Υγεία

Γιατρός και ασθενής, Ένα σώμα, μια ψυχή, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής»

Από το 1905 ο Φρόιντ μίλησε για την «θεραπευτική συμμαχία ασθενή και γιατρού», για την συνειδητή συναινετική σχέση τους. Η συνεργασία του ασθενή είναι απαραίτητη και είναι χρέος των γιατρών να το πετύχουμε.

Ο ασθενής δεν είναι μία απρόσωπη μονάδα αλλά μία ξεχωριστή περίπτωση στην οποία σκύβω με ενδιαφέρον, προσαρμόζοντας στις δικές του αποκλειστικές ανάγκες τις γνώσεις και την  εμπειρία μας. Η εξατομικευμένη θεραπεία είναι η απάντηση της επιστήμης στο αίτημα βελτίωσης της ποιότητας της ζωής του ασθενούς, μετά την παράταση του χρόνου ζωής, η οποία εν πολλοίς επιτεύχθηκε.

Υποδέχομαι τον ασθενή με καλή διάθεση και έτοιμη να τον αφουγκρασθώ επί της ουσίας. Προσπαθώ να είμαι προσιτή και κατανοητή για να τον κάνω να νοιώσει ασφαλής. Και ασφαλής θα νοιώσει μόνο όταν κατανοήσει με απλά λόγια, το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς, αλλά όχι σκληροί, αισιόδοξοι αλλά χωρίς να καλλιεργούμε ψεύτικες προσδοκίες. Να παραθέτουμε τα δεδομένα και να δίνουμε μια προσγειωμένη οπτική στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Οι ασθενείς, μας εμπιστεύονται απόρρητες πληροφορίες για τη ζωή και την υγεία τους τις οποίες οφείλουμε να διαχειριστούμε σε σεβασμό, διακριτικότητα και απόλυτη εχεμύθεια.

Εστιάζω στην  ψυχολογική αλλά και η κοινωνική συνθήκη την οποία βιώνει ο ασθενής.  Σε αυτό το κοινωνικό κομμάτι εντάσσεται οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ασθενή, το οποίο αν είναι υποστηρικτικό, διευκολύνει  τη θεραπευτική διαδικασία. Χρειάζεται όμως ψυχολογική στήριξη για να ανταπεξέλθει στην συνθήκη έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει βρεθεί.

Από τις καλύτερες στιγμές στην επαγγελματική μου διαδρομή είναι η επαφή μου με τους αποθεραπευμένους, που έρχονται να με συναντήσουν χρόνια μετά, με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που καθρεφτίζεται στα μάτια , πιστέψτε με ότι είναι η καλύτερη πληρωμή για την προσπάθεια μου. Με κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που γνωριστήκαμε σε ώρες δύσκολες, ανέπτυξα σχέσεις κοινωνικές και φιλικές.

Το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Το ταξίδι που κάνουμε, μας καλεί να γίνουμε σοφότεροι και δυνατότεροι μέσα από τις δοκιμασίες που μας επιφυλάσσει…

Ευχαριστώ από καρδιάς τους ασθενείς, που μου εμπιστεύθηκαν την υγεία τους.

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη
Ογκολόγος – Ακτινοθεραπευτής

Ακολουθούν μερικές μαρτυρίες ασθενών . 

Για λόγους ιδιωτικότητας, απορρήτου και προσωπικών δεδομένων, έχουν κρυφτεί τα ονόματα των ασθενών. 

2022

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΥΣ/ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΗΣ

Η καθημερινότητα και ο αγώνας που δίνεις για ν’ ανταποκριθείς στις  υποχρεώσεις σου, συχνά δεν σου αφήνουν το περιθώριο για να σκεφθείς την υγεία σου. Νοιώθεις πως είσαι άτρωτη και πως όλα αυτά τα φοβερά που ακούς για ανθρώπους που πονούν και υποφέρουν, δεν σε αφορούν. Όταν λοιπόν φτάνει η στιγμή της αλήθειας και μαθαίνεις πως κι εσύ είσαι μία καρκινοπαθής, νοιώθεις τον κόσμο γύρω σου να καταρρέει. Συνειδητοποιείς πως τα τετριμμένα της ζωής δεν έχουν καμία σημασία. Ώρα ν’ ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Να του δώσεις την προτεραιότητα, να τον αγαπήσεις και να τον φροντίσεις. Να μην τον κάνεις πέρα για τις ανάγκες των άλλων. Τότε λοιπόν, ψάχνεις κάπου ν’ αγκιστρωθείς, έχεις την ανάγκη ν’ ακούσεις πως θα γίνεις καλά, αποζητάς τον επιστήμονα που θα σε πάρει από το χέρι και θα σε οδηγήσει στο ξέφωτο: στη θεραπεία και στη λύτρωση.

