Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Οκτώβριο 2018, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

Κριός

Τα οικογενειακά σου βρίσκονται στο προσκήνιο, παρορμητικέ μου Κριέ. Με την νέα Σελήνη στις 9 Οκτωβρίου, όλα εκείνα που σε στεναχώρησαν και σε προβλημάτισαν φεύγουν από πάνω σου. Επαγγελματικές συνεργασίες που δεν ευδοκίμησαν, προσωπικές σχέσεις που δεν είχαν ανταπόκριση, το τοπίο ξεκαθαρίζει. Ο δυναμικός Άρης στον Υδροχόο μετά τις 15 του μήνα, σου χαρίζει μια εξαιρετική δυναμική, ενεργοποιώντας την «χαμένη» διπλωματία μέσα σου, έτσι ώστε να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ακόμη και στις πιο δύσκολες και ανταγωνιστικές  σχέσεις. Προσοχή μετά τις 15 Οκτώβρη, αφού εκείνη την περίοδο τα νεύρα σου θα είναι σε άσχημη κατάσταση. Τα οικονομικά σου δεν είναι και τόσο άσχημα αυτή την εποχή. Καλείσαι να πάρεις κάποια στιγμή σοβαρές αποφάσεις στα επαγγελματικά και στα προσωπικά σου, ανοίγοντας έτσι νέα κεφάλαια, καθώς θα κλείνεις ότι παλιό και αρνητικό ανήκει εδώ και καιρό στο παρελθόν. Μίνι ερωτικές σχέσεις χωρίς μέλλον, είναι στο πρόγραμμα αυτόν τον μήνα…

Φράση κλειδί: Ποτέ μην παίρνεις μια απόφαση υπό το κράτος του φόβου.

Ταύρος

Με την νέα Σελήνη στις 9 Οκτώβρη, φαίνεται πως επιβάλλεται να πάρεις αποφάσεις και να κάνεις αυτές τις ριζικές αλλαγές που επιθυμούσες εδώ και καιρό στα επαγγελματικά σου, σταθερέ μου Ταύρε. Οι αντιπαραθέσεις δεν θα λείψουν, αλλά με σύμμαχό σου τον δυναμικό Άρη στον 10ο ηλιακό σου Οίκο, το σπίτι της ιδεολογίας, των σπουδών και των μακρινών ταξιδιών, θα καταφέρεις πολλά σημαντικά πράγματα. Ιδιαιτέρως μετά τις 15 του μήνα, θα κάνεις την διαφορά, όποιο και αν είναι το τίμημα. Εκεί που όλα μοιάζουν να καταρρέουν πάντως, κάτι θα γίνεται τελευταία στιγμή και θα «σώζεσαι». Δεν αποκλείεται να διακόψεις μια για πάντα μια σχέση που σε έχει ταλαιπωρήσει αρκετά στο άμεσο παρελθόν. Με την ανάδρομη αισθησιακή Αφροδίτη μετά τις 5 Οκτωβρίου μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου, παλιές άλυτες διαπροσωπικές σχέσεις ζητούν  επαναπροσδιορισμό. Όλα παίζονται και εσύ κρατάς το «κλειδί» της επιτυχίας ή της αποτυχίας στα χέρια σου.

Φράση κλειδί: Ένα χρυσό κλειδί ανοίγει όλες τις πόρτες.

Δίδυμοι

Οικονομία, επικοινωνιακό μου Διδυμάκι. Μια λέξη που δεν σου αρέσει να ακούς, αλλά είναι γεγονός πως πρέπει να είσαι προσεκτικός με τα έξοδά σου. Η νέα Σελήνη στις 9 του μήνα, σε βοηθάει να πάρεις σοβαρές αποφάσεις για την ζωή σου, σε όλα τα επίπεδα. Ο δυναμικός Άρης στον αέρινο Υδροχόο θα σε ωθήσει να γίνεις καλύτερος, ενεργητικός και πιο αποτελεσματικός. Μετά τις 15 Οκτωβρίου οι ρυθμοί ανεβαίνουν. Με την αισθησιακή Αφροδίτη ανάδρομη στον μυστικοπαθή Σκορπιό, μετά τις 10 του μήνα μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου, πρόσεχε την υγεία σου, αφού μικρά επίμονα προβληματάκια  μπορεί να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους. Στα προσωπικά σου να είσαι επιφυλακτικός απέναντι σε οτιδήποτε «νέο» προκύψει, αφού δεν είναι αυτό που ψάχνεις και ίσως μπλέξεις σε μια τοξική κατάσταση άθελά σου….

