Υγεία

Βάλτε φρένο στην οστεοπόρωση!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Η οστεοπόρωση αγαπά τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση: προσβάλει περίπου τις μισές, γιατί οι ωοθήκες παύουν να παράγουν οιστρογόνα , που ισχυροποιούν τα κόκκαλα.  Είναι ύπουλη, χωρίς συμπτώματα και συνήθως εντοπίζεται μετά κάποιο κάταγμα. 

Στην  οστεοπόρωση χάνουμε σταδιακά ασβέστιο, οπότε τα οστά γίνονται εύθραυστα και προκαλούνται κατάγματα ακόμη και από  «αθώους» τραυματισμούς. Η διάγνωση της, γίνεται με τη μέτρηση της οστικής πυκνότητας, μέσω ειδικής ακτινολογικής εξέτασης, που καλύπτεται από όλα τα ταμεία. Είναι απαραίτητη για όλες τις γυναίκες 50 και 65 ετών και άνδρες άνω των 70, αν δεν υπάρχουν ενδείξεις που επιβάλλουν να γίνει νωρίτερα.

Μία διατροφή με σωστή ποσότητα ασβεστίου από νεαρή ηλικία μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα έναντι της οστεοπόρωσης. Γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί, και γιαούρτι είναι απαραίτητα για την πρόσληψη ασβεστίου, το οποίο περιέχεται επίσης σε σαρδέλες (με τα κόκαλα), ψωμί, (άσπρο και  ολικής αλέσεως), σπανάκι, μπρόκολο αλλά και στα ξερά  σύκα. Το αποβουτυρωμένο γάλα περιέχει περισσότερο ασβέστιο σε σχέση με το πλήρες.  Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου είναι 1.000 mg ή 1.500 mg αν είστε άνω των 60. Πολύτιμη και η βιταμίνη D για την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό όπως και η άσκηση, που είναι καθοριστικός παράγοντας κατά της οστεοπόρωσης.

Ετήσια συνδρομή: 150 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας).  Εντός πακέτου:  Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

PARADISE SPA & GYM-ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FULL PACK): 150 ΕΥΡΩ

SHARE
RELATED POSTS
Φίλοι και εχθροί του ύπνου, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Βότανα για το χειμωνιάτικο κρυολόγημα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Είναι ιάσιμος ο καρκίνος του μαστού;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.