Αποφάσισα να εμπιστευθώ τη Δρα Κατσώχη. Σε ανύποπτο χρόνο, είχα μάθει από μία φίλη για το έργο της ως Πρόεδρος της ΑΚΟΣ. Είχα εκτιμήσει την προσπάθειά της ν’ αναδείξει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο και να βοηθήσει ογκολογικούς ασθενείς και αποθεραπευμένους. Την αναζήτησα γιατί στη μάχη μου, που ήθελα να έχω στο πλευρό μου, όχι μόνο έναν εξαίρετο επιστήμονα αλλά και έναν άνθρωπο που δεν θα χλεύαζε τους φόβους μου και θα μου έδινε όσο χρόνο είχα ανάγκη. Η Δρ. Κατσώχη δικαίωσε την επιλογή μου. Ποτέ δεν κοίταξε το ρολόι στη διάρκεια των συναντήσεών μας. Πάντα ήταν έτοιμη να μου εξηγήσει και να με οπλίσει με θάρρος και δύναμη. Σχεδίασε με ευθύνη την πορεία μου και την περπατήσαμε μαζί, βήμα το βήμα.

Τώρα που βρεθήκαμε στο ξέφωτο, θέλω να της πω ότι είμαι ευγνώμων που έκανε τον αγώνα μου και δικό της αγώνα. Έχει κερδίσει με το σπαθί της, ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, για την επιστημονική της ακεραιότητα και για την ζεστή και ειλικρινή συμπεριφορά της. Δεν με άφησε να φοβηθώ. Δεν με άφησε να αμφιβάλω. Δεν με άφησε να λιγοψυχήσω.

Εύχομαι ο Θεός να της δίνει δύναμη για να συνεχίσει!

Θα έχει πάντα την ευγνωμοσύνη μου

Ευγενία Γ.


Αγαπητή μου ιατρέ, κυρία Κατσώχη,
Σας ευχαριστώ και γραπτώς εσάς προσωπικά και όλες και όλους τους συνεργάτες σας για την φιλική, και στοργική περίθαλψη, μέριμνα που δείξατε, δείξανε σε μένα αλλά και σε όλους τους ασθενείς (ήμουν και είμαι παρατηρητής, μπορώ να αναφέρω αρκετά παραδείγματα). Ίσως γι αυτό και είχαμε, (έχουμε) όλοι εμείς οι ασθενείς την αυτοπεποίθηση, (εγώ προσωπικά την απέκτησα από την πρώτη μας συνάντηση, στην οποία μου δώσατε την σιγουριά για την αποθεραπεία του καρκίνου μου με την μέθοδο της ακτινοθεραπείας), και έτσι απαντούσαμε στο τμήμα σας, του ορόφου 2, στην ερώτηση, πώς είστε κυρία, ή κύριε…; με την απάντηση μας: “ΚΑΛΑ, ευχαριστώ”, χωρίς να φαίνεται αυτό διόλου παράξενο. Θα στείλω την επόμενη εβδομάδα στον ιατρό μου κύριο Σιδηρόπουλο το έγγραφο σας, ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ, και θα σας παρακαλούσα μόνο, πρώτα όπως μου κάνετε την διόρθωση της ημερομηνίας, έχω αρχίσει με την ακτινοθεραπεία στις 07.09.2020 και όχι στις 21.09. (Οι δόσεις είναι πάντως σωστές, έκανα τον πολλαπλασιασμό των ημερησίων δόσεων επί των 35 ημερών, και έβγαλα το ίδια συνολικά αποτελέσματα που αναφέρετε στο σημείωμα σας). Μπορείτε να μου το στείλετε με μέιλ, και όταν περάσω στις αρχές Νοεμβρίου από το νοσοκομείο σας να μου το δώσετε στο χέρι. Τέλος είχα καθημερινή φιλική επαφή και μπόρεσα και αντάλλαξα μια δυο κουβέντες προσωπικού χαρακτήρα με τις εξής κυρίες και κυρίους: Στην είσοδο: η κυρία Ντόρα και η κυρία Λία, Στην είσοδο του ακτινοθεραπευτικού χώρου: Η κυρία Αντωνοπούλου Στον ακτινοθεραπευτικό χώρο: Η κυρία Ρήγα, που μου έκανε και την αξονική για το προσομοίωμα του προστάτη μου. Η αγαπητή κυρία Ευαγγελία, η οποία με στοργή και χαμόγελο που δεν μπορούσε να το κρύψει κάτω από την μάσκα, με υποδεχόταν και μετά με καθησύχαζε ότι όλα πήγαν καλά. Αυτή η αγαπητή κυρία και ο αγαπητός κύριος Χαράλαμπος με τοποθετούσαν καθημερινά στην κλίνη του HALCYON, state of the art, μηχανήματος σας και χειρίζονταν το μηχάνημα σας. Θέλω να ευχαριστήσω και τον άνθρωπο που προγραμμάτισε το μηχάνημα με τις υποδείξεις σας κυρία Κατσώχη, ως ογκολόγος και ακτινοθεραπευτής. Υποθέτω ότι είναι η φυσικός κυρία Παρασκευοπούλου, επειδή μου είχατε πει ότι είναι το δεξί σας χέρι. Η κυρία Παρασκευοπούλου με είχε υποδεχθεί στην πρώτη ακτινοθεραπεία Last but not least, η ομάδα Κατσώχη. Εσείς, ιατρέ, μου, με την καθημερινή σας  παρακολούθηση και φροντίδα, δίδοντας το πράσινο φως και την υπογραφή σας πριν κάθε ακτινοθεραπεία, μαζί με την συνεργάτιδα σας ιατρό, την κυρία Βασιλική και την γραμματέα σας κυρία Βίκη. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ και σας χαιρετώ με αγάπη.

