Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Γιάννης Κορωναίος: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την συνεχιζόμενη αναπτυξιακή πορεία της Ρόδου”

Spread the love

«Με συνέπεια και μεθοδικότητα επί δύο Δημοτικές θητείες, ο συνάδελφος Γιάννης Κορωναίος από καίριες θέσεις ευθύνης, προσφέρει με ζήλο τις πολιτικές υπηρεσίες του, στο Δήμο Ρόδου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ιαλυσό, ενισχύει την παράταξη στην επόμενη θητεία.

Ιωάννη Κορωναίο σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».

Φώτης Χατζηδιάκος

▸ «Αγαπητοί συνδημότες,

Φίλες και Φίλοι,

Η ενασχόληση με τα κοινά, ειδικά σε τοπικό επίπεδο, είναι υποχρέωση όλων μας και υπαγορεύεται από την αναγκαιότητα ύπαρξης συλλογικής δράσης και ανιδιοτελούς προσφοράς για την βελτίωση της ποιότητας ζωής όσων ζουν, εργάζονται ή επισκέπτονται το νησί μας.

Ως αιρετός εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης, σε μια περίοδο παρατεταμένης όχι μόνο οικονομικής αλλά κυρίως κρίσης θεσμών και αξιών, διαχρονικά υιοθετώ και σέβομαι πλήρως τις θεμελιώδεις αρχές για χρηστή διοίκηση υπηρετώντας τους ΘΕΣΜΟΥΣ με συνέπεια, αίσθηση χρέους και ευθύνης, προσεγγίζοντας και αντιμετωπίζοντας προβλήματα και ανάγκες με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα, αποκομμένος από νοοτροπίες του παρελθόντος, χωρίς τοπικιστικά σύνδρομα και με προτεραιότητα το κοινό συμφέρον και την ισόρροπη ανάπτυξη της Ρόδου μας .

Συμμετέχω εκ νέου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας το τιμητικό αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Ρόδου μέσω της ακηδεμόνευτης ψήφου των συμπολιτών μου , ενώνοντας την φωνή και την δύναμη μου με όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» με υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου τον Φώτη Χατζηδιάκο, συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για την αναπτυξιακή πορεία της Ρόδου που αποτελεί και το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου 2019».

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Κορωναίος

▸Βιογραφικό

O Ιωάννης Κορωναίος γεννήθηκε το 1962 στην Ρόδο και κατάγεται από την Ιαλυσό όπου και διαμένει μέχρι σήμερα.

Γονείς του ο Γιώργος και η Χριστίνα Κορωναίου. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο αγοριών του Γιώργου και του Μάριου.

Ολοκλήρωσε την φοίτηση του στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Βενετόκλειο Γενικό Λύκειο Ρόδου το 1980 και από το 1984 ξεκίνησε ο εργασιακός του βίος ως Δημόσιος Υπάλληλος, κατέχοντας οργανική θέση του Υπ. Γεωργίας μέχρι το 1995. Από το 1996 μέχρι σήμερα εργάζεται στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου και μετέπειτα Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με την διοικητική αναδιάρθρωση του προγράμματος «Καλλικράτης». Επί σειρά ετών και ύστερα από την έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων άσκησε και τα καθήκοντα Δημόσιου Υπόλογου – Διαχειριστή, διαχειριζόμενος πιστώσεις για Έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων- αρμοδιότητας Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στον Νομό Δωδεκανήσου, με παράλληλη κατά καιρούς παρουσία στα συνδικαλιστικά δρώμενα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.

Ως πολίτης έχοντας έντονη πολιτική δράση και κοινωνικά ενδιαφέροντα έχει συμμετοχή σε φορείς και Συλλόγους ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος ως μέλος αλλά και από θέσεις ευθύνης, προεξάρχοντος αυτών της μεγάλης οικογένειας του « Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ ». Υιοθετώντας την άποψη των συλλογικών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάγκη ανασυγκρότησης του κράτους, της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης και πιστεύοντας στην επιχειρησιακή και πραγματική ικανότητα άσκησης τοπικών πολιτικών από τα δημοκρατικά εκλεγμένα αιρετά όργανα της αυτοδιοίκησης, συμμετέχει για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές του 2010, οπότε και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον ενιαίο πλέον Δήμο Ρόδου με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε τη Ρόδο». Κατά την διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου με τον συνδυασμό «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» με Δήμαρχο τον Φώτη Χατζηδιάκο.

Από το 2011 μέχρι σήμερα και ύστερα από την λήψη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Ρόδου υπηρετεί διαδοχικά τον Α΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης μέσω των παρακάτω θέσεων ευθύνης:

Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ρόδου» από ΣΕΠ 2011 έως ΜΑΡ 2017.

Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ρόδου από ΙΟΥΛ 2012-ΣΕΠ 2014 και από ΜΑΡ 2017 έως σήμερα.

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ»

από ΣΕΠ 2012 έως ΣΕΠ 2014.

Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού από ΜΑΡ 2014 έως ΣΕΠ 2014.

Αντιπρόεδρος Κ.Ε.Κ. Νομού Δωδεκανήσου « Γεώργιος Γεννηματάς Α.Ε.»

από ΝΟΕ 2014 έως ΙΑΝ 2017.

Τακτικό Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου από ΣΕΠ 2011 έως σήμερα.

Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης & Προσχολικής Αγωγής από ΜΑΡ 2017 έως σήμερα.

Αντιδήμαρχος – Συντονιστής των αποκεντρωμένων υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού από ΦΕΒ 2019 έως σήμερα.

Κατά την άσκηση των διοικητικών του καθηκόντων, ιδιαίτερα αυτών που άπτονται των θεμάτων Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής και στην διαδρομή για την επίτευξη του κοινού στόχου, δηλαδή του ανοιχτού στην κοινωνία σχολείου και της μείωσης των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, το παραγόμενο έργο είναι μετρήσιμο και ορατό, το δε αποτύπωμα ευκρινές.

Παράλληλα η υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων επί Σχεδίων Νόμων του Υπ. Εσωτερικών για την ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ, για την φορολογική μεταχείριση των εσόδων που αποκτούν οι Σχολικές Επιτροπές και το νέο καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, καταδεικνύουν με τον ποιο σαφή τρόπο και την ανάληψη πρωτοβουλιών για ουσιαστική παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο για την μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης , αποτελώντας την παρακαταθήκη για την συνέχιση στο αυτοδιοικητικό ταξίδι.

#ΜιλαμεΜεΕργα #ΡοδοςΔυναμηΠολιτων #Rhodes2019 #FotisChatzidiakos #GiannisKoronaios

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Η Μνήμη μας σε κωδικούς (Σκέψεις για την υποθήκευση των αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο), του Νίκου Βασιλειάδη
Ισορροπίες, του Γιώργου Αρκουλή
Αλέξανδρος Μπέμπης
Ὁ Βασιλεύς τοῦ σώματος, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.