Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Για να μην σου τρώει τα σωθικά, της Αναστασίας Φωκά

Spread the love

Αναστασία Φωκά

Αναστασία Φωκά

Ήρθε ο μήνας Οκτώβριος και γέμισε ο κόσμος με ροζ κορδελάκια και κτίρια σε όλο τον κόσμο που έγιναν ροζ. Ήρθε ο μήνας Οκτώβριος, ένας μήνας χωρίς “μ”, αλλά γεμάτος προτροπή για την ευαισθητοποίηση μας για τον καρκίνο του μαστού.
Είναι μία καλή αφορμή θα θυμηθούμε και να προγραμματίσουμε τους ελέγχους που μας έχει προτείνει ο γιατρός ανάλογα της ηλικίας μας και του ιατρικού ιστορικού μας. Και μία καλή ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με το στήθος μας, να το ψηλαφήσουμε και να εξοικειωθούμε με αυτή τη διαδικασία. Ακόμα και αυτή η απλή διαδικασία είναι πολύ σημαντική!
Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε ή να φοβόμαστε την “κακιά αρρώστια”. Αυτές είναι νοοτροπίες που θα ήθελα να πιστεύω ότι ανήκουν στο παρελθόν. Σίγουρα στο άκουσμα της ασθένειας το κορμί μουδιάζει, το μυαλό παγώνει, όχι όμως και ο χρόνος. Ο χρόνος για τον καρκίνο δεν σταματά, παρά μόνο αν καταφέρει να σου “φάει τα σώθηκα”. Ακούγεται άσχημο, αλλά αυτό ακριβώς κάνει ο καρκίνος, με απλά λόγια.
Η πρόληψη όμως, μπορεί να σταματήσει αυτό το ρολόι που έχει πάρει φόρα. Ο καρκίνος και ειδικότερα ο καρκίνος του μαστού, έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να είναι μία μη αναστρέψιμη θανατική καταδίκη. Η επιστήμη έχει προοδεύσει σε πολλά επίπεδα και κάθε μέρα έχουμε εξελίξεις θετικές για την πρόοδο της νόσου.
Η ασθένεια δεν θα σταματήσει να υπάρχει, προς το παρόν τουλάχιστον. Μπορούμε όμως να κόψουμε την ανοδική της πορεία φροντίζοντας καλύτερα τον εαυτό μας!

Αναστασία Φωκά

Pane di capo στις Πηγές Καλλιθέας

 

SHARE
RELATED POSTS
Ο παιδότοπος στο πλάτωμα του βουνού, του Δημήτρη Κατσούλα
Και η ζεστασιά ακόμη ν’απλωθεί…, του Δημήτρη Κατσούλα
11049464_10153794481499523_4185608025578033362_n.jpg
Η Αγάπη, του Χρήστου Χωμενίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.