Λ.Ν.

23.10.20

———————————————————————————————–

Όταν πρόκειται για την υγεία μας πάντα ψάχνουμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημά μας και πόσο μάλλον όταν αυτό ακούει στο όνομα καρκίνος. Ετσι και εγώ έψαξα ώστε να βρω Νοσοκομείο που να έχει στοχευμένα μηχανήματα για το πρόβλημά μου. Ετσι λοιπόν αποφάσισα να έρθω στο Νοσοκομείο Υγεία. Όταν μίλησα στο τηλέφωνο με την ιατρό κα Κατσώχη Δέσποινα για να κλείσω ραντεβού, ήταν τόσο κατατοπιστική και τόσο υπομονετική που αμέσως με κέρδισε. Είναι μία καταπληκτική γιατρός με πολύ εμπειρία που σε παρακολουθεί καθημερινά ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και με το χαμόγελό της σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και να ξεχνάς το πρόβλημά σου. Αλλά και όλο το Team, η κα Κορέντζελου, η κα Τσαούση, που πλαισιώνουν την κα Κατσώχη, σου δίνουν την σιγουριά ότι η υγεία σου βρίσκεται σε καλά χέρια.

Μ.Μ.

01.10.20

———————————————————————————————–

Αισθάνομαι την υποχρέωση και μέσω αυτής της δυνατότητας επικοινωνίας να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά την Δρ. κυρία Δέσποινα Κατσώχη για την άψογη συμπεριφορά της, κατά την διάρκεια της θεραπείας μου, ενημερώνοντάς με αλλά και στηρίζοντας τις εύλογες αγωνίες μου ως ασθενή, με αμεσότητα ακόμη και ώρες εκτός του ωραρίου !!! Την ίδια εμπιστοσύνη και συμπαράσταση εισέπραξα και τους ευχαριστώ θερμά, καθέναν ξεχωριστά, από τους κ. κ. Κορέντζελου, Τριτσαρώλη, Σπηλιωτόπουλο, Τσαούση και Σόϊλε. Επιτρέψτε μου, παρακαλώ να συγχαρώ τους υπεύθυνους στο Υγεία για την επιλογή αυτών των προσώπων, εξέχουσας σημασίας για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Με εκτίμηση.

Π.Κ.

01.10.20

———————————————————————————————–

Υπήρξε συνδυασμός εξαιρετικού επαγγελματισμού και ευαίσθητης ανθρώπινης αντιμετώπισης από την ιατρό μου κα Κατσώχη Δέσποινα.

Ευχαριστούμε πολύ

Φ.Γ.

17.09.20

———————————————————————————————–

Μπροστά στην επιτυχία της θεραπείας και τα δευτερεύοντα προβλήματα χάνουν την σημασία τους. Εξαιρετικό το προσωπικό που εξυπηρετεί τους ασθενείς και κυρίως η Ιατρός μου κα Κατσώχη Δέσποινα.

Λ.Χ.

17.09.20

———————————————————————————————–

Είμαι πλήρως ικανοποιημένη από την γιατρό Δέσποινα Κατσώχη και σαν ιατρό και σαν άνθρωπο και από τις κυρίες στο γραφείο της. Επίσης από την γραμματεία του κέντρου ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας.

Β.Μ.

14.09.20

———————————————————————————————–

Ήταν η πρώτη μου επίσκεψη ως ασθενής στο «ΥΓΕΙΑ». Η πρώτη εντύπωση ήταν άψογη. Ο χώρος ήταν αψεγάδιαστος, υγειονομικά καθαρός και τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας. Η κ. Κατσώχη που ανέλαβε την θεραπεία μου είναι εξαιρετική επιστήμονας και άνθρωπος. Η προσέγγισή της στην ασθένειά μου ήταν αξιοθαύμαστη, μου έδωσε σημασία, μου πρότεινε λύσεις και με έκανε να την εμπιστευτώ απόλυτα. Η βοηθός της όπως και η γραμματέας της ιατρού, πολύ φιλικές, χαμογελαστές και πρόσχαρες με άμεση εξυπηρέτηση σε ότι χρειαζόμουν. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη από όλα. Ευχαριστώ !

