Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Γενικές μεταφορές…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

ιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

 

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

Δυστυχώς, μια ζωντανή ειδησεογραφική εκπομπή στην τηλεόραση, δεν διαθέτει την πολυτέλεια του διορθωτή της εφημερίδας. Έτσι, καθημερινά περνούν πλήθος λαθών –δεν εννοώ τα ανθρώπινα σαρδάμ ή κάποιον κομπασμό λόγω ‘τηλεοπτικού άγχους- τα οποία στοιχειοθετούν έννοιες  από χείλη ημιμαθών, που –εδώ η κρισιμότητα του ζητήματος- ούτε που αντιλαμβάνονται την ανοησία την οποία ξεστόμισαν.

Αίφνης, στο χθεσινό κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 – τηλεόραση, η ρεπόρτερ την οποία έβαλε στο κόλπο ο Χατζηνικολάου, ανέφερε επί λέξει για την περιπέτεια υγείας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδη: «(…) ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ στο νοσοκομείο» κλπ. Εντελώς συμβουλευτικά, θα ζητούσε κάποιος  από την συνάδελφο να αναθεωρήσει κάποια στερεότυπα λόγου τα οποία διαθέτει στο οπλοστάσιο της δουλειάς της, βάζοντας –σε κάθε περίπτωση- το σωστό ρήμα. Διότι ένας άνθρωπος –έστω και βουλευτής με ειδικό βάρος…- δεν είναι εμπορευματοκιβώτιο για να ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ. Άραγε, πόσο θα κόστιζε να αναφέρει τη σωστή λέξη που είναι, βεβαίως,  «ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗΚΕ»;

ΥΓ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η συχνή εμφάνιση της εν λόγω λεκτικής ανοησίας. Η οποία είναι έτοιμη να σκοράρει υψηλότατο ρεκόρ, σε κλάδο (ΜΜΕ) όπου απαγορεύεται να προκύπτει.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Του ουρανού η Πόρτα, του Γιάννη Γερμανού
Πολύ φθηνός κανονισμός…, του Γιώργου Αρκουλή
Γιατί λατρεύω τα βιβλία, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.