Υγεία

Απολαύστε τα φρούτα που ακολουθούν και τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love
“ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Φράουλες. Πλούσια σε αντιοξειδωτική βιταμίνη C, που προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία και τη ρύπανση.

Κεράσια & μύρτιλλα. Οι πολύτιμες ανθοκυανίνες τους, δρουν ενάντια σε ελεύθερες ρίζες και φλεγμονές ενώ συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.

Δαμάσκηνα. Με πλήθος αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τα οστά.

Πορτοκάλια, ροδάκινα, καρπούζι. Με αντιοξειδωτική βήτα κρυπτοξανθίνη, η οποία μειώνει τον κίνδυνο αρθρίτιδας.

Ρόδι. «Βόμβα» από βιταμίνες C, Κ, φυλλικό οξύ, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και αντιοξειδωτικά. Έχει υψηλότερη συγκέντρωση σε πολυφαινόλες απ’ ότι σταφύλι, πράσινο τσάι και κόκκινο κρασί. Προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα, φλεγμονώδεις παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου.

Καρύδια. Πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, μαγγάνιο και ακόρεστα λιπαρά που ωφελούν την καρδιά. Περιέχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς. Τα καρύδια πεκάν, ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικό μαγγάνιο μειώνουν τη χοληστερίνη και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του προστάτη.

Κράνμπερι. Με αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχύουν το ανοσοποιητικό.  Ένα μοναδικό αντιοξειδωτικό τους, η προανθοκυανιδίνη, προστατεύει από τις ουρολοιμώξεις.

SHARE
RELATED POSTS
Ποιες τροφές «θρέφουν» τα μαλλιά; της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Χορτάστε τρώγοντας!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Μπορώ να αποφύγω την πνευμονία;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.