Α.Κ.

22.07.20

———————————————————————————————–

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την γιατρό, μα πάνω από όλα υπέροχο άνθρωπο, Δέσποινα Κατσώχη, που με τις γνώσεις, την εμπειρία κα την επιστημονική καθοδήγησή της, με έκανε να την εμπιστευτώ απόλυτα και να νιώσω ασφάλεια και δύναμη ώστε να παλέψω για την υγεία μου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την γραμματέα κυρία Βίκυ και την ιατρό Βάσω για την ευγενική ανθρώπινη και με χαμόγελο συμπεριφορά τους, με έκαναν να νιώσω άνετα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κυρ. Ανδρέα και Κυρ. Γρηγόρη, που με την άψογη επαγγελματική και ευγενική συμπεριφορά τους, έκαναν τις ακτινοθεραπείες πιο εύκολες. Ευχαριστώ επίσης τις νοσηλεύτριες, τους αναισθησιολόγους και τα κορίτσια στην υποδοχή. Εύχομαι σε όλους σας υγεία, ευημερία και ότι καλύτερο !!! Με πολλή αγάπη και εκτίμηση !!!

Ρ.Ν.

22.07.20   

———————————————————————————————–

Ο σύζυγός μου ακολούθησε 3μηνη ακτινοθεραπεία στο Υγεία. Καθημερινά τον συνόδευα στις θεραπείες του. Τον παρακολουθούσε το team της κας Κατσώχη. Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω την γραμματέα της κας Κατσώχη, την κα Τσαούση, που σε μια τόσο δύσκολη δοκιμασία μας έδινε κάθε μέρα κουράγιο με την προθυμία και την θετική της ενέργεια. Επίσης να ευχαριστήσω την βοηθό της κας Κατσώχη, την κα Κορέντζελου, που παρά το νεαρό της ηλικίας της, μας έδινε σιγουριά και ηρεμία. Και τέλος θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την κα Κατσώχη, για την επιστημονική της αρτιότητα, για την ανυποχώρητη επιμονή στο έργο της, για την θαυμαστή της ικανότητα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ασθενούς, για το ενδιαφέρον και την ανθρωπιά που έδειξε όλο αυτό το διάστημα.
Να έχετε Υγεία
Σας ευχαριστώ

Β.Μ. και Κ.Μ.

03.06.20

———————————————————————————————–

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κα Τσαούση Βάϊα, καθώς και την κα Κορέντζελου Βασιλική, Ιατρό συνεργάτη της κας Κατσώχη για την προσοχή και την φροντίδα που μου έδωσαν κατά την διάρκεια των θεραπειών μου. Πολύ σημαντική υπήρξε η στήριξη της κας Δ. Κατσώχη, Ιατρού Ογκολόγου, η οποία ήταν καθημερινή και επίσης μου επέδειξε φροντίδα και υποστήριξη ψυχολογική καθ’όλη την διάρκεια των θεραπειών

Κ.Μ

03.06.20

———————————————————————————————–

ΚΑΤΣΩΧΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Ένας υπέροχος άνθρωπος, που με έχει αγκαλιάσει με όλη της την αγάπη, υπέροχος γιατρός, με παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή.                                      ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΥ (ΙΑΤΡΟΣ)
Γλυκύτατο άτομο, δοτική, άριστη στην δουλειά της.
ΤΣΑΟΥΣΗ(ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)
Μιά μεγάλη αγκαλιά, πάντα ευγενική και ευχάριστος άνθρωπος. Όπως και όλες οι κοπέλες του ακτινοθεραπευτικού, χαρούμενα και ευχάριστα και υποστηρικτικά άτομα. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην διεύθυνση του ΥΓΕΙΑ για όσα μου έχουν προσφέρει.

Α.Μ.

03.06.20

———————————————————————————————–

I’ m very happy with the care I am getting all the staff in the department are professional, friendly, kind and always smiling and ready to help in any way. This made my treatment of a difficult situation very pleasant. Thank you.

A.W.

05.02.20

———————————————————————————————–

Ένα ταξίδι …….

