Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Βαθιά σας μεσάνυκτα, κυρίες και κύριοι, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Κατά πρώτον οφείλω να σας συστηθώ σε όσους δεν με γνωρίζετε. Από την Λάρισα κατάγομαι – κι αν μερικοί με αποκαλείτε Λευκαδίτισσα, προφανώς με μπερδεύετε με την άλλη, την ολιγότερο από εμένα όμορφη, κι αν δεν λανθάνω την λένε Έλλη – μα καθόλου δεν νοιώθω μειονεκτικά τι κι αν εδώ και λίγο καιρό κατατάσσομαι στην τάξη των συνταξιούχων. Τιμή μου και καμάρι μου. Ποτέ δεν σας έκρυψα την ηλικία μου, σε όσους δε δεν είναι γνωστή σας λέω λοιπόν ότι τα 68 μου έτη διανύω και όχι τα 69, όπως πολλοί διατείνεσθε.

Επειδή ζω σε ένα κόσμο όπου τον δέρνει η αντιζηλία όσον αφορά στις ενδυματολογικές και στιλιστικές μου προτιμήσεις, σας καθιστώ γνωστό ότι αυτό το θέμα το έχει εξ αρχής αναλάβει η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω της εταιρίας της ZEUS+ΔΙΟΝΕ , και η οποία μάλιστα εταιρία της  αναγράφεται και στους τίτλους της εκπομπής μου «10». Πέραν αυτού, ουδεμία άλλη εξήγηση σας οφείλω. Η εμπιστοσύνη μου στα χέρια της κας Μαρέβα, είναι δεδομένη.

Πολλοί ζηλόφθονες συνάδελφοι βλέποντας το τηλεοπτικό μου κοινό να με εκτοξεύει από την πρώτη μέρα εμφανίσεώς μου στις οθόνες του στο 2%, μη έχοντες άλλους τρόπους και μεθόδους να αντιπαρατεθούν εμπρός μου, χρησιμοποιούν λάσπη και επιδίδονται σε σχόλια ευτελή, όπως παραδείγματος χάριν εστιάζουν στα μάτια μου  τα οποία ευρίσκουν ως κουμπότρυπες τάχα, μη γνωρίζοντες ότι τα δικά τους που νομίζουν ότι είναι ορθάνοιχτα βλέπουν καλύτερα και μακρύτερα στο μέλλον. Ναι, το παραδέχομαι ότι μπορεί τα μάτια μου να έχουν υποστεί μια σμίκρυνση, αυτό όμως καθόλου δεν επηρέασε στην πρόσληψή μου στην ΕΡΤ εκ μέρους του συμβούλου του πρωθυπουργού κυρίου Ζούλα, έναντι του ποσού των 810.000 ευρώ. Αγνοείτε ζηλόφθονές μου όμως ότι εγώ παραιτήθηκα του 60% της σύνταξής μου προκειμένου να λάβω αυτό το συμβολικό ποσό, έτι δε περισσότερο σας διαφεύγει α) η προσφορά μου τόσων ετών στο MEGA, έχοντας πάντα ως σχολιαστή στο πλευρό μου τον Γιάννη Πρετεντέρη και β) ότι από τις 198 εκπομπές μου (Νοέμβριο έως Ιούνιο) ούτε καν τα μισά δεν θα παραμείνουν στην τσέπη μου, και αυτό το αγνοείτε εσκεμμένως.   Αναγνωρίστε τα αυτά τουλάχιστον, αγενείς.

Εάν δε ζητείτε την προσωπική μου άποψη όσον αφορά στην αμοιβή μου, προσωπικώς γνωρίζω πολλούς συνανθρώπους μου όπου για το χρονικό αυτό διάστημα των οκτώ μηνών απολαμβάνουν αυτών των αποδοχών και κατά τι μεγαλύτερες. Δες τε επιτέλους την ελεύθερη αγορά και τους ρυθμούς της στους οποίους κινείται και ύστερα να ομιλείτε περί «υπερόγκων» απολαβών, άσχετοι.

Δικαίωμά μου είναι να επιλέγω εγώ τους συνεργάτες μου προκειμένου αυτή η εκπομπή να καταγραφεί στα ιστορικά δεδομένα αυτού του τόπου. Σας διαφεύγει ανόητοι ότι το επιτελείο μου κάθε βράδυ αναλύει και σχολιάζει τα γεγονότα με στόχο την ανάδειξη όλων των πτυχών τους καθώς και των προεκτάσεών τους με το ευρύ πνεύμα που το διακρίνει. Ο Αντώνης Δελλατόλας π.χ από «Το Ποντίκι», με συντροφεύει κάθε βράδυ μη έχοντας κάτι πιο αξιόλογο να πράξει κατά πρώτον, και κατά δεύτερον αλιεύει από εμένα ιδέες για να τις ενσωματώσει στην δική του έκδοση της Πέμπτης. Αργόσχολοι δε είναι και οι λοιποί εννέα συνεργάτες μου. Σε λεπτομέρειες δεν είμαι υποχρεωμένη να υπεισέλθω, και δεν σας αφορούν κιόλας.

Για να μη κουράζω τον τηλεθεατή, αποκρύπτετε ζηλιάρηδες ότι στο γυαλί  ευρίσκομαι 4 ημέρες την εβδομάδα αφήνοντας το κοινό μου ήσυχο την  5η να αναστοχαστεί, να σχολιάσει μόνο του και να ενστερνιστεί όλα όσα ειπώθηκαν τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες.

Ενταγμένη λοιπόν στα νέα μου καθήκοντα, ένα μόνο έχω να σας πω: αποθανέτω μετά των σκουλαρικίων μου, τα οποία και λιγουρεύεσθε κακεντρεχείς μου.

Με ένα και μόνο μεταμεσονύκτιο φιλί, και πολύ σας είναι,

Η ανά το Πανελλήνιο και τώρα μέσα από την συχνότητα  της Δημόσιας Τηλεόρασης  ξανά,

Η αγαπημένη σας Όλγα.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Μετακομίστε στη Χαβάη, του Αντώνη Η.Διαματάρη
Η αδιαντροπιά των Τιπούλων, του Κωστή Α.Μακρή
Το σάϊσμα, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.