Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Για την εκδήλωση στην Κερατέα, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για μένα, η Κερατέα δεν είναι μόνο μια πόλη που είπε όχι στην κρατική αυθαιρεσία. Είναι ένα σύμβολο «πολιτικής ανυπακοής». Αλλά όχι ένα σύμβολο με αναφορές στο παρελθόν. Μια διαρκής υπόμνηση για το τι κερδίζουν οι πολίτες όταν συσπειρώνονται πίσω από ένα δίκαιο σκοπό. Η Κερατέα είναι έμπνευση!

Βρεθήκαμε εκεί με φίλους και συντρόφους, συνυποψήφιους και πολίτες της περιοχής. Και το γιορτάσαμε. Επαναστατικά!

✔ «Μιλώντας για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη…Στην Πορτογαλία έχουμε εκλογές. Ξέρετε το ποσοστό της ακροδεξιάς στην Πορτογαλία; Είναι 0.3-0.4%».

✔ «Και αυτό γιατί οι αριστερές δυνάμεις του Bloco και του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας συνεργάστηκαν με τους Σοσιαλιστές. Δεν κάθισαν ως κόμμα-ρεπόρτερ να καταγράφουν τα γεγονότα· βοήθησαν στην προοδευτική στροφή της χώρας και πήραν μέτρα υπέρ του λαού».

✔ «Στην Ελλάδα έχουμε σόγια και «μόνιμους ιδιοκτήτες» της χώρας, που επι των ημερών τους τα λεφτά πήγαν σε θέσεις, τζάκια, πρόσωπα, υποβρύχια που έγερναν, υπερτιμολογημένα φάρμακα…»

✔ «Οι ίδιοι άνθρωποι επανέρχονται σήμερα στο προσκήνιο κουνώντας το δάχτυλο. Ο κύριος Σγουρός πώς ξαναδιεκδικεί την ψήφο του λαού μετά απ’ όσα έκανε στην Κερατέα – και όχι μόνο;»

✔ «18 Απρίλη ήταν όταν τα ΜΑΤ έφυγαν από την Κερατέα. Ήταν το πρώτο πείραμα της απολυταρχικής αντίληψης του κράτους ότι οι πολίτες πρέπει να είναι σκυμμένοι».

✔ «Όμως οι πολίτες της Κερατέας αντέδρασαν, ριζοσπαστικοποιήθηκαν και νίκησαν. Ακόμη κι αν ταλαιπωρούνταν κάποιοι μέχρι πρόσφατα με δικαστήρια. Ακόμη κι αν τα media ήταν εναντίον τους. Οι ίδιοι ήταν και τότε, και το ’15, και σήμερα».

✔ «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές. Κι αυτοί που θα επιλέξουν οι πολίτες για την Ευρωβουλή δεν θα είναι οι «άριστοι».  Θα είναι όμως οι πιο έντιμοι, αξιοπρεπείς και χαμογελαστοί επαναστάτες στην Ε.Ε. Venceremos!»

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
…Είδες πόσο εύκολο ήταν;, του Σπύρου Ντασιώτη
11403499_1499509673672606_2121693476622623847_n.jpg
Διονύσιος Σολωμός- Εθνικός Ποιητής
Η Νέδουσα βιώνει οικολογικό έγκλημα, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.