Φράση κλειδί: «Να είσαι πολύ προσεκτικός όταν στερείς την ελπίδα από ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα.» (Oliver W. Holmes, 1809-1894)

Καρκίνος

Πόσο πιο συναίσθημα πια, αγαπημένο ευαίσθητο Καρκινάκι. Νιώθεις την πίεση, αλλά πίστεψέ με, αν αντέξεις και δεν τα παρατήσεις όλα ξαφνικά, θα ανταμειφθείς. Με την νέα Σελήνη στις 9 του μήνα θα νιώσεις κι εσύ πως τα ημίμετρα δεν φτάνουν. Οι ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται τώρα, δεν σημαίνει πως δεν θα σου παρουσιαστούν και στο μέλλον. Μην κάνεις πάντα ανούσιους συμβιβασμούς. Με τον δυναμικό Άρη στον 8ο σου Οίκο, το σπίτι των υπαρξιακών ερωτημάτων και των χρημάτων των άλλων, φαίνεται πως αναζητάς καινούργιες πηγές χρηματοδότησης. Ίσως να καταλάβεις επιτέλους πως η κακή σου εμμονή με τον όρο «οικογένεια» σε χρίζει θύμα για όλους εκείνους που ξέρουν πολύ καλά να εκμεταλλεύονται τις ευαισθησίες σου. Τα αισθηματικά σου πάλι δεν θα έλεγα πως είναι στα καλύτερά τους. Τα προβλήματα δίνουν και παίρνουν. Με την ανάδρομη αισθησιακή Αφροδίτη στον ερωτικό Σκορπιό από τις 5 του μήνα, το παρελθόν ξαναχτυπά! Όλο αυτό κορυφώνεται στις 17 Νοεμβρίου, οπότε έχεις μπόλικο καιρό μπροστά σου για να κάνεις τα ξεκαθαρίσματά σου.

Φράση κλειδί: «Ότι είναι παρελθόν, είναι πρόλογος.» (Γουίλιαμ Σαίξπηρ, 1564-1616)

Λέων

Αγαπημένο μου και λαμπερό Λιοντάρι, αυτός ο μήνας θέλει την προσοχή του αφού η υγεία σου και η φυσική σου κατάσταση έχουν καταπονηθεί αρκετά. Η Νέα Σελήνη στις 9 Οκτωβρίου σε κάνει πιο κοινωνικό, δυναμικό και έτοιμο να διαπραγματευτείς το μέλλον σου, αυτό που σε απασχολεί τόσο πολύ.  Προσοχή λοιπόν στις συμφωνίες και στις «υπογραφές», αφού κρύβονται σχετικές παγίδες στα μικρά γράμματα. Ο δυναμικός Άρης βρίσκεται στον 7ο ηλιακό σου οίκο, στο σπίτι των σχέσεων και έτσι ότι προβλήματα αντιμετωπίσεις να ξέρεις πως έχει να κάνει με τους άλλους περισσότερο και όχι με σένα. Οι προσπάθειες που κάνεις όλο αυτό το διάστημα θα βρουν την ανταπόκρισή τους, αλλά μετά από κόπο. Η ανάδρομη ερωτική Αφροδίτη στον μυστικοπαθή Σκορπιό από τις 5 Οκτώβρη μέχρι και τις 17 Νοέμβρη φέρνει στο προσκήνιο οικογενειακά και περιουσιακά ζητήματα. Τα οικονομικά σου κουβαλούν και αυτά μια σχετική  δυσκολία, με μικροκαθυστερήσεις και αποκατάσταση ζημιών. Μετά τις 15 Οκτώβρη ετοιμάσου να ξεκαθαρίσεις καταστάσεις που σε έχουν επιβαρύνει αρκετά οικονομικά. Τα αισθηματικά σου είναι μια έτσι και μια αλλιώς. Μην θεωρήσεις τίποτα οριστικό…όλα αλλάζουν.

