Το σχόλιο της ημέρας

Βασανίζοντας τους πολίτες…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

   

Επ, νάτη η…αναπάντεχη αντιπολίτευση: η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αποφάσισε χθες να θίξει με (βασικό) πρωτοσέλιδο το βασανιστήριο αγοραστών – πωλητών όταν αποφασίσουν να αγοράσουν-πωλήσουν σπίτι. Βγάζοντας μάλιστα το συμπέρασμα ότι οι πωλήσεις έχουν μειωθεί δραματικά για την εν λόγω αιτία. Και έτσι είναι, αφού:

Ο πωλητής πρέπει να προβεί σε εννέα (!) ενέργειες, όλες από αυτές που μισούν οι φορολογούμενοι να διεκπεραιώνουν. Μεταξύ αυτών, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να πάρει βεβαίωση από την αρμόδια ΔΟΥ (τμήμα κεφαλαίου) ότι δεν χρωστάει τυχόν φόρους γονικής παροχής, χαρτί που -συνήθως- κάνει να εκδοθεί ένα μήνα (κι’ αυτό όχι σε περίοδο θερινών διακοπών!)

Απαιτείται, επίσης, βεβαίωση από τον Δήμο της περιοχής (ΤΑΠ) ότι δεν οφείλει χρήματα, αυτά που ο νομοθέτης υποχρεώνει τον καταναλωτή ρεύματος να αποδίδει στον δήμαρχο. Το χαρτί αυτό κάνει να βγει (προσέξτε ) από μία έως έξι εβδομάδες, καθώς όλο και κάποιο δικαιολογητικό θα λείπει από τον φάκελο, ας πούμε το Ε9 , που πονηρά (για έξτρα είσπραξη)  κρατάει ο λογιστής, όταν αποδίδει στον φορολογούμενο το εκκαθαριστικό της δήλωσής του.

Μιλάμε για κόλαση, αν βάλουμε στο κόλπο και τα χαρτιά επί χαρτιών που απαιτούν οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι, διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία κλπ.) και κάτι περίεργα φρέσκα χαράτσια που τα «υπουργεία μας» νομοθέτησαν πρόσφατα για να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία (πιστοποιητικό ενέργειας, ιδιοκτησίας κλπ.). Προσθέστε τώρα πόσες φορές θα πρέπει να επισκεφθείτε ΚΕΠ ή Αστυνομικό τμήμα για το «γνήσιο υπογραφής», προσθέστε αγκυλώσεις από δύστροπους  δημοσίους υπαλλήλους και θα αντιληφθείτε το πρόβλημα.

Διάβολε, πόσες κυβερνήσεις είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα πατάξουν την γραφειοκρατία; Πόσες;

SHARE
RELATED POSTS
Δυο λόγια για τον Ποινικό Κώδικα, του Πάνου Μπιτσαξή
Το ζην επικινδύνως (Vivere pericοlosamente), του Πάνου Μπιτσαξή
Το αιώνιο ελληνικό κράτος, του Ηλία Καραβόλια 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.