Πόρτα στην Πολιτική

Αυτό το ΠΑΣΟΚ ποιος θα το πάρει;, του Γιώργου Πίτσου

Spread the love

Ο  Γιώργος Πίτσος  είναι Πολιτικός Μηχανικός.

 

Το καλαμπούρι με τα πρώην μέλη ΠΑΣΟΚ πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Το ΠΑΣΟΚ ανήκει πλέον στην Ιστορία . Ο χαρισματικός ιδρυτής και ηγέτης του έβαλε την μεταχουντική χώρα στις ράγες της δημοκρατίας και της ανάπτυξης. Η μετέπειτα πορεία του κόμματος , επιτυχής μέν φθίνουσα δέ , οδήγησε στην παρακμή και το τέλος. Εν συντομία.

Το ΠΑΣΟΚ ανήκει πλέον στην Ιστορία και μόνον εκεί αποτιμάται. Όσοι σκυλεύουν στο σώμα ενός  χρεωμένου ΑΦΜ διαπράττουν μέγιστη ύβρι.

Η πολυσυλλεκτικότητα και η εκπροσώπηση των μη προνομιούχων Ελλήνων , οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στις δομές του κόμματος. Οικειοθελώς όμως , χωρίς το πιστόλι στον κρόταφο. Αυτή η στράτευση από άλλους εξαργυρώθηκε κι από άλλους οχι. Αυτά όμως τελείωσαν.  Γι αυτό με εξοργίζει αφάνταστα η εμπορευσιμότητα της ιδιότητας του πρώην μέλους του ΠΑΣΟΚ.  Η πολιτική εκπόρνευση βέβαια είναι διαχρονικό και διαπαραταξιακό φαινόμενο.

ΠΑΣΟΚ ήταν ο μεγάλος τιμονιέρης  Ανδρέας, ΠΑΣΟΚ ήταν κι Τσοχατζοπουλαίοι. ΠΑΣΟΚ ήταν η Μελίνα, ΠΑΣΟΚ ήταν κι ο Τσουκάτος. ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γεννηματάς, ΠΑΣΟΚ ήταν κι ο Χρυσοχοΐδης.

ΠΑΣΟΚ ήταν κι ο Βαγγέλης Βενιζέλος που έκανε σκληρό προεκλογικό αγώνα υπέρ Μητσοτάκη. ΠΑΣΟΚ ήταν ο Σημίτης, ΠΑΣΟΚ ήταν και το παρεάκι Γερουλανομπιρμπίληδων που ήρθαν φυτευτοί και μας θεωρούσαν μπίθουλες.

ΠΑΣΟΚ ήταν κι Γιώργος Παπανδρέου αλλά το διέσπασε κάνοντας δικό του κόμμα για να ξαναγυρίσει από την πίσω κιναλλόπορτα χάριν της βουλευτικής έδρας .

Να συνεχίσω;  Θα ξημερώσουμε.

Αν δεχτούμε βέβαια  την πονηρή άποψη πως ” μια φορά ΠΑΣΟΚ, πάντα ΠΑΣΟΚ ” τι να πει  κι ο γραμματέας της χούντο-νεολαίας Βορίδης, τι να πεί κι ο γραμματέας της ΚΝΕ Θεοδωρικάκος;  Υπουργοί αμφότεροι της κανονικότητας.

Να αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ να ξεκουραστεί στο μνήμα του. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να περιφέρει το πολιτικό του σαρκίο όπου αγαπά. Ας αφήσει όμως τον καταραμένο προσδιορισμό ” πρώην τέτοιος “, ” πρώην εκπρόσωπος ” κι άλλα ζαχαρωτά.

Ποια  άραγε η πολιτική σημειολογία της πρώην γραμματέως ενός πρώην πρωθυπουργού; Ρε πάτε καλά;  ΠΡΩΗΝ σημαίνει παρελθόν, μυρίζει μούχλα κι ενίοτε αποδοκιμασία. Αυτό θέλουμε να γίνει το πρόπλασμα του ΝΕΟΥ;

Τιμή μου και καμάρι που υπήρξα κι εγώ εκεί για δεκαετίες. Το κρατώ ως κόρη οφθαλμού. Πάμε γι’ άλλα. Προς Θεού, όμως, συναγωνιστές : να μην γινόμαστε η χλεύη του κάθε φασιστάκου δημοσιογραφίσκου που λοιδωρεί μέσω ημών την τεράστια συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ.

Σέβομαι την μακρά αγωνιστική συμβολή πολλών αλλά δεν ήρθαμε για να μετρήσουμε ποιος την  έχει μακρύτερη. Ήρθαμε για να σηκώσουμε το βάρος της επόμενης μέρας που αναλογεί στον καθένα. Ισότιμα και ανιδιοτελώς. Στο νέο  κόμμα ήρθαμε, όχι στο ταμείο.

Να είστε βέβαιοι πως σε σύναξη συνταξιούχων οπλαρχηγών, δεν θα’ρθει κανείς. Αν είμαστε πρόθυμοι και ειλικρινείς πρέπει να προσέλθουμε γυμνοί. Όλοι.

Υ.Γ. Μην υπογράφετε δηλώσεις στήριξης. Στηρίξτε.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πάνος Καμμένος: Τίτλοι τέλους και ο σκορπιός μέσα του, του Γιώργου Λακόπουλου
11049464_10153794481499523_4185608025578033362_n.jpg
Κάτσε εδώ που είσαι καλά, του Χρήστου Χωμενίδη
Σέβη Νικολάου: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για τη συνέχιση των προσπαθειών του υπέρ της Ρόδου”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.