Φράση κλειδί: «Ο θυμός είναι καλύτερος από τη λύπη. Όταν είσαι θυμωμένος, γίνονται αλλαγές.» (Malcolm X, 1925-1965)

Παρθένος

Οι φιλίες περνούν κρίση, οργανωτικέ μου Παρθένε. Η νέα Σελήνη στις 9 Οκτώβρη σε φέρνει σε δύσκολη θέση, αφού καλείσαι να «βγάλεις το φίδι από την τρύπα» μετά από τα κατορθώματα κάποιων που έδειξες παραπάνω εμπιστοσύνη από όσο έπρεπε. Με τον δυναμικό Άρη στον 6ο σου ηλιακό Οίκο, στο σπίτι της δουλειάς και των ψυχοσωματικών, τονίζεται η σημασία της καλής ψυχικής και σωματικής σου υγείας. Μετά τις 15 Οκτώβρη καλά θα κάνεις να προσέχεις περισσότερο κατά την διάρκεια εργασιών. Με την αισθησιακή Αφροδίτη ανάδρομη στον ερωτικό Σκορπιό από τις 5 του μήνα μέχρι τις 17 Νοεμβρίου θα συναντηθείς με αγαπημένα πρόσωπα από το παρελθόν και θα ανατρέξεις σε παλιές καλές στιγμές. Τα οικονομικά σου θα καταφέρεις να τα ρυθμίσεις, να τα τακτοποιήσεις, με την προϋπόθεση πως δεν θα πέσεις σε παγίδες. Μην αναλαμβάνεις υποχρεώσεις που δεν μπορείς να εκπληρώσεις. Όσο για τα προσωπικά σου, άφησε πίσω σου ότι τοξικό, καταστροφικό και χωρίς μέλλον… δες μπροστά και θα ανταμειφθείς.

Φράση κλειδί: κοιτάμε μπροστά!

Ζυγός

Μεγάλες αποφάσεις καλείσαι να πάρεις αυτόν τον μήνα, διπλωματικέ μου Ζυγέ. Μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό κορυφώνεται. Η νέα Σελήνη στις 9 Οκτωβρίου σου δίνει αυτήν την δεύτερη ευκαιρία που περίμενες, έτσι ώστε να ολοκληρώσεις τον κύκλο σου, να βάλεις ανοιχτές εκκρεμότητες σε τάξη. Με την αισθησιακή Αφροδίτη ανάδρομη στον μυστικοπαθή Σκορπιό, από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι και 17 Νοεμβρίου,  κάνεις σημαντικές κινήσεις που θα σου αποφέρουν οικονομικά οφέλη αλλά κοίτα να έχεις εναλλακτικές επιλογές, μπορεί να σου χρειαστούν. Φαίνεται ότι παίρνεις πίσω τα χρωστούμενα. Μετά τις 15 του μήνα ρίσκαρε… δεν θα χάσεις. Με τον δυναμικό Άρη στον 5ο ηλιακό Οίκο, το σπίτι του σεξ, των χόμπι, των παιδιών, φαίνεται πως τα ερωτικά παιχνίδια ευνοούνται. Αν είσαι σε σχέση, πρόσεξε τι δικαιώματα δίνεις. Οι ερωτικοί καβγάδες αφού οι πειρασμοί καραδοκούν, είναι δεδομένοι. Αισθάνεσαι πως στριμώχνεσαι συναισθηματικά και αυτό δεν σε βοηθάει απαραίτητα να δώσεις λύση σε προσωπικά θέματα. Οι κινήσεις σου πρέπει να είναι μετρημένες.

Φράση κλειδί: Ξημερώματα, δίνεις δικαιώματα!