Δεν χρειάζεται να πιεστείς, δεν χρειάζεται να αγχωθείς, μόνο εάν εσύ θέλεις εάν το αισθάνεσαι, θα με κοιτάζεις στα μάτια και θα σηκώσεις το χέρι να πεις και εσύ, το βίωμά σου. Αυτά μου είπε η ογκολόγος μου η κα Κατσώχη λίγες μέρες πριν την εκδήλωση. Άλλο ένα σημάδι με πόσο σεβασμό και διακριτικότητα, βρίσκεται κοντά στις κινήσεις της ψυχής των ασθενών της. Έτσι λοιπόν και εγώ θέλω να πω δυό λόγια για το βίωμά μου με τον καρκίνο. Καρκίνος του μαστού in situ ορμονολογικά εξαρτώμενος… Η επέμβαση για αφαίρεση της βλάβης έγινε προ τέσσερα χρόνια. Την συνάντησα στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ξεκινώντας τις ακτινοβολίες μετά την επέμβαση. Κοντά της στην διάρκεια των ακτινοβολιών αλλά και στην συνέχεια στην τακτική παρακολούθηση εκ μέρους της πορείας προς την υγεία, γνώρισα την θεραπευτική δύναμη της ακτινοβολίας της αγάπης, απαραίτητη σε όποιον ξεκινάει αυτό το ταξίδι… Θα ήθελα να μιλήσω λοιπόν γι’ αυτό που με οδήγησε να αντιμετωπίσω τον καρκίνο όχι σαν συμφορά αλλά σαν ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι όπου ο σιωπηλός πόνος, ο φόβος, η εκτίμηση, η αυτοκαταστροφή, μεταμορφώθηκαν σε δύναμη ψυχής σε δύναμη ζωής. Για μένα ο καρκίνος έφερε ένα σπλαχνικό άνοιγμα προς την ζωή και τον κόσμο. Στο ταξίδι αυτό δεν ήμουνα μόνη ήταν κοντά μου η γιατρός μου η κα Κατσώχη, προστατευμένη μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον που εκείνη δημιούργησε μαζί με την θεραπευτική επιστημονική ομάδα, αισθάνθηκα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ζωής, βρήκαν λόγο και έκφραση συγκινήσεις, εικόνες ζωής που για χρόνια πολλά ήταν κρυμμένες στην σκιά του εαυτού, απόκτησαν νόημα μέσα από την φροντίδα και την αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι το αντίθετο του φόβου. Ο φόβος έχει την δική του δύναμη. Στον φόβο είσαι ανυπεράσπιστος αδύναμος και μόνος… Η ίδια έγινε μια ανοιχτή αγκαλιά που μπόρεσε να αντέξει, να εμπεριέχει τις κινήσεις της ψυχής, και να μετατρέψει την αγωνία σε δύναμη ζωής. Με αγάπη αλλά και γνώση προσέφερε τις συνεδρίες art therapy, στις ασθενείς της με την ευθύνη, εξειδικευμένου ψυχολόγου την κα Ταρναρά Ελένη. Μέσα από την ζωγραφική, τα χρώματα και τις γραμμές, έπαιρναν σχήμα και έβρισκαν έκφραση, συγκινήσεις και εικόνες που για χρόνια πολλά ήταν κρυμμένες στη σκιά του εαυτού. Παράλληλα οι συναντήσεις με την διατροφολόγο την κυρία Αλεξία Κατσαρού, που ανήκει στην ομάδα των συνεργατών της, με βοήθησαν πολύ. Η κυρία Αλεξία Κατσαρού με γνώση, στοργή και με τέχνη με βοήθησε να αντιληφθώ την σημασία της διατροφής για την υγεία και να εφαρμόσω ένα καθημερινό πρόγραμμα . Με βοήθησε επιπλέον μέσα από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας να συνδεθώ με την εικόνα σώματος και να πάρω την ευθύνη για την σχέση μου με την διατροφή. Αυτή η σύνδεση ξύπνησε δυνάμεις που δεν γνώριζα. Σύνδεση του σώματος και της ψυχής σε μια ενότητα για να ξαναβρεθεί η αξιοπρέπεια που χάνεται με τον πόνο και τον φόβο, όπου είσαι ανυπεράσπιστος και μόνος. Ταυτόχρονα θα ήθελα να πω μια που αυτή η ομιλία είναι βιωματική ότι ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, που με βοήθησε να βρω τις σταθερές του εαυτού μου, να συνδεθώ με ξεχασμένα και πληγωμένα κομμάτια της ψυχής και να αποκτήσει λόγο και νόημα η προσωπική μου ιστορία. Έτσι λοιπόν κοιτώντας προς τα πίσω στον χρόνο, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η είναι η έκβαση της υγείας μου, ρίχνω μια τρυφερή ματιά και τολμώ να πω και δεν είναι υπερβολή, γι’ αυτό το ταξίδι, ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια ήτανε τα πιο δημιουργικά της ζωής μου. Τελειώνοντας θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω τον πνευμονολόγο της ομάδας της. Θερμά ευχαριστώ και την γραμματέα της την Βίκυ. Κλείνοντας θα ήθελα να τελειώσω με μια εικόνα και μια ιστορία. Είναι η ιστορία ενός μικρού σπόρου που είναι κλεισμένος μέσα στη γη. Μέσα του έχει την δύναμη να κάνει το ταξίδι μέσα στο σκοτάδι.

