Πόρτα στην Πολιτική

Απάντηση της GUE/NGL στα ψευδή δημοσιεύματα αναφορικά με την ψηφοφορία για την υποψηφιότητα Μαργαρίτη Σχοινά

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων)

 Η ενιαία στάση της GUE/NGL για τον Μαργαρίτη Σχοινά ήταν η αποχή.
Με αφορμή ψευδή δημοσιεύματα σε σχέση με την υποψηφιότητα του Μαργαρίτη Σχοινά ως Αντιπροέδρου της Κομισιόν, η Ευρωομάδα GUE/NGL δηλώνει και πάλι κατηγορηματικά ότι ψήφισε ενιαία αποχή.
Συγκεκριμένα, μετά από την ακρόαση του κυρίου Σχοινά, στην οποία κυριάρχησε το ζήτημα του τι είναι ο «Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής», συναντήθηκαν οι συντονιστές των αρμοδίων Επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) & Πολιτισμού (CULT).
Η συλλογική θέση των συντονιστών, Κώστα Αρβανίτη και Νιγιαζί Κιζίλγιουρέκ, η οποία ήταν σε πλήρη συμφωνία και διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ήταν ότι δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί η υποψηφιότητα του κυρίου Σχοινά, καθώς υπήρχε απόλυτη διαφωνία με τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του. Η ίδια αυτή άποψη έβρισκε σε μεγάλο βαθμό σύμφωνους τους συντονιστές όλων σχεδόν των δημοκρατικών Ευρωομάδων (Σοσιαλιστές, Φιλελεύθερους και Πράσινους).
Αντίθετα με τα Fake News που κυκλοφορούν, η θέση του Νιγιαζί Κιζίλγιουρεκ ήταν επίσης αποχή. Άλλωστε επί της διαδικασίας, δεν ψηφίζει κάθε ευρωβουλευτής ξεχωριστά, αλλά κάθε Ευρωομάδα ενιαία. Όλες οι ενέργειες της GUE/NGL αποφασίζονταν με απόλυτη συμφωνία.
Μάλιστα, οι ευρωβουλευτές της GUE/NGL είχαν αποφασίσει να μην καταψηφίσουν τον κο Σχοινά, ακριβώς για να μην ταυτιστούν με την ακροδεξιά, η οποία τον καταψήφισε ενώ συμφωνούσε μόνο με τον τίτλο του!
Δεν υπήρξε επομένως καμία συμμαχία με την ακροδεξιά όπως γράφτηκε – το ακριβώς αντίθετο μάλιστα!
Ίσως θα ήταν φρόνιμο, δημοσιογράφοι που βγάζουν ανακοινώσεις σχετικές με κλειστές συνεδριάσεις – όπου δεν επιτρέπεται κανένας συνάδελφός τους να είναι παρών – να φροντίζουν να διασταυρώνουν την είδηση για να μην πέφτουν στην παγίδα της παραπληροφόρησης και της ελλιπούς ενημέρωσης. Εκτίθενται…
Όσον αφορά, τέλος, τους λόγους που η GUE NGL δεν υπερψήφισε τον κύριο Μαργαρίτη Σχοινά και επέλεξε την αποχή, παραθέτουμε την ανακοίνωσή μας, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (4/10), δηλαδή ΠΡΙΝ από τα ψευδή και ανυπόγραφα σημερινά δημοσιεύματα:
Και στα ελληνικά:
GUE/NGL
SHARE
RELATED POSTS
“Σωσίβια” Εμπιστοσύνης!, του Γιώργου Σαράφογλου
Hγέτες ή καθοδηγητές;, του Γιάννη Πανούση
Κώστας Αρβανίτης: Δεν είναι αποδεκτή η αμφισβήτηση του Κράτους Δικαίου στην Πολωνία

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.