Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Αποκατεστημένος επαγγελματικώς άνδρας, αναζητεί, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

 

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN 

Το χούι και το κόλλημα με κάθε είδους προϊόν «υψηλής» τεχνολογίας το είχε από μικρός. Κάθε καινοτομία τον σαγήνευε, δινόταν κυριολεκτικά σε αυτή, παθιαζόταν. Ό, τι νέο κυκλοφορούσε στην αγορά έπρεπε να το αποκτήσει ανεξαρτήτως τιμής του: από gadgets και μαραφέτια που το ακολουθούσαν έως διαστημικά καντράν σε αυτοκίνητα, τελευταίας τεχνολογίας drones με high definition κάμερες εξοπλισμένα, super markets άνευ ταμείων και υπαλλήλων, κάρτες golden, πόρτες που να ανοίγουν με το αποτύπωμα του ενός και μόνο δακτύλου, ανοικτά καταστήματα  τις Κυριακές, τσιπ υποδορίως στον δεξί δείκτη του χεριού του τοποθετημένο, όλα να εκτελούνται in no time, χωρίς ουρές και καθυστερήσεις. Και όχι φίλους, δεν είχε. Κλεισμένος στον εαυτό του και προσηλωμένος μόνο σε προϊόντα που θα ανεδείκνυαν την προσωπικότητά του πίστευε ότι θα ήταν ο μοναδικός στον περίγυρο του και όχι μόνο όπου όλοι θα τον θαύμαζαν  τρέχοντας από πίσω του για τις συσσωρευμένες γνώσεις που θα κατείχε.

Διψούσε για ό, τι το καινούργιο κυκλοφορούσε στην πιάτσα γνωρίζοντας επακριβώς και το τίμημα που έπρεπε να καταβάλλει για την απόκτησή του προκειμένου να έχει αυτός πρώτος τον νέο κόσμο της τεχνολογίας στα χέρια του – τον high tech – ο   οποίος ξανοιγόταν εμπρός του, με αποτέλεσμα να δέχεται μέχρι και εξαντλητικά ωράρια εργασίας, προσβλέποντας σ’ εκείνη την πολυπόθητη θέση όπου από απλός υπάλληλος γραφείου θα αποκτούσε κάποια στιγμή τον τίτλο του εκτελεστικού διοικητικού υπαλλήλου.

Και μέσα στο μυαλό του το καλωδιωμένο με την τεχνολογία και στον ιδανικό του κόσμο στον οποίο ζούσε, ξαφνικά προέκυψε μπέρδεμα με την Μάρθα, τη γυναίκα του. Οκτώ χρόνια μαζί, σύντροφος και δεινός εραστής στο κρεβάτι, στην νοοτροπία αλλά και στην ίδια εταιρία εργαζόμενοι. Της διαμήνυσε λοιπόν ένα βράδυ ότι η εταιρία προετοιμαζόταν να διεισδύσει στην μεγάλη αγορά της Κίνας, με αποτέλεσμα η Κυριακή του να μεταφερθεί την Τετάρτη, ενώ η δική της παρέμενε ως  πάντα είχε, Κυριακή.

Αποτέλεσμα: να βλέπονται μόνο στο καθορισμένο διάλειμμα επί οκτώ ακριβώς  λεπτά  απολαμβάνοντας τον καφέ τους και ένα μικρό κομμάτι κέικ που μετέφερε η γυναίκα του από το σπίτι μέσα σε τάπερ ανεγνωρισμένης εταιρίας σύμφωνα με τις υποδείξεις του συζύγου της. Αυτή η κατάσταση κράτησε για μερικούς μήνες, έως ότου κάποια στιγμή του σκάει το μυστικό εκείνη ότι επειδή αυτός δεν μπορούσε να βλέπονται τις Κυριακές, αποφάσισε να βγαίνει βόλτα με κάποιον συνάδελφό τους από την εταιρία τους και έφθασε μάλλον o καιρός να τον εγκαταλείψει.

Τρελάθηκε, του γύρισε ο ουρανός σφοντύλι, βραχυκύκλωσαν και οι υψηλές τεχνολογίες που είχε στο μυαλό του τοποθετήσει, οπότε αναγκάστηκε να καταχωρήσει αγγελία σε ιστότοπο («όχι σε έντυπο, πεπαλαιωμένες πρακτικές  αυτές»):  «Άνδρας, τριάκοντα πέντε ετών, πλήρως αποκατεστημένος σε μεγάλη εταιρία υψηλής τεχνολογίας, δεινός εραστής και προσφάτως κατέχων θέση executive logistic officer, αναζητεί σύντροφο. Μοναδικό αιτούμενο προσόν, να λαμβάνει ρεπό τις Τετάρτες»…

Ετήσια συνδρομή: 150 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας) Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

SHARE
RELATED POSTS
“Αστειάκια, αλλού . . . “, του Δημήτρη Κατσούλα
Να γιατί έγινα γιατρός, του Γιάννη Στουραΐτη
Ένα σπουδαίο μυστικό, του Νίκου Σταθόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.