Να βγει στην επιφάνεια της γης, να αναζητήσει το φως, να μεταμορφωθεί, να γίνει δέντρο., να δώσει λουλούδια και καρπούς. Οι καρποί θα πέσουν πάλι στην γη και η γη θα τους δεχτεί γενναιόδωρα σε αυτό το ταξίδι της αλλαγής και της μεταμόρφωσης για να συνεχιστεί η ζωή με όλη την ομορφιά, την δύναμη και την αξιοπρέπειά της. Έτσι ο κόσμος παύει να γίνεται ένας αφιλόξενος τόπος και η αρρώστια παύει να γίνεται καταφύγιο !!!

Τ.Χ.
23.01.20

———————————————————————————————–

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΥΓΕΙΑ

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο Υγεία

Αξιότιμοι Κύριοι,

Στα τέλη Μαΐου του 2019 διεγνώσθηκα με μη χειρουργήσιμο καρκίνο τραχήλου μήτρας και περί τα τέλη Ιουνίου πέρασα διερευνητικά το κατώφλι του Υγεία σε κατάσταση δυνατού σοκ. Στα πενήντα επτά μου, έχοντας διανύσει μια καλή αλλά πυκνά δύσβατη και συχνά τραγική ζωή, οφείλω πρωτίστως στον εαυτό μου και κατόπιν στους υπολοίπους, να καταθέσω τα κάτωθι: Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον γιατρό κύριο Ιωάννη Αθανασίου που μου άνοιξε την πόρτα του Υγεία για να πέσω στην τεράστια Ρουμελιώτικη αγκαλιά αυτού του αιώνια έφηβου στην καρδιά μεν, άγρυπνου κυνηγού της επιστημοσύνης του δε, ο οποίος από το πρώτο λεπτό έκανε το πρόβλημά μου δικό του. Μου επέτρεψε να ακουμπήσω την ελπίδα μου επάνω του και να με στέρξει καλύτερα από πατέρας ή αδελφός. Σας ευχαριστώ κύριε Αλεξόπουλε που είσαστε εκεί, σας ευχαριστώ που είσαστε εσείς. Ο δρόμος της θεραπείας μου έπρεπε να περάσει συγχρόνως και από το τμήμα της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, εκεί όπου με καλωσόρισε το πηγαίο γέλιο της καρδιάς της Δέσποινας που δεσπόζει, που μπροστά στην αποφασιστική επιστημονική ματιά της  και τη σιδερένια θέλησή της, ομολογώ πως και εγώ αν ήμουν καρκίνος θα το έβαζα στα πόδια. Σας ευχαριστώ κυρία Κατσώχη, εσάς και την υπέροχη ομάδα σας που γίνατε η οικογένειά που δεν έχω όλους αυτούς τους μήνες, σας ευχαριστώ που σταθήκατε στιβαρά δίπλα μου. Το ξέρω πως ένα ευχαριστώ είναι λίγο, αυτό έχω μόνο και την προσευχή μου προς το Θεό για εσάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ψυχολόγο Αναστασία Λεμονή για τις υπέροχες συζητήσεις μας υπό τη συνοδεία των ορών της χημειοθεραπείας και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό που αγόγγυστα πρόσφεραν τη φροντίδα και το χιούμορ τους. Επί τριάντα ακτινοβολίες και τρεις βραχυθεραπείες, επί περίπου τέσσερις μήνες, απολάμβανα να βρίσκομαι καθημερινά ανάμεσα σε υπέροχους Ανθρώπους στο τμήμα της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, οι οποίοι από το χώρο της υποδοχής μέχρι το θάλαμο της ακτινοβολίας με συνόδευαν πάντα με το χαμόγελο όχι του οίκτου, αλλά της συμπόρευσης στο δύσκολο δρόμο, συνεπιβάτες οι οποίοι πίστεψαν στην γιατρειά μου περισσότερο από μένα και αυτό μου έδινε δύναμη και κουράγιο να ζήσω. Μου έδειξαν πως άξιζε να ζήσω. Χίλια ευχαριστώ στη Μαρία Θεοδώρου, στον σερ Χαράλαμπο Τριτσαρώλη, στη Στέλλα Βανδέσου, στη Μαρία Τουζουντζόγλου, στη Μαρία Μοχλάκη και σε όλους τους άλλους υπέροχους ανθρώπους που δεν γνωρίζω τα ονόματά τους.

