Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάϊο 2019, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου

Κριός

Υπομονή, μια λέξη μαγική.

Μια έντονη κινητικότητα σε διακατέχει όλο τον μήνα, παρορμητικέ μου Κριέ. Πολλές οι ασχολίες, οι υποχρεώσεις, οι προσκλήσεις, καθημερινότητα που τρέχει και δεν σταματά, σε όλα τα επίπεδα. Μέσα σε όλον αυτό τον πανικό καλείσαι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να δείξεις σταθερότητα, όσο αυτό είναι βέβαια εφικτό, για έναν φλογερό τύπο σαν κι εσένα…Βάλε προτεραότητα τα επαγγελματικά σου και τα προσωπικά άστα να τρέξουν μόνα τους, αφού θα τρέξουν. Ο δυναμικός Άρης περνάει στον ευαίσθητο Καρκίνο στα μέσα του Μάη και αυτό σου ρίχνει την ενέργεια όσο να΄ναι. Από εκεί και έπειτα ασχολείσαι περισσότερο με την οικογένεια και το σπίτι. Μια μετακόμιση, μια αλλαγή στην διακόσμηση, κάτι ξαφνικά εμποδιάκια και αναποδιές είναι μες το πρόγραμμα. Ο τυχερός Δίας είναι ανάδρομος και αυτό σου προκαλεί μικροκαθυστερήσεις και δεν αφήνει τα θέματά σου να εξελιχθούν όπως εσύ θα ήθελες. Η Πανσέληνος στον μυστικοπαθή Σκορπιό στις 18 Μαίου ρίχνει φως και αυτή στα οικονομικά. Ο έρωτας παίζει και αυτός τον ρόλο του, αλλά με προσοχή στις ζήλιες και στις εντάσεις.

Ταύρος

Αλλαγή σελίδας.

Αστάθεια, ξαφνικές αλλαγές και μεταβολές είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του μήνα, σταθερέ μου Ταύρε. Με τον απρόβλεπτο Ουρανό στο ζώδιό σου, τι περιμένεις. Δεν έχεις αρχίσει να συνηθίζεις το σκηνικό; Έχεις μπόλικη ενέργεια, δεν λέω, και αυτό σε κάνει ακαταμάχητο. Αλλάζουν και τα δεδομένα της προσωπικής σου ζωής. Μπορεί να τραβήξει την προσοχή σου ένα πολύ ιδιαίτερο και ανεξάρτητο άτομο, ένας χαρακτήρας που δεν υπήρχε περίπτωση να σε μαγνητίσει μέχρι σήμερα. Δοκιμάζεις καινούργια πράγματα, έχεις έντονη διάθεση για πειραματισμό και ενθουσιάζεσαι εύκολα. Με τον πλανήτη μαθημάτων ζωής Κρόνο και τον πλανήτη των μεταλλάξεων Πλούτωνα στο πλευρό σου, οι αλλαγές είναι δεδομένες. Από το δεύτερο μισό του Μάη και μετά η καθημερινότητα θα τρέχει όλο και πιο γρήγορα. Οι υποχρεώσεις σου θα αυξηθούν. Μην κρατάς εριστική στάση, κάνε υπομονή και θα ανταμειφθείς. Η Πανσέληνος στον μυστικοπαθή Σκορπιό στις 18 Μαΐου φέρνει στην επιφάνεια την ερωτική σου ζωή. Πρέπει επιτέλους να κλείσεις όλα αυτά τα κεφάλαια που έχουν «πεθάνει».

 

Δίδυμοι

Εσωτερικές αναταράξεις.

