Βιβλίο

Βιβλιοπρόταση: Άγγελος Κουτσούκης: “Ο άνθρωπος που έμενε στον Φάρο” από τις εκδόσεις Φίλντισι

Spread the love

 

 

 

Ένας παλιός φάρος στη Νότια Κρήτη. Τον κατοικούν, ο Παύλος κι όλοι όσοι πέρασαν απτη ζωή του. Η φρίκη του πολέμου, η δύναμη της αγάπης, το μεγαλείο της φιλίας, το αναπάντεχο του έρωτα, η αποκάλυψη που ανατρέπει την προσχεδιασμένη ζωήκι έναταξίδι”… που ξεκινά από παλιά και φτάνει ως εκεί που ο καθένας επιλέγειΈνα ταξίδι που ξεκινά από την δεκαετία του ΄70  και φτάνει, μέχρι  τις μέρες μας.

Από το σκοτάδι στο φώς, από την Αθήνα του Τσίρκα στην Αθήνα της κρίσης. Ο Παύλος, η Ηλέκτρα, η Άννα, ο Ιάσων, ο Γιώργος. Παιδιά της εποχής τους που η ζωή τους έβγαλε αλλού από εκεί που ήθελαν να πάνε.

Τώρα πια, στο 2014 τι μπορούν να πουν; Μπορούν ακόμα να μιλάνε μεταξύ τους;

Έγραψαν για το βιβλίο:

Το βιβλίο έχει μπόλικες ανατροπές που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ο λόγος ρέει αβίαστα χωρίς φιλολογίες, λόγος καθημερινός χωρίς εξυπνακισμούς, οι ήρωες φαντάζουν ζωντανοί μπροστά στα μάτια σου. Θα μπορούσε να είναι μια πραγματεία για τη μοναξιά. Αλλά είναι τελικά μια πραγματεία για την ίδια τη ζωή και τις απρόβλεπτες εναλλαγές της. Διαβάζεται απνευστί.

Στέλλα Βλαχογιάννη

Και μόνο η ύπαρξη του βιβλίου του Άγγελου, που δεν μιλά για ροζ ιστορίες αγάπης, αλλά σκάβει οδυνηρά στις ψυχές, στις σκέψεις, στις ευθύνες είναι ένας μικρός φάρος, σαν αυτόν που περιγράφει στις σελίδες του.

Αλεξάνδρα Τσόλκα

 

 Άγγελος Κουτσούκης 

Ο Άγγελος Κουτσούκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ξεκίνησε να δουλεύει στα 18 του, στο περίφημο βιβλιοπωλείο Kauffman.

Από τη δεκαετία του ’80 μέχρι το 2008 έκανε εκπομπές στα  περισσότερα από τα αθηναϊκά ραδιόφωνα. Αυτή ήταν η ‘ερωτική’ του σχέση. Γιατί η ‘συζυγική’ ήταν οι δημόσιες σχέσεις στην ιστορική δισκογραφική εταιρεία LYRA από το 1994 μέχρι το 2013.

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο σχέσεις, πρόλαβε να κάνει κάποιες συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων, που δημοσιεύτηκαν σε μουσικά περιοδικά, όπως με τη Φλέρυ Νταντωνάκη ή τον Άκη Πάνου.

Το γράψιμο υπήρξε ένα απωθημένο, που η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια. Το μυθιστόρημα ‘Ο άνθρωπος που έμενε στο Φάρο’ είναι το  πρώτο του βιβλίο.

Εκδόσεις Φίλντισι

Τηλ.: 210 6540170 – www.filntisi.gr – [email protected]

                                                     

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

  

 

SHARE
RELATED POSTS
Ήριννα και Φώτης Βαρέλης: Μια ευτυχής συνάντηση, της Δώρας Παρδάλη-Σωτρίλλη
Τζωρτζ Λόις: ο γιος του ανθοπώλη στο Μπρόνξ – η μεγαλοφυΐα της διαφήμισης
«Μαύρη Νύχτα, Άσπρη Μέρα, Η ζωή των Ελληνίδων στην Αυστραλία» εκδόθηκε από αυστραλέζικο οίκο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.