Ευχαριστώ το Θεό που τους έστειλε στο δρόμο μου. Ιδιαίτερα θα ήθελα να αναφερθώ και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλη την ομάδα του κυρίου Αθανάσιου Αλεξόπουλου, στον κύριο Αλάφη  και κυρίως στην κυρία Βασιλική Τζούδα η οποία στάθηκε δίπλα και κοντά μου φροντίζοντας να απαλύνει τις παρενέργειες των χημιοθεραπειών με μεταδοτικότητα, επιστημονική σαφήνεια και οικονομία, διαθέτοντας εκείνο το αγγελικό χαμόγελο που φώτιζε τις μαύρες Δευτέρες. Τέλος, ευχαριστώ εσάς, το Διοικητικό Συμβούλιο, που φροντίζετε να διαθέτετε σε εμάς τους ασθενείς όχι μόνο επιστήμονες αλλά κυρίως ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Εύχομαι ολόψυχα να τους στέρξετε όπως αυτοί εμάς και να στέκεστε δίπλα τους, αποδίδοντάς τους αυτό που τους πρέπει και τους αναλογεί διότι αυτό που τους αξίζει είναι ανεκτίμητο!

Σας εύχομαι έναν καλύτερο χρόνο!

Για όλα τα παραπάνω και σε όλους τους παραπάνω,

ΔΙΑΤΕΛΩ ΕΥΓΝΩΜΩΝ.

Με τιμή, Φιλόλογος Αγγλικής

Κ.Α.
19.01.20

Πέρασαν 25 ημέρες καθημερινής παρουσίας στο Υγεία, έχοντας υποβληθεί σε ακτινοθεραπείες μετά από ογκεκτομή στο μαστό. Αφήνω πίσω μου μιά εμπειρία που καμμιά γυναίκα, κανένας άνθρωπος δεν θα ήθελε να’ χει γνωρίσει, όμως με αισιοδοξία την καλύτερη δυνατή έκβαση θεραπείας για την καλύτερη υγεία μου. Ολοκλήρωσα τις επισκέψεις μου στο άψογα οργανωμένο καθαρό περιβάλλον του Υγεία, ακολουθώντας οδηγίες του άριστα καταρτισμένου υπεύθυνου ακούραστου και πάντα χαμογελαστού επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού, με συνέπεια και προθυμία για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών και των συνοδών τους. Ακόμα θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο Ευχαριστώ ! στην κα Δέσποινα Κατσώχη και τους συνεργάτες της, που στάθηκαν δίπλα μου απ’ την πρώτη ημέρα παρουσίας μου στο θεραπευτήριο, εξαλείφοντας κάθε πιθανότητα εμφάνισης συμπτωμάτων που παρουσιάζει η ακτινοβολία και που με έκανε να νοιώσω έστω για λίγο ανασφαλής. Μπράβο σε όλους ! Σας ευχαριστώ όλους !

Κ.Ε.
19.11.19                                                   

——————————————————————————–

Είναι σημαντικό όταν διαπραγματεύεσαι με την υγεία σου να μπορείς να τακτοποιήσεις αυτή την ανάγκη σου μέσα από ένα οργανισμό όπως το «Υγεία», που σε κάνει να νιώθεις αξιοπρεπής πολίτης από τον απόλυτο επαγγελματισμό που διακρίνεται σε κάθε τους ενέργεια. Μέσα από μια ιδιαίτερη καθημερινότητα απολαμβάναμε την άψογη οργάνωση και συνέπεια. Τέλος ευχαριστώ θερμά την ιατρό μου κυρία Δέσποινα Κατσώχη που αγκάλιασε με ενσυναίσθηση το θέμα υγείας μου και έκανε απόλυτη χρήση των ιατρικών της ικανοτήτων για την καλύτερη δυνατή έκβαση της θεραπείας μου. Εδώ θέλω να τονίσω ότι, όταν η επιστήμη και η ενσυναίσθηση συναντιούνται, τα λόγια χάνουν την αξία τους. Το λιγότερο που έχω να πω είναι : «είμαι ευγνώμων», αγαπημένη κυρία Κατσώχη, Βασιλική, Βίκυ και Τεχνολόγοι.

Κ.Π.
05.11.19 

——————————————————————————–

Μετά την θεραπείας μου (35 Ακτινοβολιών) και παρέλευση περίπου 50 ημερών στο Νοσοκομείο σας, θέλω να ευχαριστήσω τόσο το προσωπικό όσο και την Ιατρό μου κα Κατσώχη και τις συνεργάτιδές της, για τις άριστες οδηγίες τους και την πολύ καλή τους φροντίδα. Κατά την γνώμη μου όλα έγιναν άψογα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Π.Γ.
31.10.19

——————————————————————————–

Αν και ήρθα εδώ με ένα αρκετά δύσκολο πρόβλημα, ο χρόνος παραμονής μου μέσα στο ΥΓΕΙΑ δεν ήταν δυσάρεστος παρ’όλη την καθημερινή μου παρουσία αλλά και λόγω της κατάστασής μου. Πρώτα-πρώτα γνώρισα τη γιατρό μου κα Κατσώχη την οποία μου σύστησε ο χειρουργός μου ως την καλύτερη. Πρόκειται για μια γυναίκα γελαστή, ευγενική και έτοιμη να εξηγήσει το πιο επιστημονικό εξειδικευμένο κομμάτι της θεραπείας, μου ενέπνευσε αμέσως εμπιστοσύνη. Επίσης, το προσωπικό που χειριζόταν το μηχάνημα της ακτινοβολίας, ήταν ευχάριστοι, υποστηρικτικοί και καλοπροαίρετη. Τέλος οι κυρίες της γραμματείας ήταν ευγενικές και εξυπηρετικές.