Σκορπιός

Μυστικοπαθή μου Σκορπιέ, ο Οκτώβριος σου δίνει παραπάνω ευκαιρίες από όλους τους άλλους για να τακτοποιήσεις τις υποθέσεις σου. Έχεις κάποια έκτακτα έξοδα, αλλά θα έχεις να λαμβάνεις γενικά. Με την αισθησιακή Αφροδίτη στο ζώδιό σου από τις 5 του μήνα μέχρι τις 17 Νοεμβρίου κλείνεις υποθέσεις του παρελθόντος, σε οικονομικό και προσωπικό επίπεδο. Με τον τυχερό Δία στο πλευρό σου, μην φοβάσαι να τολμήσεις. Η Νέα Σελήνη στις 9 του μήνα ρίχνει φως σε ένα είδος «συμμαχίας», που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο μέλλον σου. Με τον δυναμικό Άρη στον 4ο ηλιακό σου Οίκο, το σπίτι της οικογένειας και της πατρίδας, φαίνεται πως οι εντάσεις δεν λείπουν. Διοχέτευσε την ενέργειά σου δημιουργικά και απάλλαξε τον κόσμο από τα νεύρα σου. Μετά τις 15 του μήνα συγκρατήσου λιγάκι παραπάνω! Οι παλιές αγάπες κάνουν την επανεμφάνισή τους μετά τις 5 του μήνα μέχρι και τις 17 Νοέμβρη και δεν θα σου κάνουν εύκολο το ερωτικό «μέλλον» αν αυτό εμφανιστεί. Τι είναι καλύτερο, το παλιό ή το νέο, έχεις χρόνο μπροστά σου να το αποφασίσεις και να το ξεκαθαρίσεις.

Φράση κλειδί: Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο.

Τοξότης

Τυχοδιωκτικέ μου Τοξότη ο Οκτώβρης κρύβει μικρές παγίδες. Με την Νέα Σελήνη στις 9 του μήνα, μπορεί η κοινωνικότητά σου να είναι αυξημένη και να γνωρίσεις πρόσωπα σημαντικά, αλλά μην ξεχνάς πως πίσω από την λάμψη και την καταξίωση κρύβονται αρκετά, που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Προσοχή στις οικονομικές δοσοληψίες. Με τον δυναμικό Άρη στον αέρινο, καινοτόμο Υδροχόο, νέοι ορίζοντες ανοίγονται και ίσως να ξεκινήσεις επιτέλους εκείνο το σεμινάριο που επιθυμούσες τόσο καιρό. Τα νεύρα και ο εκνευρισμός δεν θα λείψουν όμως πάραυτα μετά τις 15 του μήνα. Με την αισθησιακή Αφροδίτη ανάδρομη στον ερωτικό Σκορπιό μετά τις 5 Οκτώβρη μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου παλιές «αμαρτωλές» υποθέσεις έρχονται στην επιφάνεια, ακόμη και κακές διατροφικές συνήθειες που σε βγάζουν από την «ορθή» σου πορεία. Τα έξοδά σου αυξάνονται αυτόν τον μήνα, κάνε οικονομία. Ναι, οι φίλοι σου είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στην ζωή σου. Ήρθε η ώρα να τους αξιολογήσεις.

Φράση κλειδί: Οι φίλοι φαίνονται στις δύσκολες στιγμές.

Αιγόκερως

Τα επαγγελματικά σου έχουν τον πρώτο λόγο αυτόν τον μήνα, εργασιομανή μου Αιγόκερε. Η Νέα Σελήνη στις 9 Οκτωβρίου σου φέρνει μια πολύ σημαντική συμφωνία «στα πόδια σου», αυτό που περίμενες εδώ και καιρό, αυτή η ευκαιρία που ονειρευόσουν ίσως; Πρόσεξε τις επαγγελματικές συμφωνίες όμως, μην σε «ρίξουν». Η αισθησιακή ανάδρομη Αφροδίτη στον ερωτικό Σκορπιό μετά τις 5 του μήνα μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου σου φέρνει πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος στην ζωή σου και ίσως θυμηθείς τα παλιά για τα καλά. Παρέες και φιλίες που ίσως να είχαν «ξεχαστεί» στην δίνη της καθημερινότητας επανέρχονται στο προσκήνιο. Ο δυναμικός Άρης στον 2ο ηλιακό σου Οίκο, το σπίτι της ασφάλειας, των πρακτικών ζητημάτων και της διατροφής σου δείχνει τον δρόμο και σε βάζει σε σκέψεις. Τώρα θα έχεις την ευκαιρία να καταλάβεις αν υπάρχει μέλλον σε αυτή την σχέση που δεν έγινε ποτέ ή σε αυτή την σχέση που ξεκίνησε τώρα.

