Πόρτα στην Πολιτική

Γιατί θα αποτύχουν τα οποιαδήποτε νέα μέτρα για την πανδημία στην Ελλάδα, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος

Καθημερινά όπως όλος σχεδόν ο κόσμος επισκέπτομαι ένα καταστημα πώλησης άρτου. Και όπως ορίζουν οι οδηγίες από την Γ.Γ. πολιτικής προστασίας όχι μόνον τις δύο τελευταίες μέρες που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας αλλά από την εποχή της υποχρεωτικής καραντίνας και αφού άνοιξαν τα καταστήματα φορώ προστατευτική μάσκα προσώπου. Θα αφήσω κατά μέρος τα απαξιωτικά βλέμματα της προηγούμενης περιόδου, όταν όλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους και στα μαγαζιά χαριεντιζόμενοι ανταλλάσσοντας αγκαλιές και φιλιά δίχως κανένα ίχνος αυτοπροστασίας.

Θα μιλήσω για τις δύο τελευταίες μέρες όπου και τις δύο φορές έχω γίνει μάρτυρας διενέξεων στο εσωτερικό του καταστήματος από ανθρώπους που παρά την οδηγία συνεχίζουν να μην φορούν μάσκα. Και σε αυτές τις διενέξεις και τα αλληλοβρισίματα δεν φταίει κανείς, ούτε οι πολίτες ούτε ο υπέυθυνος του Καταστήματος που αδιαφορεί για τι συμβαίνει στο μαγαζί του, παρά μόνον η Πολιτεία. Γιατί σε όλο το προηγούμενο διάστημα όλη η πληροφόρηση και όλη η διαχείριση της πανδημίας έγινε με αντικρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις από τους υπευθύνους.

Δεν είναι μακριά το διάστημα που ο κ. Τσιόδρας με οδηγίες φυσικά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έβγαινε στην τηλεόραση και συνιστούσε την ΜΗ χρήση μάσκας λέγοντας μας πως ΔΕΝ προφυλάσσει από τον ιό και πως περισσότερα προβλήματα προκαλεί παρά λύνει. Μεταφέρω ακριβώς το άρθρο όπως έχει δημοσιευθεί στον ΣΚΑΙ : “Όχι” στη χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης λέει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Δήλωσε μάλιστα ότι ο παραπάνω εξοπλισμός μπορεί να αποβεί περισσότερο βλαπτικός παρά ωφέλιμος για τους πολίτες, ενώ για τις μάσκες με βαλβίδα ανέφερε απερίφραστα ότι μπορεί να είναι επικίνδυνες”.  Επίσης : Τσιόδρας: Ο ΠΟΥ μιλά για σημαντικούς κινδύνους από τη χρησιμοποίηση μάσκας Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι η χρήση μασκών από το γενικό κοινό δεν υποστηρίζεται επιστημονικά από τα σημερινά δεδομένα, και φέρει αβεβαιότητες και σημαντικούς κίνδυνους .

Πώς λοιπόν τώρα με μια απλή αναφορά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους την ώρα που έχουν ανοίξει και λειτουργούν τα πάντα και έχουμε παραδοθεί στο κυνήγι του χρήματος από τους τουρίστες ( γιατί δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει και τίποτε μα τίποτε άλλο αν λειτουργεί ώστε να βγάζει χρήμα) μπορείς να πείσεις έναν ολόκληρο λαό να αλλάξει συμπεριφορά; Έναν λαό που είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει δυστυχώς είναι ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ και όχι άδικα είναι ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ ως προς τις εκάστοτε Κυβερνητικές οδηγίες (αφού έχει καεί όχι μια και δυό φορές οι γούνα του). Επιπλέον η “ατομική ευθύνη” που μας φόρτωσαν είναι και η αχίλλειος πτέρνα της οποιασδήποτε πολιτικής θέλει ή θα θελήσει να εφαρμόσει η οποιαδήποτε Κυβέρνηση στην Ελλάδα. Γιατί ο έλληνας – δυστυχώς – αντιλαμβάνεται την ατομική ευθύνη ως ευθύνη και υποχρέωση του άλλου προς αυτόν και όχι του ιδίου ως προς άλλους.

Είμαι σίγουρος πως οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει από τούδε και εξής στην διαχείριση της πανδημίας θα πέφτει στο κενό. Γιατί απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΙΣ στην Κυβέρνηση που να έδωσε στο προηγούμενο διάστημα σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες. Από τον γιατρό που έβγαινε στο γυαλί της τηλεόρασης μέχρι τον ίδιο τον πρωθυπουργό που χαριεντιζόταν με τον δήμαρχο ανηψιό του παρακολουθώντας στους δρόμους το πανηγύρι της Πρωτοψάλτη όλοι μα όλοι άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν. Ψέμματα;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας ορίζονται στις διεθνείς συμβάσεις και όχι στα γράμματα του Κουμουτσάκου, του Κώστα Αρβανίτη
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος
Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.