης από το Σύλλογο Ρουμελιωτών Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.