Ανοιχτή πόρτα

Για ν’ αποτραπούν τουλάχιστον οι τεκτονικές αλλαγές, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Ο κύριος Μητσοτάκης επέλεξε εξ αρχής της προεκλογικής του εκστρατείας τους χαμηλούς τόνους επικοινωνίας με το εκλογικό σώμα, μια τακτική την οποία θ’ ακολουθήσει και στο εναπομείναν χρονικό διάστημα έως τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, όπου και οι επαναληπτικές. Η μέθοδος αυτή – όπως εκτιμάται από τα επιτελικά του όργανα – απέδωσε τα μέγιστα των προσδοκιών του. Αυτήν του τη ‘γραμμή’ είναι αποφασισμένος να μη επιτρέψει σε κανέναν να την διασαλεύσει. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο λαλίστατος υπουργός του Αναπτύξεως και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ως δια μαγείας έπαψε τις εμφανίσεις του στα κανάλια, όταν πρώτος έτρεξε να προαναγγείλει την αναθεώρηση του Συντάγματος, βέβαιος ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο πολυπόθητος αριθμός βουλευτών 180 άνετα θα είναι επιτεύξιμος. Είτε αυτός ο στόχος επιτευχθεί – αρκετά δύσκολο – η αυτοδυναμία είναι δεδομένη, οπότε και με 151 βουλευτές η αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να θεωρείται – ισχνή μεν αλλά – δεδομένη.

Τούτο σημαίνει ότι η ισοπέδωση των εργασιακών κεκτημένων, η άρση της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα (εις όσους εισέρχονται από την αναθεώρηση του Συντάγματος και μετά), ο έτι περαιτέρω περιορισμός εισακτέων στα πανεπιστήμια με την ενίσχυση των ιδιωτικών κολεγίων εν όψει (κάτι το οποίο συμβαίνει και σήμερα αλλά σε περιορισμένη κλίμακα), η σταδιακή υπαγωγή της δημόσιας υγείας σε αυτήν της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, είναι συμβόλαια που πρέπει να ‘εξοφληθούν’. Από την άλλη μεριά καταφθάνει η εξαγορά των ΜΜΕ – όσων απέμειναν να εκφράζουν μια διαφορετική άποψη – προκειμένου να κλείσουν και οι τελευταίοι αρμοί που θα τολμούσαν να έβγαζαν κάθε ‘άπλυτο’ στην φόρα.

Και όλα αυτά θα συντελούνται με μια αντιπολίτευση στην αντιπέρα όχθη να συναγωνίζεται στο ποιος θα παίξει καλύτερα τον Ανδρέα Παπανδρέου, και ένα ΚΚΕ να φουσκώνει από περηφάνια έχοντας καταγράψει μια αύξηση των ποσοστών του κατά 1.9% αλλά λύσεις να μη προτείνει, ζώντας στον …κόσμο του. Κατά τα άλλα, κύριε Αλέξη Τσίπρα, εσείς να τρέχετε να καλύψετε τον κάθε Κατρούγκαλο μαντηλάκια, την κάθε κυρία Θεανώ Φωτίου: ‘Μεσαία τάξη θεωρείται εκείνη που συγκεντρώνει ετήσιο εισόδημα 5000€’,τον επί τούτοις αθυρόστομο Ζουράρι και το κακό συναπάντημα, διστάζοντας να τους καθαιρέσετε αυθωρεί και παραχρήμα.

Έχοντας ο κύριος Μητσοτάκης κατά νου ότι τρίτη τετραετία είναι αδύνατον να έχει στην διάθεσή του, θα επιχειρήσει και θα επιτύχει εντός της δεύτερής του θητείας να αλλάξει τον χάρτη σε όσα όλα έως  σήμερα θεωρούντο δεδομένα.

Και τι απομένει τελικά στην αντιπολίτευση να πράξει προκειμένου να περισώσει όσα ποσοστά της απέμειναν, αλλά πάνω από όλα να ανακτήσει την χαμένη της αξιοπρέπεια; Ν’ αποτανθεί στον λαό με ειλικρινή, τίμιο και ευθύ λόγο, μακριά από μηρυκασμούς του παρελθόντος και με την καρδιά να χτυπάει σε κανονικούς παλμούς, χωρίς να απαιτούνται υπογλώσσια. Εν εναντία περιπτώσει, μια αντιπολίτευση του υποτιθεμένου ποσοστού της τάξεως του 17%, δεν έχει λόγο ύπαρξης εμπρός στην επερχόμενη λαίλαπα. Τέλος, ας παύσουν επιτέλους να διαδίδονται σενάρια περί συνεργασιών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάτι το οποίο όχι μόνο είναι δυνατόν να υπάρξει, αλλά ούτε και στα πιο ευφάνταστα μυαλά μπορεί επ’ ολίγον να κυοφορήσει με την έως σήμερα διαμορφωθείσα κατάσταση.

SHARE
RELATED POSTS
Κατερίνα Ακριβοπούλου: όταν η λετσαρία βαπτίζεται στιλιστική άποψη, της Τζίνας Δαβιλά
Πόσο βαθιά κρυμμένη στην ψυχή είναι…, του Σπύρου Ντασιώτη
20525703_1988108224804640_5848327153125532740_n.jpg
Θανάτω Θάνατον, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.