Ανοιχτή πόρτα Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα Πόρτα στη Ψυχολογία

Για την γυναίκα, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Μου ζητήθηκε να γράψω κάτι για την γυναίκα. Θα μπορούσα να απαντήσω πολύ απλά πως στο δικό μου μυαλό δεν χρειάζεται καμιά ημέρα της γυναίκας γιατί ΚΑΘΕ μέρα είναι η μέρα της γυναίκας. Της γυναίκας που αν και τόσο απαραίτητη στην ανδροκρατούμενη κοινωνία δείχνει να μοιάζει απροστάτευτη και άνιση απέναντι στο έτερο φύλο αλλά! …έχει περίσσια δύναμη να αντισταθεί στις αυτονόητες δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζει.

Την γυναίκα που χειρίζεται με έναν παραδειγματικό επαγγελματισμό την εργασία της, καταφέρνοντας πολλές φορές να κλειδώνει τα συναισθήματα στον απρόσιτο εαυτό της και ταυτόχρονα να διατηρεί μια εικόνα άκρως γοητευτική και ελκυστική.

Την γυναίκα που πάντα καταφέρνει να προσαρμόζεται ίσως καλύτερα απ’ τον καθένα μας στις ανάγκες της δουλειάς χωρίς ωστόσο να πουλάει-εκφυλίζει το παραμικρό της αψεγάδιαστης προσωπικότητας της.

Αλλά και την γυναίκα που πολλές φορές ανυπεράσπιστη στα παιχνίδια της μοίρας μπορεί να ενδώσει στις “εγγυημένες” προκλήσεις. Ακόμα και αν πέφτει όμως, είναι μόνο για να σηκωθεί. Και να κουρσέψει και το τελευταίο σκαλί της επικίνδυνης σκαλωσιάς της ζωής.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Για τον Φλεβάρη, το αποσπόρι του χειμώνα…, της Άννας Κοντοπίδη [Νάξος]
Μιχάλης Αρφαράς: ο Καθηγητής και Δ/ντής Χαρακτικής της ΑΣΚΤ μιλά για την επιμονή του να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η πρότυπη Σχολή της Αθήνας
16417_10203171159420463_3261188934224471284_n.jpg
Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία: Γιορτάζουμε, της Κικής Τσακίρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.