Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Γεμιστό το λουκουμάκι…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Βγήκε την πρώτη φορά ο αξιότιμος κύριος Χατζηδάκης και ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ καταρρέει. Στην συνέχεια, ο ίδιος λαμπρός υπουργός έδειξε επιμονή πάνω στο θέμα, τονίζοντας πως «λίγα είναι τα ψωμιά της» αν η εταιρία δεν βρει λύση (δηλαδή τεράστια ποσά) για να επιβιώσει. Πέρασε λίγος καιρός και ιδού που η λύση βρέθηκε. Και δεν είναι η εξόφληση των  εκατομμυρίων που χρωστάνε οι μπαταχτσήδες (έχω κατά νου μεγάλη φίρμα που ενώ οφείλει σε ρεύμα δεκάδες εκατομμύρια, τα αφεντικά ξοδεύουν χρήμα με ουρά για μια λαμπρή ομάδα μπάσκετ μεγάλου συλλόγου!), αλλά οι συνήθως ηλίθιοι – δηλαδή οι καταναλωτές. Και ξέρετε κάτι; Την αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ θα σπεύσουν να πληρώσουν πρώτοι απ’ όλους όσοι είναι συνεπείς και είχαν «κερδίσει» μικρή μείωση δύο φορές τον χρόνο για την συνέπειά τους!! Την οποία μείωση ο κ. Χατζηδάκης αποφάσισε να την κόψει στο μισό!!!

Κατά τα άλλα, εκείνες οι υποσχέσεις που έταζαν (προεκλογικά) καλυτέρευση της ζωής της αδικημένης μεσαίας τάξης προφανώς ξεχάστηκαν, ή θα απασχολήσουν την κυβέρνηση στον τέταρτο χρόνο της θητείας της. Εκείνες οι επιστροφές χρημάτων από παράνομα (σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις…) τσεκουρομένων συντάξεων, ούτε συζητούνται από τους υπεύθυνους (προφανώς καθαρογράφεται η απόφαση…) Ιδού όμως που ΔΕΝ ξεχάστηκαν οι προθεσμίες για τον καινούργιο ΕΝΦΙΑ, η πρώτη δόση του οποίου θα πληρωθεί ‘α λα μπρατσέτα’ με την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Δηλαδή λουκουμάκι με σύκο-ή καρυδάκι- γεμιστό!

* Τα καταφέραμε πάλι. Μόνο ένας –στους πέντε- συνεχίζει στην Ευρώπη να θυμίζει ότι υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι’ όμως: οι «ειδικοί» του γραπτού αλλά και του ηλεκτρονικού Τύπου, με το που έγιναν οι τελευταίες κληρώσεις, θεωρούσαν άνετη την πρόκριση  του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και εφικτή για τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Κρίμα (για όλους…)

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Δυναμική επέμβαση στην Ειδομένη ετοιμάζει η κυβέρνηση… σε 4-5 μέρες, του Γιάννη Σιδέρη
Δεν είναι αυτό η ελευθερία…, της Ουφούκ Μουσταφά
Συνάντηση με τον Παύλο Γερουλάνο στις 5 Μαΐου στα Κάτω Πατήσια – Σε τελική ευθεία οι εκλογές 2019

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.