Ανοιχτή πόρτα

Αυτό που έρχεται;, του Ηλία Καραβόλια 

Spread the love

Ο Ηλίας Καραβόλιας είναι Οικονομολόγος  με ειδίκευση Γενικής Θεωρίας και Οικονομικής Πολιτικής. Κατέχει Master of Arts από το European Institute of Philosophical  Anthropology.

φωτογραφία:  GONZALO FUENTES Συντελεστές: REUTERS

Αυτό που απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη είναι αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία.

Οι νεκροί είναι η αφορμή. Αιτία είναι οι ανισότητες, τα χρέη και η σύγχρονη φτώχεια.

Οτι γέννησαν δηλαδή οι ταξικές πολιτικές του δήθεν μεταρρυθμιστή Macron και τα μεγάλα λογια για start up έθνος, δηλαδή φρούδες ελπίδες και ψεύτικα όνειρα ευημερίας δήθεν για ολους.

Δεν έμαθαν (εσκεμμένα) να διαβάζουν τις μάζες οι πολιτικές ηγεσίες, κλεισμένες μέσα στους γυάλινους πύργους τους, εμμονικοί με την απορρύθμιση των αγορών και την πίστη στην αποτελεσματικότητα της ψευδούς ισορροπίας προσφοράς και ζήτησης για τα πάντα.

Οι «γυάλινοι» Macron είναι παντού. Είναι η κυρίαρχη τάξη, η αστικό-πολιτική ελίτ που δεν έχει κοινωνική ενσυναίσθηση παρά μονό δεσμούς διαπλοκής με μιντιακά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι νεαροί κάτοικοι των παριζιάνικων προαστίων είναι μετανάστες τρίτης και τέταρτης γενιάς, ήδη.

Είναι δηλαδή κανονικοί Γάλλοι (και Ευρωπαίοι) πολίτες που εισπράττουν πενιχρούς μισθούς εν μέσω πληθωρισμού αλλά και εν μέσω υπερκερδών για τις μεγάλες γαλλικές εταιρείες…

ΥΓ : Σήμερα ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα οι στόχοι της κυβέρνησης για το ΑΕΠ τα επόμενα τρία χρόνια. Και αναρωτιέται κανείς : δεν βλέπουν τι έρχεται; Πώς μπορούν να διατάζουν την ανάπτυξη όταν είμαστε και εμείς μέρος (ίσως το πλέον εύθραυστο λόγω υποχρεώσεων) του ευρωπαϊκού προβλήματος; Ποια ανάπτυξη θα έχουμε άραγε πλην της ονομαστικής, όταν τα χρέη, οι ανισότητες και η ακρίβεια ροκανίζουν τα εισοδήματα και στριμώχνουν τον βίο ολοένα και περισσότερων ανθρώπων ;

SHARE
RELATED POSTS
Ο τελευταίος πειρασμός, του Χρήστου Χωμενίδη
“Μεγάλες Προσδοκίες”…(Great Expectations), του Γιώργου Σαράφογλου
economides.png
Να αποσύρουμε τον Ζορμπά και να “δουλέψουμε” το Brandname Ελλάδα, του Πήτερ Οικονομίδη [Σύμβουλος Marketing]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.