Πως νιώθεις αυτή την περίοδο αγαπημένο μου επικοινωνιακό Διδυμάκι; Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, το ξέρω. Η μεγάλη αυτή περίοδος της εσωτερικής συναισθηματικής αστάθειας δεν έχει σταματήσει και καθόλου. Το παρελθόν ζωντανεύει και έτσι έρχονται πρόσωπα και καταστάσεις του τότε στην επιφάνεια. Τάσεις φυγής έχεις έτσι κι αλλιώς… φαίνεται πως τις προσπερνάς βρίσκοντας παρηγοριά σε ανθρώπους που ξέρεις κατά βάθος πως δεν σου ταιριάζουν απόλυτα, αλλά επιμένεις να συναναστρέφεσαι μαζί τους, έτσι για το γαμώτο. Μπορεί κάποιοι να μην εγκρίνουν τις επιλογές σου, αλλά δεν σε νοιάζει ιδαίτερα. Ο τυχερός Δίας βρίσκεται ανάδρομος στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, συνεργασιών και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα μόνος σου. Προσοχή στις συναντήσεις με άτομα του παρελθόντος, αφού αυτές μπορεί  να σου ταράξουν τα νερά. Προσοχή και στις άσκοπες σπατάλες! Πάντως οι φίλοι σώζουν πάντα την κατάσταση και σε παρασέρνουν έτσι ώστε να βγείς και να διασκεδάσεις. Η Πανσέληνος στον μυστικοπαθή Σκορπιό στις 18 Μαίου σε καλεί να ασχοληθείς με ένα θεματάκι υγείας που έχεις παραμελήσει.

Καρκίνος

Όλα είναι μες την ζωή!

Αστάθεια, σκαμπανεβάσματα, αλλαγές και απρόβλεπτες καταστάσεις, είναι λίγο πολύ το σκηνικό αυτής της περιόδου, ευαίσθητά μου Καρκινάκια. Βέβαια το έχετε συνηθίσει και ακόμη και αν οι υποχρεώσεις σας συνεχίζουν να αυξάνονται και να σας πιέζουν, πάρτε λίγο απόσταση από την καθημερινότητα και αναλογιστείτε πόσο τυχεροί είστε στην πραγματικότητα. Οι φίλοι σας και οι δικοί σας άνθρωποι σας στηρίζουν και είναι δίπλα σας σε κάθε δυσκολία. Ο Μάιος σας καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλείς και ρίχνει τα φώτα πάνω σας. Αισθάνεστε μοναδικοί και έτσι βρίσκετε ενδιαφέρον σε άτομα που είναι εκκεντρικά, διαφορετικά σκεπτόμενα, ανεξάρτητα. Μάλλον ήρθε η στιγμή να κλείσετε κεφάλαια που δεν έχουν να σας δώσουν τίποτα πια. Με τον πλανήτη μαθημάτων ζωής Κρόνο και τον σκοτεινό Πλούτωνα δεν αποκλείεται να έρθουν στην επιφάνεια μυστικά και σκάνδαλα που συνέβαιναν παρασκηνιακά. Η διαίσθηση μόνο πολλές φορές δεν φτάνει. Η Πανσέληνος στον μυστικοπαθή Σκορπιό στις 18 Μαΐου είναι αρκετά ερωτική αφού μπορεί και να ξεκινήσει μια ιστορία αγάπης που θα σας συνεπάρει για τα καλά.

 

Λέων

Όλα στο φως.

Ναι, λαμπερό μου Λιοντάρι, τα επαγγελματικά σου είναι στο προσκήνιο και αυτόν τον μήνα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού τα απρόοπτα δίνουν και παίρνουν, γεγονός που μόνο με αρκετή ψυχραιμία και λογική μπορεί να τα αντιμετωπίσεις καταλλήλως. Προσπάθησε να μην είσαι παρορμητικός. Τα οικονομικά σου έχουν μια εσάνς αβεβαιότητας, αλλά μόνο με καινοτόμες και ριζοσπαστικές ιδέες θα καταφέρεις να βγείς από αυτόν τον κυκεώνα. Με την αισθησιακή Αφροδίτη και τον απρόβλεπτο Ουρανό στο μεσουράνημά σου από τα μέσα του Μάη και μετά, πρόσεχε σε ό,τι έχει να κάνει με τα συναισθηματικά σου. Ό,τι κάνεις, κάντο φανερά! Πολλές οι προτάσεις, πολλές οι συζητήσεις. Ζήτα την συμβουλή των αγαπημένων σου ανθρώπων και δεν θα χάσεις. Αν αισθάνεσαι πως οι αναβολές και οι μικροκαθυστερήσεις σε έχουν βομβαρδίσει, ρίξ’τα στον ανάδρομο τυχερό Δία… είναι η ώρα για να επανεξετάσεις τις κινήσεις σου. Η Πανσέληνος στον μυστικοπαθή Σκορπιό στις 18 Μαΐου δημιουργεί όμως εντάσεις μεταξύ οικογένειας, επαγγελματικών υποχρεώσεων που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Παρθένος

Πίστεψε στον εαυτό σου!

