Ανοιχτή πόρτα Πρόσωπα - Αφιερώματα

Γιάννης Κούρτης: ο άνθρωπος που τολμά να πάρει θέση για πρόσωπα & καταστάσεις, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

Ο πολιτικός κρίνεται από τα έργα του και την συνέπειά του στις υποσχέσεις που δίνει.

Κρίνεται, επίσης, και από το θάρρος και την εντιμότητά του να μην δέχεται δωροδοκίες, να μην υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς.

Ο κος Κούρτης, ο Γιάννης Κούρτης, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού ΠΑΛΜΟΣ 99.5, πήρε έναν σταθμό-μπάχαλο τα τελευταία χρόνια και τον έκανε πρώτο, με το αξιότερο δυναμικό συνεργατών, όπως ήταν ανέκαθεν πρώτος ο ΠΑΛΜΟΣ 99.5.

Ως πρόεδρος της «ΔΕΡΜ Α.Ε. Πηγές Καλλιθέας»,  θυγατρικής εταιρείας του Δήμου Ρόδου, την κατέστησε κερδοφόρα επιχείρηση με τεράστια έσοδα στο Δήμο Ρόδου.

Ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπήρξε αποτελεσματικός.

Μα και έργο μετρήσιμο να μην υπήρχε, και μόνο το γεγονός ότι υπήρξε ο μοναδικός ιδιοκτήτης Μέσου Ενημέρωσης που δεν δείλιασε να σταθεί στο πλευρό μου, όταν πολεμήθηκα και εξακολουθώ να πολεμούμαι για να φιμωθώ (δεν είναι υπερβολή το ρήμα), από τον Γιώργο Χατζημάρκο το Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου επειδή του ασκώ πολιτική κριτική για τα πεπραγμένα του και μη πεπραγμένα του, είναι δείκτης υγιούς πολιτικής συμπεριφοράς, συνέπειας προς τους πολίτες και σεβασμού στην Δημοκρατία και στην ελευθερία του λόγου και ηθικής αντιμετώπισης απέναντι στην άδικη επίθεση που δέχομαι.

Είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης σταθμού που δεν ανέχτηκε την ευτελή συμπεριφορά που υιοθέτησε ο νυν περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ.Χατζημάρκος εναντίον μου και την 19 Ιουλίου 2018 ζήτησε την αυτόφωρη σύλληψη  μου στέλνοντας τρεις αστυνομικούς το απόγευμα στο σπίτι μου για να με συλλάβουν, σαν να ήμουν εγκληματίας.  Για του γεγονότος τη φαιδρότητα ακούστηκε το παρακάτω από υψηλά ιστάμενο πρόσωπο δημόσιας δομής που σχετίζεται με το θέμα: «Υπερβάλλοντα ζήλο δείξατε για να συλλάβετε μια γυναίκα στο σπίτι της, επειδή έγραψε την άποψή της σ’ένα άρθρο. Τι θα κάνετε για τους εγκληματίες;».

Ο Γιάννης Κούρτης, ο κος Κούρτης, ήταν ο μοναδικός άνθρωπος ΜΜΕ που ενώ θέλησα να τον προστατεύσω ως ιδιοκτήτη μέσου από την οργή και το μένος του Γ. Χατζημάρκου εναντίον του ζητώντας του να μην έρθει στο γραφείο του Διοικητή υπηρεσίας, εκείνος ήταν εκεί και μου έλεγε κάθε λίγο: «Πες μου τι θέλεις να κάνω… Δεν έχουμε χούντα!!!». Και ήταν και ο μόνος που έδωσε γραμμή στο ΠΑΛΜΟ να προβάλλουν άφοβα το γεγονός. Ο Κούρτης από την Ρόδο, ο Πάσχος Μανδραβέλης από την Αθήνα και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ μόνο.

Οι άνθρωποι δείχνουν τελικά το ανάστημά τους, όταν τους χρειαστείς.

Όταν δεν φοβηθούν να πάρουν θέση.

Όταν δεν φοβηθούν να συνταχθούν με τη δική σου θέση.

Όταν δεν φοβηθούν να αναλάβουν την ευθύνη.

Όταν φέρουν θετικό αποτέλεσμα σε ό,τι έχουν αναλάβει.

Όταν λένε ευθέως ό,τι τους ενοχλεί αναζητώντας από κοινού τη λύση.

Όταν έχουν καλοσύνη, γενναιοδωρία, εγκάρδια χαμόγελα.

Και μην θεωρηθεί αυτό αυτονόητο, καθώς η μοχθηρία, η μιζέρια, η απραξία, η αναποτελεσματικότητα, η διαπλοκή δεν είναι σπάνιες ασθένειες. Χωρίς εισαγωγικά. Διότι στη πραγματικότητα είναι ασθένειες.

Από καρδιάς εύχομαι εκ νέου επιτυχία στην υποψηφιότητα του Γιάννη Κούρτη ως Δημοτικός Σύμβουλος Ενότητας Λίνδου με τον κο Φώτη Χατζηδιάκο. Τούτο το κείμενο το χρωστώ στον εαυτό μου. Ένας Θεός ξέρει πόσο δύσκολο είναι να στοχοποιείσαι άδικα από έναν… αλαζόνα, αυταρχικό, δικομανή περιφερειάρχη (ο ίδιος και η παρέα του θεωρούν ότι ο μοναδικός τρόπος …συζήτησης γίνεται μόνο εντός δικαστηρίων) που έλαβε – δυστυχώς για τους Νεοδημοκράτες οι οποίοι ξέρον τι εννοώ – τη στήριξη της  ΝΔ. Σε τούτο τον δικό μου, άνισο αγώνα, ο Κούρτης ήταν και παραμένει κοντά μου. Όχι μόνο επειδή έχω δίκιο, αλλά επειδή οι φασίστες, οι νεοφασίστες, οι κρυφοκαιφανεροφασίστες δεν πρέπει να παίρνουν αυτό που θέλουν. Η Ελευθερία της Έκφρασης θα συνεχίσει να υπάρχει στον ΠΑΛΜΟ της Δωδεκανήσου άφοβα και με πάθος γιατί υπάρχει, προεδρεύει και ηγείται του Σταθμού μας ο Γιάννης Κούρτης. Απαντώντας ΟΧΙ σε πιέσεις, δωροδοκίες, εκβιασμούς. Και αυτό δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο ή αυτονόητο. Κυρίως σε τούτη την εποχή όπου αρκετοί πιστεύουν ότι όλα αγοράζονται και πουλιούνται. Ο Γιάννης Κούρτης απέδειξε ότι δεν έχουν τα πάντα μια τιμή. Όχι μόνο διότι είναι υψηλότιμα, αλλά κυρίως γιατί οι αξίες και αρχές δεν μπαίνουν σε διαπραγματεύσεις._

 Ο κος Γιάννης Κούρτης είναι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου «Ρόδος Δύναμη Πολιτών». ΕΔΩ  η συνέντευξή του στην Πόρτα

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ευχαριστήριο πένθους της οικογένειας του Φώτη Χατζηδιάκου
Η Εθνική μας Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο!🇬🇷(30 Απριλίου 2023)-“The Greek Independence Day Parade on 5th Ave. (4/30/2023)”, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Για τους συγγραφείς της τακτικής ετήσιας έκδοσης, του Άρη Μαραγκόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.