Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά

Spread the love

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλας Μαλλίρη, οι νεκροί έφτασαν τους 74  ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 164 ενήλικες και 23 παιδιά– από τους οποίους οι 71 παραμένουν για νοσηλεία και οι 10 είναι διασωληνωμένοι–.

 

Συνεχίζονται παράλληλα οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από ομάδες πεζών περιπόλων αποτελούμενες από 130 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα.

H Πυροσβεστική παρακαλεί, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αγνοουμένων, οι συγγενείς και οικείοι αυτών να επικοινωνούν στο 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 46 άτομα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.

Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Αέρας, στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, επιχειρούν για την κατάσβεσή της 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επιπλέον, συμμετέχουν τέσσερα εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και έξι μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης-Βουλιαγμένης, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου. Από πλευράς εναέριων μέσων, επιχειρούν εφτά ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Από τα 23 παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παίδων λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, 12 πήραν εξιτήριο, ενώ 11 παραμένουν, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.

Πριν από λίγη ώρα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Άννα Βλαχοπαναγιώτη, ανέφερε ότι στην οδό Φυσιολατρών στο Μάτι ανασύρθηκε άλλο ένα πτώμα που είχε εντοπιστεί από κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού. Η αστυνομία δεν είναι σε θέση να καταλάβει το φύλο του θύματος καθώς πρόκειται για απανθρακωμένο πτώμα.

Το μεσημέρι της Τρίτης φούντωσε ένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή Σουσάκι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, στο οποίο βρίσκεται πευκοδάσος. Ισχυρές εναέριες δυνάμεις προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης προχώρησε σε προληπτική εκκένωση της κοινότητας Λεοντάρι των Αγίων Θεοδώρων,καθώς, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέττα ‘πέρασε’ στην Κορινθία και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σε περίπτωση που αλλάξουν διεύθυνση οι άνεμοι, θελήσαμε να κινηθούμε έγκαιρα».

ΕΡΤ

SHARE
RELATED POSTS
Με την τόλμη απούσα…,του Γιώργου Αρκουλή
Η γέννηση του αυταρχισμού, του Πάσχου Μανδραβέλη
Δεν σε θέλω εδώ, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.