Οργανωτικέ μου Παρθένε, βάλε την μανία για λεπτομέρεια στην άκρη, άσε τους δισταγμούς και την συντηρητική σου φύση και άνοιξε τους ορίζοντές σου. Ναι, ο μήνας αυτός δεν είναι και ο πιο εύκολος. Έχει ανατροπές, εκπλήξεις καλές και κακές, απρόσμενα δώρα. Θα δεις τον εαυτό σου να αναζωογονείται, να παίρνει τα πάνω του, να αναγεννιέται! Ήρθε η στιγμή να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, να κάνεις ένα ταξίδι που ήθελες καιρό, να προχωρήσεις τις σπουδές σου, να ξεκινήσεις μια καινούργια δουλειά. Οι προτάσεις και οι επιλογές δεν είναι λίγες. Διάλεξε καλά. Έλκεσαι από το διαφορετικό και το ασυνήθιστο και έτσι βγαίνεις εντελώς έξω από την ρουτίνα σου. Τα επαγγελματικά σου ευνοούνται και η επικοινωνία σε χαρακτηρίζει αυτό το διάστημα. Λάμψη, γοητεία, έξοδοι με φίλους και καλούς γνωστούς. Προσοχή μόνο προς το τέλος του μήνα που καλείσαι να δώσεις λίγο παραπάνω προσοχή στο παρασκήνιο. Η Πανσέληνος στον μυστικοπαθή Σκορπιό στις 18 Μαΐου σου φέρνει στον δρόμο σου φίλους αγαπημένους, νέα πρόσωπα που θα σταθούν δίπλα σου και θα σε βοηθήσουν, ακόμη και νέους «μέντορες» που θα παίξουν τον ρόλο τους στην αυτοεξέλιξή σου, αν το θελήσεις.

Ζυγός

Στα δύσκολα φαίνεται ο ικανός.

Τα οικονομικά σου περνούν δύσκολες στιγμές αυτόν τον μήνα, διπλωματικέ μου Ζυγέ. Πρόσεχε στον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου ή τα χρήματα των άλλων, αφού δεν είναι εύκολο μερικές φορές να κρατήσεις τις ισορροπίες. Το παρασκήνιο «παραμονεύει» κινδύνους και εσύ πρέπει να είσαι αρκετά πιο «υποψιασμένος». Δώσε βάση στα λόγια των δικών σου ανθρώπων και όλων αυτών που εμπιστεύεσαι, αυτοί σε ξέρουν καλά. Υπάρχει κίνδυνος «χωρισμού» σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Το τέλος του μήνα μπορεί και να κρύβει μικρές τάσεις υπερβολής και εσύ καλείσαι να προσέξεις ιδιαίτερα που λες τι και γιατί. Κρατήσου, συγκρατήσου, κόψε κίνηση, πρόσεξε, βάλε όλη σου την διπλωματία να δουλέψει. Συνέχισε να δουλεύεις σκληρά και μην ξεχνάς πως μόνο έτσι μπαίνουν οι σωστές βάσεις. Η Πανσέληνος στον μυστικοπαθή Σκορπιό στις 18 Μαΐου σου δίνει την βοήθεια που χρειάζεσαι και τακτοποιείς τα οικονομικά σου!

Σκορπιός

Χαλαρά!