Ευχαριστώ,                                                                                                                                                                               Κα Κατσώχη     Κε Σπηλιωτόπουλε Κε Παππά

Φ.Α.
02.10.19

——————————————————————————–

Η κυρία Δέσποινα Κατσώχη είναι εξαιρετικός ιατρός και πάνω από όλα άνθρωπος. Ήταν πάντα εκεί όποτε χρειαστήκαμε. Πολύ προσιτή και απλή στην επικοινωνία. Δίνει κουράγιο και ελπίδα. Η ομάδα της επίσης πολύ ευγενική και εξυπηρετική. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι.

Ν.Τ.
14.06.19

——————————————————————————–

Θα επιθυμούσα να ευχαριστήσω ολόψυχα την Ιατρό μου κα Κατσώχη για την φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας μου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες της για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε. Είναι όλοι ευπροσήγοροι και βοηθητικοί, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά την ούτως ή άλλως επιβαρυντική διαδικασία της ακτινοθεραπείας μου. Αξιοσημείωτη είναι η συνέπεια στον χρόνο διεκπεραίωσης της θεραπείας. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.

Β.Β.
12.07.19

——————————————————————————–

Εξαιρετική φροντίδα και αντιμετώπιση από την κα Κατσώχη και την ομάδα της.

Α.Κ.
22.05.19

——————————————————————————–

Βρέθηκα στο «Υγεία» για 25 ακτινοθεραπείες με την κα Κατσώχη. ΄Έμεινα εξαιρετικά ικανοποιημένη, τόσο από την ίδια όσο και από το προσωπικό του γραφείου της, των τεχνολόγων του μηχανήματος, της γραμματείας και του τμήματος γενικότερα. Η ευγένειά τους, η υποστηρικτικότητά τους, η διάθεσή τους να βοηθήσουν, μου δημιούργησαν μια εξαιρετική συνθήκη καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας μου, η οποία διήλθε χαλαρά, ήσυχα και αποφορτισμένα από κάθε αρνητικό συναίσθημα που θα μπορούσε να δημιουργεί την ασθένεια. Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της επικουρικής ακτινοθεραπείας μου, ερχόμουν και έφευγα από το νοσοκομείο με χαρά και τη συναίσθηση ότι απλά βοηθούσα τον εαυτό μου.

Α.Κ.
13.05.19

——————————————————————————–

Θα ήθελα να εκφράσω μετά από ένα μήνα ακτινοθεραπείας στο τμήμα της κυρίας Δέσποινας Κατσώχη, εκτός από τις ευχαριστίες μου, την άψογη ανθρώπινη και θετική επίδραση όλης της ομάδας με την οποία ήρθα σε επαφή. Η υπευθυνότητα, η ευγένεια, η εγκαρδιότητα, το χαμόγελο, έδρασαν στο να γίνει ευχάριστη η διαδικασία της θεραπείας μου. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

Κ.Τ.
16.04.19 

——————————————————————————–

Η κα Κατσώχη και το υπόλοιπο team πέρα από την επιστημονική τους κατάρτιση (η οποία ήταν εμφανής σε μένα που είμαι γιατρός, οπότε μπορώ να διακρίνω ακόμα και τις λεπτές υφές ή αν θέλετε και λάθη), έδειξε τρομερή συνέπεια, ήταν πάντα παρούσα στις συνεδρίες μου, ήλεγχε το έργο της ομάδας της και επιπλέον με εμψύχωνε. Δεν είχα καμία παρενέργεια ως αποτέλεσμα του ορθού επιστημονικού της έργου αλλά και της τρομερά θετικής της αύρας. Θεωρώ ότι διαθέτει «σφαιρική αντιληπτικότητα» των περιστατικών της. Επίσης στο θέμα της πρόληψης η κα Κατσώχη με εντυπωσίασε διότι δίνοντάς μου τα κατάλληλα σκευάσματα ελαχιστοποίησε (μην πω μηδένισε) τις επιπλοκές. Ως γιατρός και ως ασθενής δηλώνω ενθουσιασμένη με την επίδοση όλης της ομάδος.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Γ.Γ.
29.01.19

SHARE
RELATED POSTS
Πώς αντιμετωπίζουμε τα ανθρώπινα παράσιτα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Υγεία: λοιμώξεις του ουροποιητικού, του Δρ Σπύρου Γκούβαλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.