Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ασέβεια από την Περ. Ν.Αιγαίου προς το κτήριο Ελληνικού Προξενείου Ρόδου. Το μετέτρεψε σε χώρο Α.Ε.

Spread the love

 

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ”

“ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

   Ρόδος 10.1.22

“Ασέβεια  το ιστορικό κτίριο του  Ελληνικού Προξενείου στη Ρόδο να μετατραπεί σε χώρο λειτουργίας Ανώνυμων Εταιρειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι σε Μουσείο Ιστορίας της Δωδεκανήσου”. 

 

Η απόφαση εγκατάστασης Ανώνυμων Εταιρειών της Τοπικής Αυτοδιοικησης στο ιστορικό κτίριο του Παλιού Ελληνικού Προξενείου  στη Ρόδο, έρχεται αντίθετη με το σκοπό αγοράς του κτιρίου και αποτελεί πράξη ασεβείας απέναντι στην  ιστορία του ακριτικου  νησιού.

Το κτίριο αποκτήθηκε το 1999 μετά από πρόταση  του Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Σάββα Καραγιάννη και με την υπερψήφιση της  από τα 2/3 του Νομαρχιακου Συμβουλίου Δωδεκανησου και με το ποσό των 150εκ. δραχμών, με σκοπό να μετατραπεί σε  Μουσείο της Νεότερης Ιστορίας της Δωδεκανησου.

Δεν αγοράστηκε για για να χρησιμοποιηθεί… το 2022 από την “Αναπτυξιακή Κ2” της Περιφέρειας  Ν. Αιγαίου και τον “Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ. Σ. Δ. Α.)” Ν. Αιγαίου!

Δεν περιποιεί  τιμή να μην κυματίζει η γαλανόλευκη και να έχει κατέβει ο θυραιος από το κτίριο που επί Ιταλοκρατιας ενέπνευσε και συνέβαλε στην στήριξη του φρόνηματος των Δωδεκανησιων  και του αγώνα τους  για την  ελευθερία και  την ενσωμάτωση με τη μητέρα Ελλάδα και εκπέμπει διαχρονικά εθνικά – ιστορικά μηνύματα!

Καλώ τα αρμόδια  στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοικησης και τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο (Πρόεδρο των δύο εταιρειών) να επαναξετασουν την απόφαση τους και να στεγάσουν αλλού τις συγκεκριμένες εταιρείες που – σημειωτέον – μέχρι σήμερα δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενο έργο και έχουν δεχθεί πολλές πολιτικές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργία τους (για τις μισθοδοσίες σε μέλη τους, για αναποτελεσματικοτητα κ.α.)

Ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε Μουσείο που να παρουσιάζει την Ιστορία της Δωδεκανησου. Θυμίζουμε ότι το 2017 είχε φιλοξενήσει Έκθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου!

Ζητάμε και ελπίζουμε να αλλάξει η απόφαση, η αλαζονεία  και η έπαρση να περιοριστεί και να επιτρέψει να μάθουν οι υπεύθυνοι από τα λάθη τους  για να βελτιωθούν διότι… δεν διαθέτουν  το “αλάθητο”!

Διαβάστε επίσης:

1914 – 1940, το Ελληνικό Προξενείο Ρόδου, το σπίτι του παππού μου, του Βαγγέλη Παυλίδη

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου

-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

SHARE
RELATED POSTS
Συνάντηση Δημάρχου Ρόδου Φ.Χατζηδιάκου με τον Κουστωδό των Αγίων Τόπων, Μοναχό Πατέρα Francesco Patton
Καλή στράτα, Μιχάλη!
Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: «Να απαντήσει η παρέα Χατζημάρκου πού θα οδηγούνται τα  επεξεργασμένα λύματα Αρχαγγέλου»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.