Με τον απρόβλεπτο Ουρανό απέναντί σου πως να μην είναι πολυτάραχη η ζωή σου αυτό το χρονικό διάστημα μυστικοπαθή μου Σκορπιέ. Δείξε θάρρος, ανοίξου, δέξου το διαφορετικό και πίστεψε πως δεν είναι όλες οι εκπλήξεις στην ζωή αρνητικές, δώσε ευκαιρίες. Ξέρω τι θα μου πεις.. αυτός ο χρόνος είναι γεμάτος πίεση, άγχος στα οικονομικά και στην δουλειά αλλά και σε θέματα υγείας. Ένιωθες πως δεν σε καταλαβαίνει κανείς και ακόμη πως δεν είχες καν το δικαίωμα να δείξεις την απογοήτευσή σου, την κούρασή σου, ψυχική και σωματική. Οι καλές κουβέντες από τους γύρω σου ήταν με το σταγονόμετρο και εσύ μόνος εναντίον όλων. Δεν πρέπει όμως να ψάχνεις τα λάθη ή το τι έχει πάει στραβά στους άλλους. Ούτε και να δημιουργείς συνεχώς ένα δίχτυ προστασίας που θα σε κάνει να νιώθεις μια καθαρά «εικονική» ασφάλεια. Αλλά ούτε και να απαιτείς από τους δικούς σου ανθρώπους παραπάνω από όσα έχουν να σου προσφέρουν τελικά. Προς το τέλος του μήνα τα βάζεις όλα σε τάξη. Η Πανσέληνος στον μυστικοπαθή Σκορπιό στις 18 Μαΐου ίσως από την άλλη να σου δημιουργήσει ένταση, που όμως εσύ θα την ξεπεράσεις εύκολα.

Τοξότης

Υγεία πάνω από όλα!

Πολύ δουλειά και γενικό τρέξιμο σε περιμένει τον Μάιο μήνα, τυχοδιωκτικέ μου Τοξότη. Προσπάθησε να οργανώσεις τις δουλειές σου και μπορεί να δεις έσοδα από «το πουθενά». Βέβαια να είσαι και προετοιμασμένος για μικροαναβολές, καθυστερήσεις και μικροεμποδιάκια με τον Κυβερνήτη σου τον τυχερό Δία ανάδρομο. Σκέψου απλά, πως για όλα τα καλά αξίζει να περιμένεις και λίγο παραπάνω. Βέβαια εσύ μην ξεχνάς να προσπαθείς και να δουλεύεις όσο πιο πολύ μπορείς για να αποκτήσεις αυτά που ποθείς και θα ανταμειφθείς. Ήρθε η στιγμή για να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν, αρκεί να μην ξεχνάς πως δεν αντιδρούν πάντα όλοι με τον τρόπο που θα ήθελες. Προσοχή στις εκρήξεις και στις σοβαρές συζητήσεις, αφού με τον δυναμικό Άρη απέναντί σου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τινάξεις σχέσεις και συνεργασίες στον αέρα! Προσπάθησε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου. Η σωματική και ψυχική σου υγεία είναι πιο σημαντικές από μια λέξη ή φράση που δεν σου άρεσε… Η Πανσέληνος στον μυστικοπαθή Σκορπιό στις 18 Μαΐου σου ρίχνει φως σε θεματάκια υγείας που δεν έχεις προσέξει τόσο.

Αιγόκερως

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Όμορφος και αυτός ο μήνας για σένα, εργασιομανή μου Αιγόκερε. Ανατροπές, απρόσμενες θετικές αλλαγές, άλλος ρυθμός, υπέροχες νέες προοπτικές σε όλα τα επίπεδα, τι άλλο να ζητήσεις. Δημιουργικότητα και χαρά, συγκινήσεις, ταξίδια και αλλαγή σκηνικού στην καθημερινότητα. Μπορεί να έχεις ανοίξει κάμποσα μέτωπα και να νιώθεις εκτεθειμένος, αλλά αφού κάνεις προσεκτικές κινήσεις δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Κάνε υπομονή, δείξε διπλωματία και θα λύσεις όλα σου τα προβλήματα το ένα μετά το άλλο. Στα προσωπικά σου, ο Μάιος σου χαρίζει χαρούμενες στιγμές με τους δικούς σου ανθρώπους. Μέσα σε όλα αυτά που σου συμβαίνουν, μπορεί να καραδοκεί και αυτός ο ένας μεγάλος έρωτας! Ζήσε την στιγμή, ζήσε το τώρα και όλα μπορεί να συμβούν. Ίσως να νιώθεις πιο έντονη την επιθυμία να βγείς έξω, να συναντηθείς με ανθρώπους που είναι πιο τολμηροί, πιο εκκεντρικοί από εσένα. Συζητάς, διασκεδάζεις, έχεις πρωτότυπες ιδέες, καταστρώνεις καινούργια σχέδια για τα επαγγελματικά σου. Η Πανσέληνος στον μυστικοπαθή Σκορπιό στις 18 Μαΐου σε βάζει στο επίκεντρο και σε απογειώνει κοινωνικά. Απόλαυσέ το!