Φράση κλειδί: «Η μόνη χαρά στη ζωή είναι ν΄αρχίζεις.» (Τσεζάρε Παβέζε, 1908-1950)

Υδροχόος

Ωραίος ο Οκτώβριος, αέρινέ μου Υδροχόε. Με την Νέα Σελήνη στις 9 του μήνα να σου ανοίγει διάπλατα νέους ορίζοντες, σε θέματα σπουδών, στα επαγγελματικά σου, σε συμφωνίες, εσύ δεν έχεις παρά να προσέξεις τους «όρους» και να προχωρήσεις. Ταξιδεύεις, γνωρίζεις καινούργια μέρη, αλλά πάντα με την προσοχή που αρμόζει. Ο δυναμικός Άρης στο ζώδιό σου, σου χαρίζει την ώθηση και την ενέργεια που σε κάνει να νιώθεις μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Μην ξεχνάς ποτέ όμως πως κάθε δράση έχει και αντίδραση. Προσοχή στους καβγάδες εκεί γύρω στις 15 Οκτώβρη. Η αισθησιακή Αφροδίτη ανάδρομη στον ερωτικό Σκορπιό μετά τις 5 του μήνα μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου σου θυμίζει κάποια παλιά καλή οικονομική συναλλαγή, συμφωνία που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ίσως να ήρθε η ώρα της… Τα ερωτικά σου κρύβουν εντάσεις και είναι μάλλον ο καταλληλότερος χρόνος για περιπετειούλες και όχι για κάτι σοβαρό. Αν είσαι σε σχέση, πρόσεχε τους παλιούς έρωτες… μπορεί και να καείς.

Φράση κλειδί: Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς.

Ιχθύες

Ευαίσθητά μου ψαράκια, ο Οκτώβρης δεν σας αφήνει παντελώς αδιάφορα. Η Νέα Σελήνη στις 9 του μήνα σας παρουσιάζει μια οικονομική συμφωνία που μόνο για καλό μπορεί να είναι. Αν πρέπει να δανειστείτε χρήματα όμως, προσέξτε τους όρους. Με τον δυναμικό Άρη στον 12ο ηλιακό σας Οίκο, το σπίτι των μυστικών συναλλαγών και του παρασκηνίου, σας καλεί να δώσετε προσοχή στην υγεία σας αλλά και σε οτιδήποτε κρυφό, «παράνομο». Να είστε σε εργρήγορση! Με την αισθησιακή Αφροδίτη στον ερωτικό Σκορπιό μετά τις 5 του μήνα μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου ίσως να βρεθείτε σε παλιά αγαπημένα μέρη, εκεί που οι αναμνήσεις θα σας κρατήσουν την πιο όμορφη συντροφιά, μαζί με πρόσωπα του παρελθόντος σας. Τα ερωτικά σας περνούν τα ζόρια τους, αλλά ακόμη και αν δεν αντιμετωπίζετε δράματα, ίσως να ζοριστείτε με τις ιστορίες των δικών σας ανθρώπων και να σας πάρει από «κάτω». Αφού το έχουμε πει… είστε το πιο πονόψυχο ζώδιο από όλα!

Φράση κλειδί: Παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του.

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  Το άρθρο δηημοσιεύεται και στο liberal.gr

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το «Εικονοστάσι» του Κυριάκου! – Kyriakos’ “Iconostasis”!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Άδολη αναλογική. Η ελληνική «λύση» σύντροφε Μαδούρο, του Πάνου Μπιτσαξή
Όνειρα και Οράματα, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.