Υδροχόος

Όλα με μέτρο.

Σοκ και δέος, τόσο πολύ σε ευνοεί αυτός ο μήνας, αέρινέ μου Υδροχόε. Ο Ουρανός, ο κυβερνήτης σου που ευθύνεται μεν για τις ανατροπές και για όλα τα «ουρανοκατέβατα» γεγονότα, σου δίνει ένα χέρι βοηθείας σε όλα τα επίπεδα. Σίγουρα ήρθε ο καιρός για να ασχοληθείς λιγάκι παραπάνω με την οικογένειά σου. Μέχρι τα μέσα του μήνα έχεις όλο τον χρόνο στην διάθεσή σου για να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητές σου και να βάλεις όλα τα γνωστά σου «θεματάκια» σε τάξη. Μην ξεχνάς πως όλα θέλουν τρόπο και όχι κόπο. Διασκεδάζεις, κάνεις νέες γνωριμίες, αναθερμαίνεις σχέσεις, ίσως και να μετακομίσεις ή να κάνεις μικρές αλλαγές στο σπίτι σου. Στο δεύτερο μισό του μήνα οι υποχρεώσεις σου αυξάνονται και τα επαγγελματικά σου έρχονται σε πρώτη μοίρα. Πρόσεχε το άγχος σου γιατί υπάρχει κίνδυνος να σωματοποιηθεί. Η Πανσέληνος στον μυστικοπαθή Σκορπιό στις 18 Μαίου μπορεί να σου βγάλει όλη την συσσωρευμένη κούραση στην επιφάνεια. Προσπάθησε να χαλαρώνεις, να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου και να αφήνεις και τους άλλους να κάνουν κάτι και για σένα…

Ιχθύες

Γλυκές μέρες.

Μετά την θεαματική είσοδο του απρόβλεπτου ουρανού στον Ταύρο, ακόμη κι εσύ έχεις αρχίσει να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές, ονειροπόλο μου ψαράκι. Αφήνεις πίσω σου τους φόβους και τις ανασφάλειές σου και επικοινωνείς περισσότερο, ακόμη και με ανθρώπους που δεν θα έδινες καμία σημασία. Θα έχεις επαγγελματικές ευκαιρίες και θα σου δοθεί η δυνατότητα να βελτιώσεις τις εργασίες σου γενικά. Είσαι έτοιμος να δώσεις και την ψυχή σου ακόμη σε κάποιον που το έχει ανάγκη τον τελευταίο καιρό, αλλά πρόσεχε να μην ξεχάσεις και τις δικές σου ανάγκες. Να μην ξεχνάς να βγαίνεις, να διασκεδάζεις, να ξεσκάς. Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα το περνάς παρέα με δικούς σου ανθρώπους, οικογένεια, φίλους, αγαπημένα πρόσωπα. Είσαι ρομαντικός, γοητευτικός και δημιουργικός. Εκμεταλλεύσου το! Η Πανσέληνος στον μυστικοπαθή Σκορπιό στις 18 Μαΐου είναι αρκετά ερωτική και ίσως σου φέρει στα πόδια σου έναν απρόσμενο έρωτα με κάποιον που έρχεται από άλλα μέρη. Ποιός ξέρει, ίσως ένα ταξίδι να σου κρύβει κάτι μαγικό…

 

SHARE
RELATED POSTS
Αγάπα με χωρίς 4G, του Δρ Στέλιου Στυλιανίδη
Μεγάλες Προσδοκίες…* – Great Expectations…*, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
…κι όπου φύγει-φύγει! – …the hell outa here!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.